Header Reiservaring Iwar Conny Renee Nicole Australie Travel Essence
Header Reiservaring Iwar Conny Renee Nicole Australie Travel Essence

Iwar, Conny, Renée & Nicole in Australië

Onze reis in Australië begon in Sydney met een fietstour door de stad. Dit is echt een fijne manier om de leuke plekjes van Sydney te ontdekken, waar we later naar terug zijn gegaan om nog eens rustig te bekijken.

'Het was een onvergetelijke reis. We hebben echt genoten van dit mooie land en de vriendelijke mensen'

Avontuurlijk overnachten in de Outback

Vervolgens gevlogen naar Ayers Rock en daar een 4-daagse safari gedaan met Wayoutback. Uluru, Kings Canyon, Garden of Eden, Valley of the Winds en om 05.00 uur opstaan om te kijken naar de zonsopkomst. Elke avond een andere locatie om te kamperen en zelfs geslapen in een swag terwijl het -2 graden vroor.

Doorgevlogen naar Darwin. Daar Kakadu en Litchfield National Park en Arnhemland bezocht. Vervolgens de 3-daagse kanotocht gedaan op de Katherine River. Wat een geweldige ervaring.

Even poseren bij de Uluru in de Outback
Kanoën over de Katherine River

Kanoën op Katherine River

Met vijf volgepakte kano's vertrokken om na een half uur de bewoonde wereld achter ons te laten. We hebben die drie dagen ook echt geen andere mensen dan onze groep gezien. Had je dorst, dan haalde je je bidon door het water van de rivier en dat dronk je gewoon op. 's Avonds aan een tafel met kaarslicht van een heerlijke maaltijd genieten die Jon, onze gids, voor ons klaarmaakte op een simpel kampvuurtje. Tijdens het kanoën hebben we veel vogels en walibi's gezien en ja, ook een paar krokodillen!

Tropical North Queensland ontdekken

Onze laatste binnenlandse vlucht bracht ons naar Cairns. Hier hebben we met de helikopter een vlucht gemaakt boven het Great Barrier Reef. We hebben daar natuurlijk ook gesnorkeld.

Verder hebben we Daintree National Park, Cape Tribulation, Wangetti Beach, Port Douglas bezocht en de Walkabout met Juan, een Aboriginal, gedaan. Een leuke en interessante dag. We hebben veel geleerd over de betekenis van de natuur voor de aboriginals en op strand met speren naar krabben gevist en gevangen.

Prachtige stranden in Tropical North Queensland
Vliegen over het Great Barrier Reef

Het was een onvergetelijke reis. We hebben echt genoten van dit mooie land en de vriendelijke mensen. Alles was goed geregeld: de vluchten, activiteiten, auto's en accommodaties.

Meer reisverhalen

Groter kon mijn verbazing niet zijn toen ik ongeveer een jaar geleden een voicemail bericht afluisterde waarin… lees meer

We hadden een goede reden om Australië te bezoeken, want onze dochter was daar een jaar eerder naartoe verhuisd.… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.