Ons team houdt de situatie nauwlettend in de gaten
Update Covid-19: 16 juni 2022

Reisvoorwaarden voor uw reis Down Under

Grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland zijn open!

De grenzen van zowel Australië als Nieuw-Zeeland zijn open voor alle internationale reizigers die volledig zijn gevaccineerd en in het bezit zijn van een geldig visum! Het doen van een Covid-19 test voor een reis naar Nieuw-Zeeland ook niet meer nodig.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen staat op groen, dus niets staat u in de weg om uw vakantie vandaag nog te boeken!

Geniet u binnenkort weer in Australië...
© Tourism Australia
Would you like a break from driving? Enjoy a scenic alpine train journey
...of Nieuw-Zeeland?

Boek uw reis zonder zorgen

Staat u te popelen om weer op reis te gaan? Heeft u familie of vrienden in Australië of Nieuw-Zeeland en heeft u ze dankzij het Coronavirus al te lang niet gezien? Of heeft u uw reis al twee jaar uitgesteld? Laat Nederland en Covid dan even achter u en boek nu uw lang gekoesterde droomreis!

Ga zonder zorgen op vakantie en geniet van rust, ruimte en vrijheid, midden in de natuur. Ga op pad en geniet van het warme welkom van de Australiërs en Nieuw-Zeelanders Ze kunnen niet wachten om u te begroeten in hun kleinschalige accommodaties. Deel het strand slechts met enkele locals, ontspan en geniet zonder beperkingen van het zachte klimaat en van de wijdse landschappen.

Wat moet u weten voor u op reis gaat naar Australië of Nieuw-Zeeland? We vertellen u er op deze pagina graag meer over. Heeft u vragen? Mail, bel of maak een afspraak, want we helpen u graag verder.

Laat u verrassen door de natuur
© TravelEssence

Wat heeft u nodig voor uw vertrek naar Australië?

Uw reis naar Australië ziet er nu, aan het einde van de corona pandemie, toch wat anders uit dan daarvoor. Daarom geven wij u graag gedetailleerde informatie over welke documenten u nodig heeft voor uw reis en over welke vaccinaties en testresultaten u moet beschikken. In het kort moet u het volgende doen:

  • Vraag een (toeristen)visum aan
  • Controleer mogelijke quarantainevereisten voor uw verblijf
  • Zorg voor een Australië erkend vaccinatiecertificaat
  • Vul uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Australië de benodigde Australia Digital Passenger Declaration in

Uitgebreide informatie vindt u op onze speciale pagina over de toegangseisen voor Australië.

Maakt u onderweg een stop-over? Check dan hier wat de geldende regels zijn in dat land.

Wees goed voorbereid...
...en ga zorgeloos op reis.

Visum

Tenzij u een Australisch of Nieuw-Zeelands staatsburger bent, zult u een toeristen visum voor uw reis moeten aanvragen. Hiervoor kunt u online het gratis eVisitor 651 visum aanvragen, die met uw paspoort zal worden gelinkt. Hiermee heeft u recht om over een periode van 12 maanden Australië binnen te reizen. Op basis van dit visum mag u maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven.

U kunt het visum online aanvragen. Hiervoor maakt u eerst een ImmiAccount aan. Aanvragen worden over het algemeen binnen vier dagen goedgekeurd. Het visum is geldig vanaf de dag dat deze wordt toegekend. We adviseren de emails te printen en mee te nemen tijdens uw reis.

Paspoort

U heeft voor Australië een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Australië verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, dan helpen we u graag verder.

Wat wordt er bij aankomst van u gevraagd?

Wat van u wordt gevraagd bij aankomst, is afhankelijk van waar u in Australië landt. Check hier de informatie per staat.

Over het algemeen geldt dat u niet in quarantaine hoeft wanneer u volledig bent gevaccineerd. Wel moet u, binnen 24 uur na aankomst, een antigeen test doen. Mocht deze positief zijn, dan moet u 6 dagen in thuisquarantaine en na 6 dagen opnieuw testen. Het is belangrijk dat u bij aankomst niet met het openbaar vervoer naar uw accommodatie reist.

