Update COVID-19

Update Coronavirus 29 mei

De pandemie veroorzaakt door COVID-19 houdt de wereld nu al maanden bezig. Ook de reiswereld ondervindt hier verregaande gevolgen van. Door gesloten grenzen zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt vliegtuigen aan de grond te houden. We verzamelen dagelijks informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen om u te kunnen voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie. Voor TravelEssence reizigers is er een pagina met aanvullende informatie.

Als reisspecialist voor Australië en Nieuw-Zeeland, informeren wij voornamelijk reizigers naar deze landen. We maken gebruik van de informatie die verstrekt wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de WHO.

Mocht u in deze periode genoodzaakt zijn te reizen, dan raden wij u aan om tijdens uw reis de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke infectie met het Coronavirus te voorkomen.

Reisbeperkingen en toegangsstops


Australië

Australië heeft zijn grenzen gesloten voor alle reizigers die geen Australisch staatsburger zijn of permanent in Australië wonen. Om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, wordt u geacht 1,5 meter afstand van andere mensen te houden en bij verkoudheidsklachten thuis te blijven.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. U kunt dan in aanmerking komen voor een overgangsvisum (bridging visa). Mogelijk zijn hier kosten aan verbonden.

Binnenlands reizen

De deelstaten Queensland, Western Australia, South Australia en Tasmanië hebben hun binnengrenzen gesloten voor niet-essentiële reizigers. Reizigers die toch naar deze deelstaten reizen, moeten 14 dagen in quarantaine. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend. Voor een overstap op een luchthaven in Australië moet u voorafgaand aan uw reis toestemming aanvragen bij de Australische autoriteiten. Er wordt per individueel geval beoordeeld of een overstap wordt toegestaan.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft zijn grenzen gesloten voor alle mensen die geen Nieuw-Zeelands staatsburger of permanente inwoner zijn. In Nieuw-Zeeland geldt momenteel Alert Level 2. Voor een volledig overzicht van alle maatregelen, gaat u naar Unite against COVID-19. Voor vragen over COVID 19 en waarschuwingsniveau 2, heeft de Nieuw-Zeelandse overheid een gratis nummer ter beschikking gesteld: (+64) 0800 779 997 (bereikbaar tussen 8.00 en 13.00 uur, zeven dagen per week).

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en waarvan het visum voor 9 juli verloopt, zal het visum automatisch tot 25 september 2020 worden verlengd. Zij ontvangen hierover een email van Immigration New Zealand met verdere informatie. Uitgebreide informatie kunt u ook nalezen op hun website.

Overstappen in Australië

Mocht u een overstap op een luchthaven in Australië moeten maken, dan moet u voorafgaand aan uw reis toestemming aanvragen bij de Australische autoriteiten. Er wordt per individueel geval beoordeeld of een overstap wordt toegestaan.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Overstappen in Hong Kong, Singapore of Dubai


Hong Kong

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Hong Kong te reizen. Lees meer informatie hierover. Informatie over vluchten van Cathay Pacific.

Singapore

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Singapore te reizen. Lees meer informatie hierover. Informatie over vluchten van Singapore Airlines.

Dubai

Het is voor buitenlandse reizigers niet mogelijk om via Dubai te reizen. Lees meer informatie hierover.
Informatie over vluchten van Emirates.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team