Update COVID-19

Update Coronavirus

Update Coronavirus 15 januari 2021

2020 is onmiskenbaar het jaar van Covid-19 geworden. Het jaar waarin reizen niet meer vanzelfsprekend is en vrijheid een heel nieuw begrip is geworden. Vooruitkijkend naar 2021 zien we gelukkig lichtpuntjes in de vorm van het vaccinatieprogramma dat Covid-19 zal inperken en de 'reis bubbel' die er tussen Australië en Nieuw-Zeeland zal worden gecreëerd. We verwachten dat daarmee reizen binnenkort ook weer van start kunnen gaan.

Ook voor ons bij TravelEssence zijn de afgelopen maanden anders verlopen dan gebruikelijk. De pauze in de reiswereld hebben we gebruikt om ons optimaal voor te bereiden op het heropenen van de grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland. Met een groot aantal nieuwe accommodaties en activiteiten in ons assortiment, is er zo veel moois in Australië en Nieuw-Zeeland te ontdekken! Wilt u vast inspiratie opdoen voor uw volgende reis? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Uw vakantie in 2021

We kunnen ons voorstellen dat de situatie in de wereld twijfels meebrengt over uw reismogelijkheden. Wat betreft reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, is het natuurlijk moeilijk te voorspellen wanneer de grenzen weer open gaan voor toeristen. Maar we zien positieve ontwikkelingen. Zo worden momenteel gerichte plannen gemaakt om de grens tussen Australië en Nieuw-Zeeland te openen. Door het creëren van een 'travel bubble' kunnen inwoners tussen beide landen reizen. Met de start van het vaccinatieprogramma met het Pfizer vaccin en met de goedkeuring van het Moderna vaccin, hopen en verwachten we dat we komend jaar weer Down Under kunnen reizen.

Kunt u niet wachten om uw reisplannen concreet te maken? Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie.

Hoe is de situatie in Australië en Nieuw-Zeeland op dit moment?

Om u te voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie in Australië en Nieuw-Zeeland, verzamelen we informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen.

Reisbeperkingen en toegangsstops

Australië

Het totaal aantal Corona besmettingen in Australië ligt op ruim 28.000, waarvan 909 mensen aan het virus overleden. Een groot deel van de besmettingen concentreerde zich in de stad Melbourne in de staat Victoria. Door strenge lockdown maatregelen hebben de Australiërs het virus kunnen indammen en het aantal besmettingen inperken. In Victoria zijn de eerder opgelegde beperkingen inmiddels opgeheven. De verschillende deelstaten hebben hun binnengrenzen gesloten.

Voor Australië geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Australisch staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Uitzonderingen zijn o.a. naaste familieleden van Australische burgers en permanente ingezetenen waaronder echtgenoten, minderjarigen, wettelijke voogden en samenwonende partners.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Australische overheid.

Binnenlands reizen

De deelstaten Queensland, Western Australia, South Australia en Tasmanië hebben hun binnengrenzen gesloten. Uitgebreide informatie over regels en restricties per staat, vindt u hier. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Het totale aantal besmettingen door het Coronavirus in Nieuw-Zeeland bedraagt ruim 2100, waarvan 25 mensen aan het virus zijn overleden. In de stad Auckland bevond zich een grote besmettingshaard. De strenge maatregelen die hierop volgden hebben ervoor gezorgd dat een nieuwe uitbraak beperkt is gebleven.

Inmiddels zijn maatregelen in Nieuw-Zeeland versoepeld en kunnen bewoners weer vrij in eigen land rondreizen. Ook in Auckland, waar eerder nog en strenge lockdown was, zijn de maatregelen opgeheven.

Voor Nieuw-Zeeland geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Nieuw-Zeelandse staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Verder zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan. Meer informatie vindt u hier.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team