Nz waipoua forest child selecting rocks family under5 active

Reizen met kinderen naar Down Under, zo doet u dat!

Wanneer u van een glas lokale wijn geniet, verwonderen de kinderen zich over de rondspringende kangoeroes. Terwijl u rustig een boekje op de veranda leest, helpen de kinderen bij het voeren van de dieren op de boerderij. Als gezin geniet u samen van de rustige reisdagen en na het bezoeken van bezienswaardigheden die zijn afgestemd op de kinderen, sluit u de middag af met een gezellige picknick in het park. En in het zwembad, aan zee of ergens hoog in een boomhut voelt u zich dankzij uw kinderen ook weer even kind. Zowel Australië als Nieuw-Zeeland zijn perfecte vakantiebestemmingen voor een reis met kinderen.

TravelEssence eigenaar Andrew Morten reist al jaren naar Down Under met zijn drie kinderen en barst van de tips. Dus of u nu al besloten heeft om met uw kinderen op reis te gaan of als u nog twijfelt: zo reist u met uw kinderen door Australië en Nieuw-Zeeland!

Andrew Morten, oprichter van TravelEssence

1. Als de kinderen het maar naar hun zin hebben...

Wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, dan heeft u het waarschijnlijk ook naar uw zin. Maar als de kinderen het niet naar hun zin hebben, dan heeft u het zeker ook niet naar uw zin. Tot nu toe hebben wij nog nooit een kind ontmoet dat niet gek is op dieren. En laten Australië en Nieuw-Zeeland nu net bestemmingen zijn, waar kleine, grote en vooral unieke dieren voorkomen. Waar kleine kinderen graag knuffelen met schattige dieren, mag het voor tieners allemaal wel wat stoerder en avontuurlijker. Walvissen spotten, zwemmen met dolfijnen, pinguïns uit de zee zien waggelen of knuffelen met schapen? Kinderen zijn hier over het algemeen helemaal gek op. En dan hebben zij het al snel naar hun zin, en u dus ook.

Gezin op het strand tijdens zonsondergang in Australië

2. Houd de rijdagen leuk

Waar kinderen vaak niet zo gek op zijn, is dagen achter elkaar in de auto zitten. En u waarschijnlijk ook niet. Daarom moet een reis door Nieuw-Zeeland of Australië met kinderen in het teken staan van een rustig reistempo met overzichtelijke afstanden. Het is belangrijk om het slaapritme van uw kind goed te kennen. Op deze manier kunt u tijdens het ochtend- of middagdutje naar de volgende locatie rijden.

Gezin bij kustlijn Australië | Australië vakantie
© TravelEssence

Lukt het niet om te gaan rijden wanneer uw kind slaapt? Stop dan onderweg regelmatig. Zeker in Nieuw-Zeeland doet u uw kind geen plezier om vele kilometers over de mooie, maar slingerende en kronkelende, wegen te rijden. Kinderen willen vaak uit de auto om dingen te doen. Neem die tijd dan ook en geniet samen van de mooie uitzichten of maak een korte wandeling, speciaal voor kinderen.

3. Doe het rustig aan

Iets wat naadloos aansluit bij leuke reisdagen is een rustig reisschema. Reist u met kinderen, dan is het van belang dat u langzaam reist en de rust opzoekt. Hierbij kunt u denken aan korte afstanden tussen de locaties en zo’n drie tot vijf nachten per locatie. Probeer dus niet zoveel mogelijk in een reis te zien. Doe het rustig aan, want u heeft immers vakantie.

In de eerste dagen van de reis moet iedereen, en vooral de kinderen, even wennen aan het nieuwe ritme. Met het tijdsverschil van twaalf uur lukt het voorkomen van een jetlag meestal niet helemaal. Daarom is het fijn om in alle rust op een plek te acclimatiseren voordat u verder reist. In Australië of Nieuw-Zeeland kunt u dit doen in de stad, maar ook op een rustige plek net buiten de stad.

Zonsondergang met familie in Nieuw-Zeeland
© Joshua McCormack

4. Ga voor accommodaties met veel ruimte

Vindt u ook niet dat een accommodatie veel meer moet zijn dan een plek om te slapen? Tijdens uw reis door Australië of Nieuw-Zeeland blijft u daarom gerust een dag bij de cottage terwijl de kinderen in de tuin spelen, geniet u ‘s ochtends van het uitzicht op zee terwijl u samen ontbijt op het terras van uw strandhuis en wandelt u zo uw eigen villa uit om het wildlife in het regenwoud te spotten. Kies voor accommodaties als vakantiehuizen, waar kinderen zich op hun gemak voelen, waar ze buiten kunnen spelen en waar u niet elke minuut moet oppassen. Gelukkig bieden wij veel ruime accommodaties op veilig plekken, ver weg van grote wegen, wilde rivieren en kliffen. Dan heeft u als ouder ook echt vakantie.