Vanuit Australië terug naar Nederland vliegen, dit zijn de regels:

U wordt enkel geadviseerd om de coronamaatregelen op te volgen. U heeft geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig en u hoeft bij terugkomst in Nederland niet een (zelf)test te doen of in quarantaine.

Ga eens helemaal 'off the grid'

Wat heeft u nodig voor uw vertrek naar Nieuw-Zeeland?

Uw reis naar Nieuw-Zeeland ziet er nu, aan het einde van de corona pandemie, toch wat anders uit dan daarvoor. Daarom geven wij u graag gedetailleerde informatie over welke documenten u nodig heeft voor uw reis en over welke vaccinaties en testresultaten u moet beschikken. In het kort moet u het volgende doen:

  • Vraag een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) visum aan.

  • Zorg voor een Nieuw-Zeeland erkend vaccinatiecertificaat.

  • Vul de New Zealand Traveller Declaration in.

Vanaf 20 juni 2022 hoeft u geen COVID-19 test meer te doen voor vertrek. Uitgebreide informatie vindt u op onze speciale pagina over de toegangseisen voor Nieuw-Zeeland.

Mocht u onderweg een stop-over maken, check dan voor uw vertrek hier de geldende regels voor dat land.

Geniet aan de waterkant
Wandel door de bergen
© TravelEssence

Visum

Tenzij u een Australische of Nieuw-Zeelandse staatsburger bent, zult u een toeristen visum voor uw reis moeten aanvragen. Hiervoor kunt u online de gratis New Zealand Electronic Travel Authority aanvragen, die met uw paspoort zal worden gelinkt. Hiermee heeft u recht om over een periode van 2 jaar Nieuw-Zeeland binnen te reizen. Op basis van dit visum mag u maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven.

U kunt het visum online aanvragen via de website van New Zealand Immigration. Hiervoor maakt u eerst via deze website een RealMe account aan. Aanvragen worden over het algemeen binnen een aantal dagen goedgekeurd. Het visum is geldig vanaf de dag dat deze wordt toegekend. We adviseren de e-mails te printen en mee te nemen tijdens uw reis.

Paspoort

U heeft voor Nieuw-Zeeland een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat u Nieuw-Zeeland verlaat. Kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Mocht u hierover vragen hebben, dan helpen we u graag verder.

Wat wordt er bij aankomst van u gevraagd?

Op het vliegveld krijgt u per persoon twee gratis zelftests met instructie aangereikt. De eerste test doet u op de dag van aankomst of dag 1 van uw vakantie. De tweede test doet u op dag 5 of 6 van uw vakantie. In een e-mail die u ontvangt van de Nieuw-Zeelandse overheid, moet u beide testresultaten doorgeven ongeacht of deze positief of negatief zijn. Als u positief test, moet u een PCR-test doen in een teststraat bij u in de buurt en vervolgens 7 dagen in zelfisolatie. In het geval van een mislukte zelftest, moet u alsnog een PCR-test in een lokale teststraat doen. Deze PCR-testen zijn gratis.

Vanuit Nieuw-Zeeland terug naar Nederland vliegen, dit zijn de regels:

U wordt enkel geadviseerd om de coronamaatregelen op te volgen. U heeft geen test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig en u hoeft bij terugkomst in Nederland niet een (zelf)test te doen of in quarantaine.

Voel u zo vrij als een vogel

Wanneer kan uw droomreis beginnen?

U ziet er natuurlijk naar uit weer in het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland of Australië te stappen. Nu beide landen weer open zijn, komt een reis Down Under in 2022 of 2023 steeds dichterbij. We zien het aantal boekingen al toenemen! Wacht daarom niet te lang met het boeken van uw droomreis. Zorg dat u er op tijd bij bent, dan profiteert u van een ruime keus uit accommodaties, activiteiten en vluchten. Neem contact met ons op om uw reiswensen te bespreken. We helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis!

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Ontdek meer

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Zorgeloos genieten Om straks zorgeloos te kunnen genieten van uw vakantie, voorzien we u van informatie rond uw… lees meer

Boek uw reis, maar blijf flexibel

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel dan niet langer, maar boek nu uw vakantie Down Under. Plan met… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.