Verken het Red Centre met Wayoutback

Verken het Red Centre met Wayoutback | TravelEssence
Locatie Alice Springs
Omgeving In de outback
Duur Twee dagen met overnachting, Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte meer dan 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Ontdek de hoogtepunten van het Red Centre tijdens een van de meerdaagse tours van Wayoutback. Deze tours staan in het teken van avontuur en een back-to-basic-levensstijl. Zo overnacht u in de Outback onder de sterrenhemel en bezoekt u twee nationale parken. Een ervaring om nooit te vergeten.

Kamperen in de Australische Outback met Wayoutback

Samen met een Aboriginal gids gaat u op pad om het Uluru Kata Tjuta National Park te verkennen. In het ‘Cultural Centre’ komt u meer te weten over Uluru en de traditionele eigenaren de ‘Anangu’, zoals de lokale Aborigines worden genoemd. Aan het eind van de dag kookt u samen rond het kampvuur met uw gids en kampgenoten. Dit is ook een perfect moment om alle indrukken, die u heeft opgedaan, op u te laten inwerken.

Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon

Na een overnachting onder de sterrenhemel, begint u de dag met de kleurrijke zonsopgang over Uluru. Voortdurend lijkt de de rots te veranderen van kleur. Een ervaring die u niet wilt missen tijdens een verblijf in het Red Centre, maar hiervoor moet u wel vroeg uit de veren.

Tijdens de rest van de tour staan ook een bezoek aan Kata Tjuta (de Olgas) en Watarrka National Park (Kings Canyon) op de planning. Wandel door de Valley of the Winds en bekijk de rotsformaties Lost City en de waterbron Garden of Eden.

Ontdek de Red Centre met Wayoutback

Over Wayoutback

Wayoutback werd in 1999 opgericht door Don Wait, vanuit een liefde voor de Australische Outback en haar oorspronkelijke bewoners. Vandaar ook dat in alle tours de Aboriginal cultuur een centrale rol speelt. Wayoutback werkt veelal samen met lokale Aboriginals om inzicht in de inheemse manier van leven uit de eerste hand te kunnen bieden.