Port Douglas Valley Retreat Tropicalhouse Port Douglas Valley Retreat Grays HR 47

Daarnaast zijn deze vakantiehuizen ruim en gelegen op de mooiste locaties. Het gaat om accommodaties met zowel binnen als buiten voldoende ruimte. U kunt hier uw privacy opzoeken en uzelf het gevoel van thuis geven. De accommodaties zijn voorzien van een keuken. Zo hoeft u niet elke avond met de kinderen uit eten en bereidt u net als thuis een maaltijd, brengt u de kinderen naar bed en geniet u samen nog even na met de ondergaande zon als uitzicht.

5. In het vliegtuig en onderweg op bestemming

Daarnaast is het goed om de kinderen moe te maken voordat u gaat vliegen, zodat ze in het vliegtuig lekker gaan slapen of rozig een film kunnen kijken. Met moe maken, bedoelen we dat ze hun fysieke energie kwijt zijn. Ga bijvoorbeeld een dag naar het strand, een wandeling maken of naar een speeltuin.

Neem - in geval van ‘ongelukken’ - altijd voldoende extra kleding mee voor in het vliegtuig. Daarnaast mag u babyvoeding en melk ook gewoon meenemen. Ook wanneer u in Australië of Nieuw-Zeeland op pad bent, is het verstandig om goede uitrusting mee te nemen, zoals een draagtas, een doek en soms zelfs een buggy. Dan is er voor wie moe wordt altijd een plek om een dutje te doen.

Een kind wacht in de vertrekhal op het vliegtuig van Singapore Airlines

6. Slapen op reis

Bent u van plan om tijdens uw reis door Australië of Nieuw-Zeeland een babybedje mee te nemen? Laat uw kind dan thuis alvast wennen aan het bedje. Wanneer zij vervolgens op reis in dit bed slapen, voelt het al snel vertrouwd. Hetzelfde geldt voor knuffels. Aangezien kinderen steeds van kamer - en mogelijk van bed - wisselen, is het goed om iets vertrouwds in het bed neer te leggen. Het meest voor de hand liggende is dan een knuffel.

Reizen met kinderen in de Nederlandse zomervakantie?

Wilt u tijdens de Nederlandse zomervakantie een bijzondere reis maken met uw gezin? Dan is het tropische noorden van Australië een goede bestemming. Op een actieve en avontuurlijke manier ontdekt u het gebied waar het grootste koraalrif ter wereld samenkomt met ‘s werelds oudste regenwoud en de Aboriginal cultuur. De regio Tropical North Queensland is ook een fijne bestemming om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie. Blijf gerust een dag in uw hangmat onder de palmbomen liggen terwijl de kinderen spelen op de witte zandstranden.

aus sail port douglas tropical north queensland
Een luxe hemelbed in een unieke accommodatie in Port Douglas

Tijdens de Nederlandse zomervakantie is het winter in Nieuw-Zeeland. Maar wist u dat Nieuw-Zeeland in de winter erg mooi is? Veel mensen vermijden de Nieuw-Zeelandse winter, waardoor u stukken land voor uzelf heeft. De winter is dan ook een zeer onderschatte periode voor een reis door Nieuw-Zeeland. Warmte van de open haard, uitzicht op het witte landschap, stevige maaltijden en veel rust en stilte. Nieuw-Zeeland in de winter? Niets mis mee! Mocht u toch nog tropisch af willen sluiten, dan vliegt u naar Fiji voor een stopover in het teken van parelwitte stranden, palmbomen en helderblauw oceaanwater.

Ontdek meer reisverhalen

Een close-up van een kiwi in Nieuw-Zeeland

Top 8 meest bijzondere dieren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol met dieren en dat is dan ook een van de vele redenen om een rondreis door… lees meer

Snorkel with whale sharks on Ningaloo Reef

6 highlights van West-Australië, à la TravelEssence

West-Australië is zo immens groot en divers, dat kunnen wij ons nauwelijks voorstellen. Om u een kleine indicatie… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.