Wandelen in The Grampians

Wandelen in The Grampians
Locatie Grampians National Park
Omgeving In het bos, In de bergen
Duur Halve dag
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Moeilijkheid Niet geschikt voor minder valide
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Gespecialiseerde natuurgidsen nodigen u uit voor een begeleide wandeling naar de mooiste en interessantste plekken in The Grampians, onderdeel van het Grampians National Park in de staat Victoria op 260 kilometer ten westen van Melbourne. Het park is maar liefst 167.000 ha groot, dus u hebt er volop de ruimte. De gidsen van Absolute Outdoors kunnen u alles vertellen over de flora, de fauna en de geologie van de streek die bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan planten, bloemen en diersoorten. In The Grampians groeit een derde van alle plantensoorten van Victoria en vooral in het voorjaar is het gebied overdekt met wilde bloemen. Kangoeroes, koala’s en veel vogelsoorten zoals kaketoes en parkieten maken deel uit van de rijke fauna.

Het Grampians National Park bestaat uit gebergte met steile klippen, ravijnen, eeuwenoude rotsformaties zoals The Balconies en watervallen als de spectaculaire MacKenzie Falls. Ook zijn er veel sporen van eeuwenoude Aboriginal-cultuur in de vorm van heilige plaatsen en rotstekeningen. Voor de Aboriginals zijn deze ruige bergen altijd een veilige haven geweest. Halls Gap is de enige nederzetting in het gebied; het fungeert als uitgangspunt voor verkenningstochten in het gebied en u vindt er allerlei soorten accommodaties.

Wandel mee en laat al dat moois van The Grampians in alle rust op u inwerken. Er zijn wandelingen van een hele en een halve dag waaraan iedereen mee kan doen.