Aus fam tonen boot
Aus fam tonen zwembad
Aus fam tonen strand
Aus fam tonen snorkelen schildpad
Aus fam tonen boot
Aus fam tonen zwembad
Aus fam tonen strand
Aus fam tonen snorkelen schildpad

Cora, Marc, Veerle & Tristan Tonen in Australië

Groter kon mijn verbazing niet zijn toen ik ongeveer een jaar geleden een voicemail bericht afluisterde waarin verteld werd dat ik de gelukkige winnaar was van de rondreis door Tropical North Queensland Australië voor twee personen. Ik had er niet eens meer aan gedacht dat ik mee had gedaan aan de prijsvraag. We mochten gelukkig de reis op eigen kosten uitbreiden naar vier personen, dus nu was ons hele gezin er blij mee.

'Wat een geluksvogels zijn wij dat we al twee keer zo'n mooie reis samen met TravelEssence hebben mogen beleven. Alles is tot in de puntjes verzorgd en de communicatie verloopt soepel en prettig.'

Vier jaar geleden zijn we met TravelEssence naar Nieuw-Zeeland geweest en dat was een geweldig succes. De voorbereidingen samen met Hendrik Jan leidde ook nu al tot veel voorpret.

Samen konden we een geweldige reis samenstellen waarin ook duiken op het programma zou staan. Ter voorbereiding hebben we in Nederland ons PADI duikbrevet gehaald, zodat we daar volop konden genieten.

In augustus was het dan eindelijk zover. Wat hebben we genoten van Four Mile Beach in Port Douglas, het duiken in The Great Barrier Reef, mede dankzij de bemanning van Coral Sea Dreaming. Maar ook Daintree Rainforest was adembenemend mooi.

In ons huis Wait-a-While lagen we 's nachts te luisteren naar alle geluiden van de dierenwereld om ons heen. Langs mooie bananenplantages en termietenheuvels is ook de rit naar Atherton Tablelands meer dan de moeite waard.

Dankzij Jon en Peta van Rose Gums Wilderness Retreat hebben we de Cassowary vogel op twee meter afstand mogen bewonderen. En wat te denken van op één dag wel vier verschillende kangoeroes spotten: van de muskusrat kangoeroe in de vroege ochtend, naar de boomkangoeroe bij een theeplantage, wallaby’s voeren bij Granite Gorche tot grote exemplaren op de golfbaan.

Via fotogenieke plaatjes bij de Milla Milla Falls naar Mission Beach. Helaas ging onze kayak-tour niet door, maar een boottochtje naar Dunk en Bedarra Island maakte er toch een gave dag van. Op Magnetic Island koala's in het wild gespot tijdens de Fortswandeling, en één vast mogen houden in Bungalow Bay Koala Village.

Deze overweldigende reis afgesloten met een driedaagse catamaran tocht naar de Whitsunday Islands. Van snorkelen boven het rif, walvissen spotten tot wandelen op Whitehaven Beach om zeven uur ’s ochtends. Via Brisbane met een koffer vol nieuwe ervaringen en indrukken na 3,5 week weer naar huis.

Wat een geluksvogels zijn wij dat we al twee keer zo'n mooie reis samen met TravelEssence hebben mogen beleven. Alles is tot in de puntjes verzorgd en de communicatie verloopt soepel en prettig.

Velen vragen aan ons wat nu indrukwekkender was: Nieuw Zeeland of Australië. Daar zijn binnen ons gezin ook de meningen over verdeeld. De afwisseling in de natuur op Nieuw Zeeland, waar je binnen twee dagen rijafstand met de auto in een compleet nieuwe wereld beland en de geweldige dieren- en onderwaterwereld in Tropical North Queensland...we hebben van beide volop genoten. Maar van Australië hebben we nog een heleboel niet gezien, dus wie weet komt er ooit nog een mooie gelegenheid.

Meer reisverhalen

Wat missen wij het land zeg, de relaxte sfeer, de vriendelijke mensen, de natuur, de veelzijdigheid, het samen… lees meer

Onze oudste zoon is samen met een kameraad vorig jaar augustus vertrokken om een jaar te gaan backpacken in… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.