Update Coronavirus

Update Coronavirus 27 maart

De wereldwijde pandemie veroorzaakt door het COVID-19 virus heeft internationaal grote consequenties. Grenzen sluiten en luchtvaartmaatschappijen houden vliegtuigen aan de grond. Overheden doen er alles aan om reizigers naar huis te begeleiden. Om u een overzicht van de situatie te geven, verzamelen wij dagelijks informatie uit diverse betrouwbare bronnen.

Als reisspecialist voor Australië en Nieuw-Zeeland, informeren wij voornamelijk reizigers naar deze landen. We maken gebruik van de informatie die verstrekt wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de WHO. Wij raden u aan tijdens uw reis de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke infectie door het coronavirus tegen te gaan.

Registreren
Het TravelEssence-team zet zich dag en nacht volledig in om reizigers die naar huis willen, bij te staan. Bevindt u zich in het buitenland en wilt u terug naar Nederland, maar lukt het niet om uw terugreis te regelen? Registreer u dan bij www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een nieuw, gezamenlijk platform van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid om gestrande reizigers te helpen. Zoekt u hulp? Registreert u zich dan hier. De alarmcentrales coördineren en organiseren vervolgens het noodzakelijke vervoer naar Nederland.

Let op: Kunt u wel terug, maar kiest u ervoor om toch op uw bestemming te blijven? Dan bent u niet verzekerd onder de reisverzekering.

NIEUWS
Reisbeperkingen voor Australië, Nieuw-Zeeland en de vliegvelden van Hong Kong en Singapore:

Australië en Nieuw-Zeeland hebben hun grenzen gesloten voor alle reizigers. Ook voor reizigers die in Singapore of Hong Kong slechts overstappen zijn grenzen gesloten.

Reisbeperkingen en toegangsstops

De regering wil ervoor zorgen dat alle Nederlandse toeristen die door geannuleerde vluchten zijn gestrand, kunnen terugkeren naar Nederland. Reizigers kunnen melden waar ze zich bevinden via deze website. Alarmcentrales coördineren en organiseren noodzakelijke vervoer terug naar Nederland. Hiervoor registreert u zich via: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.

Hong Kong
Het is voor buitenlandse reizigers niet meer mogelijk om via Hong Kong te reizen. Lees meer informatie hierover.

Informatie voor vluchten met Cathay Pacific.

Singapore
Het is voor buitenlandse reizigers niet meer mogelijk om via Singapore te reizen. Lees meer informatie hierover.

Informatie voor vluchten met Singapore Airlines.

Australië

Australië heeft zijn grenzen gesloten voor alle reizigers die geen Australisch staatsburger zijn of permanent in Australië wonen. Het land is in lockdown, wat betekent dat u alleen de straat op mag wanneer dit strikt noodzakelijk is. Wanneer u buiten komt wordt u geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft meer informatie over reisbeperkingen in Australië.

De regering van Australië vraagt iedereen die de afgelopen 14 dagen in Australië is aangekomen in zelfisolatie te gaan. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland heeft zijn grenzen gesloten voor alle mensen die geen Nieuw-Zeelands staatsburger of permanente inwoner zijn. Het land is in lockdown, wat betekent dat u alleen de straat op mag wanneer dit strikt noodzakelijk is. Wanneer u buiten komt, wordt u geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden. Openbaar vervoer is beperkt beschikbaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft meer informatie over reisbeperkingen in Nieuw-Zeeland.

De regering van Nieuw-Zeeland vraagt iedereen die de afgelopen 14 dagen in Nieuw-Zeeland is aangekomen in zelfisolatie te gaan. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Veiligheidstip voor uw reis:

Het is het beste om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen mogelijke infectie door het coronavirus met behulp van normale infectiebescherming.

Antwoorden op de belangrijkste vragen over het Coronavirus

  • Hoe verloopt de overdracht? Het nieuwe coronavirus is overdraagbaar van persoon op persoon. Er zijn ook gevallen gemeld waarin mensen die alleen niet-specifieke symptomen vertoonden, besmetting vertoonden bij de getroffenen. Aangenomen kan worden dat, net als bij andere coronavirussen, de overdracht voornamelijk plaatsvindt via speeksel overdracht. De nieuwe corona-virussen werden ook aangetroffen in ontlastingsmonsters van enkele van de getroffenen.
  • Hoe manifesteert de ziekte zich? De klinische tekenen en symptomen van de aandoening zijn voornamelijk koorts en hoesten, waarbij sommige patiënten moeite hebben met ademhalen (keelpijn of benauwd).
  • Hoe kun je jezelf beschermen? Dezelfde maatregelen worden aanbevolen die in principe ook van toepassing zijn om griep te voorkomen: goede handhygiëne, hoest- en nies etiquette en afstand houden van de zieken.

Dit is de beste manier om jezelf tegen infecties te beschermen

Om infectie door het nieuwe coronavirus te voorkomen, helpen onderstaande gedragsmaatregelen:

  • Persoonlijke hygiëne: regelmatig (correct) handen wassen
  • Juiste hoest- en nies etiquette (niet in de hand, maar hoesten of niezen in de binnenkant van de elleboog en regelmatig handen wassen met water en zeep)
  • Geen handen schudden
  • Vermijd contact met mensen met luchtwegaandoeningen (houd 1,5 meter afstand)

Aanvullende aanbevelingen tijdens het reizen

  • Vermijd contact met mensen die aan luchtwegaandoeningen lijden.
  • Procedure bij vermoeden of ziekte: Als u koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden krijgt en in risicogebieden bent gebleven, neem dan telefonisch contact op met een arts en bespreek hoe u verder moet handelen.

Waar kan ik zien of een reis naar een getroffen land nog steeds veilig is?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in de betrokken individuele landen is te vinden op de landenpagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws over het corona-virus.

Het TravelEssence Team