Rose Gums Wilderness Retreat

Rose Gums Wilderness Retreat | Australië | TravelEssence
OntvangstJon & Peta
Locatie Atherton Tablelands
Ligging In het bos
Uitzicht Vrij uitzicht
Sfeer Romantisch, Ontspannen, Natuur
Faciliteiten BBQ, Volledige keuken, Restaurant
Overige Wasmachine beschikbaar, Internet/WIFI beschikbaar, Inclusief bedlinnen en handoeken, Inclusief schoonmaak
 
Duurzaamheid
PrijsindicatieVanaf € 220,-

Een paradijs waar elke natuurliefhebber van droomt! Dat is Rose Gums Wilderness Retreat, de kleine wildernis lodge van de Australiërs Peta en Jon. U geniet hier van het tropisch regenwoud en zijn bewoners vanuit een houten en luxe boomhut. Ziet u het al voor zich: u wandelt uw boomhut uit en stapt zo het regenwoud in voor een wandeling, u wordt ’s ochtends gewekt door het gezang van de vogels of u begint de dag met een gezellig gesprek bij de plaatselijke kreek om het vogelbekdier te spotten.

De boomhut van TravelEssence accommodatie wildernis lodge in Australië: Rose Gums Wilderness Retreat

Ontmoet uw hosts Peta en Jon

Peta en Jon zijn Rose Gums Wilderness Retreat in februari 1994 begonnen. Jon is een aannemer en was in 1994 op zoek naar een plek waar hij zijn droomhuis kon bouwen en tegelijkertijd de visie van een kleine eco retreat kon verwezenlijken. Na vier jaar werd dit werkelijkheid en stonden daar de negen boomhutten van deze Australische wildernis lodge.

Toen Peta en Jon in 1994 aankwamen bij het terrein, waar nu de accommodatie staat, was het voor meer dan 30% bedekt met onkruid. Er stond dus een aardig klus voor de nieuwe eigenaren te wachten. Vijf jaar lang moesten zij elk weekend het onkruid verwijderen om de jonge bomen te kunnen laten groeien. Samen met het Community Rainforest Reforestation Program hebben zij namelijk van 1995 tot 1998 meer dan 20.000 bomen gepland. Nu hebben ze hun eigen kwekerij om het behoud van het regenwoud voort te zetten.

De eigenaren Peta en Jon in het regenwoud van TravelEssence accommodatie wildernis lodge in Australië: Rose Gums Wilderness Retreat

Door het warme klimaat en de vele regenval van het regenwoud hebben de nieuwe bomen goed kunnen groeien, waardoor het nu een mooi regenwoud is. Het is de leefomgeving van ongeveer 160 vogelsoorten en ander wildlife. Jon en Peta delen dan ook graag hun visie met hun gasten die van over de hele wereld komen. Zij laten u graag kennismaken met het verborgen paradijs in het regenwoud in Tropical North Queensland.

Verblijf in een boomhut van de Australische wildernis lodge

De binnenkant van een van de boomhutten van TravelEssence accommodatie wildernis lodge in Australië: Rose Gums Wilderness Retreat

Rose Gums Wilderness Retreat ligt op een terrein van 93 hectare, heeft negen boomhutten en een hoofdgebouw met het restaurant LEAF. De negen houten boomhutten zijn allemaal op basis zijn van zelfverzorging. Er zijn hutten voor twee personen die ingericht zijn als studio, hutten met twee slaapkamers waar maximaal vier personen kunnen verblijven en nog twee boomhutten waar maximaal zes personen kunnen verblijven. Verder hebben de boomhutten een eigen veranda waar u kunt barbecueën, een keuken en een spabad.

Verken de omgeving van Rose Gums Wilderness Retreat

De wildernis lodge ligt in het Australische regenwoud en naast het Wooroonooran National Park. Hier leven veel verschillende soorten dieren, zoals tropische vogels en het vogelbekdier. Het laatste leeft in de kreken van het regenwoud en is een uniek dier om te spotten. Onze collega Kimberley bezocht Rose Gums Wilderness Retreat en kreeg van Peta de volgende tip:

Mensen bij een kreek in het regenwoud om het vogelbekdier te spotten tijdens een verblijf bij TravelEssence accommodatie wildernis lodge in Australië: Rose Gums Wilderness Retreat

“Ga kletsen aan de waterkant om het vogelbekdier te spotten. Blijf vooral heel veel kletsen, want het kan soms wel twintig minuten duren voordat het dier zich laat zien. Vogelbekdieren komen namelijk af op het geluid van mensenstemmen, zo weten zij dat gevaarlijke dieren niet in de buurt zijn.”

Verder kunt u vanuit Rose Gums Wilderness Retreat het Atherton Tablelands en het gebied daaromheen verkennen. U ontdekt hier tal van hoogtepunten, zoals de vulkanische kratermeren, prachtige watervallen, het Great Barrier Reef en het eeuwenoude regenwoud. De boomhutten van de wildernis lodge in Australië liggen op 80 minuten rijden van Cairns en het Great Barrier Reef. Op zo’n twee uur rijden vindt u Port Douglas en de Daintree Rainforest.

Tropische vogels in het regenwoud bij TravelEssence accommodatie wildernis lodge in Australië: Rose Gums Wilderness Retreat