Ons team houdt de situatie nauwlettend in de gaten
Update Coronavirus september 2021

Update COVID-19

Na anderhalf jaar van strenge maatregelen, lockdowns en gesloten grenzen, lijken Australië en Nieuw-Zeeland zich inmiddels op te maken voor de heropening van de grenzen voor het internationale toerisme. Scott Morrison, de premier van het Australië, beloofde versoepelingen wanneer 80% van de populatie twee keer is gevaccineerd. Naar verluid gaan grenzen voor Australiërs per november open.

Ook nationale luchtvaartmaatschappij Qantas heeft gezegd internationale vluchten naar geselecteerde gebieden in december te willen hervatten. Cruciaal punt is de vraag of de overheid reizigers toestemming zal geven om thuis in quarantaine te gaan, in plaats van in een quarantaine hotel, wat momenteel het geval is.

Het toenemende aantal vaccinaties in Nederland en Europa en de versoepelde maatregelen, geven hoop dat ook Nederlanders binnenkort weer naar Australië kunnen vliegen. Misschien niet direct in december, maar wel in 2022.

Nieuw-Zeeland werd eind augustus opgeschrikt door een uitbraak met de Delta-variant van het Coronavirus. Men is hierdoor meer gemotiveerd dan ooit om zich te laten vaccineren. Alhoewel er door premier Ardern nog geen uitspraken zijn gedaan over een datum voor heropening van de landsgrenzen, verwacht wordt dat dit eind 2021 of begin 2022 staat te gebeuren.

Een precieze datum voor de heropening van de Australische en Nieuw-Zeelandse grenzen is er dus nog niet, maar aannemelijk is dat er een reisbubbel gecreëerd zal worden voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn en uit gebieden met lage besmettingsaantallen komen. Uiteraard zullen we u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Plan uw droomreis zonder risico's

Ziet u uit naar een rondreis door Nieuw-Zeeland of Australië? Dankzij de positieve berichten vanuit beide landen, wordt een reis Down Under in 2022 steeds realistischer. Wij zien het aantal boekingen voor 2022 al toenemen. Dus wilt u een reis door Australië of Nieuw-Zeeland maken? Wacht dan niet te lang met boeken. Zorg dat u de massa voor blijft en profiteer van een ruime keus uit accommodaties, activiteiten en vluchten. Neem contact met ons op om uw reiswensen te bespreken. We helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis.

Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om. Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Hoe is de situatie in Australië en Nieuw-Zeeland op dit moment?

Om u te voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie in Australië en Nieuw-Zeeland, verzamelen we informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen.

Reisbeperkingen en toegangsstops

Australië

Update 24 september 2021

Australië ligt op schema om de grenzen voor Kerstmis te heropenen, zei de minister van Trade, Tourism and Investments in Australië afgelopen woensdag 22 september.

Scott Morrison, de premier van het Australië, beloofde eerder nog versoepelingen wanneer 80% van de populatie twee keer is gevaccineerd. Inmiddels is 39,5% van de Australische bevolking volledig gevaccineerd en 34,5% van de Nieuw-Zeelandse bevolking volledig gevaccineerd. Als het in dit tempo doorgaat lijkt het erop dat de grenzen met Australië vanaf november weer open kunnen gaan.

Update 14 september 2021

Om de vaccinatiesnelheid te kunnen verhogen, heeft Groot-Brittannië 4 miljoen Pfizer-doses naar Australië gestuurd. Hiermee kan 10% van de populatie van een vaccin worden voorzien.

Er zit een duidelijke stijgende lijn in het aantal volledig gevaccineerde mensen in Australië. De belofte dat de grenzen open gaan voor volledig gevaccineerden, geeft mensen extra motivatie om een prik te halen. Mocht deze stijgende lijn zich doorzetten, dan is de kans groot dat grenzen eind 2021 open gaan.

Voor Australië geldt op dit moment nog 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Australische staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Uitzonderingen zijn o.a. naaste familieleden van Australische burgers en permanente ingezetenen waaronder echtgenoten, minderjarigen, wettelijke voogden en samenwonende partners.

Visum

Reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Australische overheid.

Binnenlands reizen

Veel Australische deelstaten hebben hun binnengrenzen gesloten. De premier van Australië heeft toegezegd dat binnenlandse reizen weer mogelijk zijn wanneer 70% van de bevolking is gevaccineerd. Uitgebreide informatie over de regels en restricties per staat, vindt u hier. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend als een van de landen met de strengste Corona maatregelen. Bij het uitbreken van de pandemie in 2020 zijn de internationale grenzen direct gesloten. Dit beleid bleek succesvol. Met het sterk stijgende aantal gevaccineerden in Nieuw-Zeeland, lijkt het erop dat het land begin 2022 open zal kunnen gaan.

Momenteel geldt voor Nieuw-Zeeland nog 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Nieuw-Zeelandse staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Verder zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan. Meer informatie vindt u hier.

Visum

Reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Update: juli 2021 We leven in bijzondere tijden. De Coronacrisis heeft, ook op de reiswereld, grote impact. Hier… lees meer

Nu boeken, maar toch flexibel blijven

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel niet langer. Boek nu een reis Down Under. Mochten wij tot 4… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.