The Ghan

Treinreis door Australië met The Ghan | TravelEssence
Locatie Adelaide
Omgeving In de outback, In de natuur
Duur Meerdere dagen met overnachting
Maaltijd Maaltijden en dranken inbegrepen voor Gold Service en Platinum Service
Natuur
 

The Ghan is een treinrit dwars door het midden van Australië. De trein rijdt van de zuidelijke stad Adelaide, door de Outback bij Alice Springs en eindigt vervolgens in het noordelijke Darwin. The Ghan heeft haar naam te danken aan Afghaanse kamelen die vroeger het vervoer verzorgden in dit deel van Australië. Vandaag de dag grazen de kamelen alleen nog in de omgeving van Alice Springs en rijdt een van Australisch bekendste treinen over deze route.

Een reis door Australië met The Ghan

De route van The Ghan De route van The Ghan

De totale treinreis met The Ghan, van Adelaide naar Darwin, is zo’n 2.979 kilometer. Deze reis duurt vier dagen en drie nachten. U kunt er ook voor kiezen om de helft van de treinreis te maken, waarbij u twee dagen en één nacht reist met The Ghan. Tussen Adelaide en Alice Springs is deze rit 1.559 kilometer en tussen Alice Springs en Darwin is dit 1.420 kilometer. Tijdens de treinreis ziet u de veelzijdigheid van Australië. De trein rijdt door het roodkleurige zand, langs dorpjes, over bruggen en door bossen. U passeert verschillende natuurgebieden tijdens deze treinreis door het hart van Australië.

Comfort tijdens de treinreis

In The Ghan vindt u drie verschillende services, namelijk de Red Service, de Gold Service en de Platinum Service. Kiest u voor een treinticket voor de Red Service, dan heeft u een zitplaats waarvan de stoel een verstelbare rugleuning en voetensteun heeft. U maakt gebruik van gemeenschappelijke douches en toiletten. Ook heeft u toegang tot de restauratiewagen waar u maaltijden, gekoelde dranken en snacks kunt kopen.

Gaat u toch liever voor een plek met meer comfort? Met een ticket voor de Gold Service heeft u uw eigen coupé met een stapelbed, dat u kunt ombouwen tot een bank. Voor het allerbeste comfort regelen wij voor u een ticket voor de Platinum Service. Met dit treinticket heeft u een eigen coupé met een tweepersoonsbed en grote ramen voor het beste zicht. Bij zowel de Gold Service als de Platinum Service heeft u een eigen badkamer en elektriciteit om bijvoorbeeld uw mobiele telefoon op te laden. Om meer te weten te komen over de omgeving, kunt u naar de audiogids in uw coupé luisteren. Voor beide services geldt dat maaltijden in het restaurant, Australische bieren wijnen en frisdrank inbegrepen zijn.

  • Het uitzicht vanuit The Ghan
    Het uitzicht vanuit The Ghan
  • Platinum Service van The Ghan
    Platinum Service van The Ghan
  • Gold Service van The Ghan
    Gold Service van The Ghan