Ons team houdt de situatie nauwlettend in de gaten
Update Coronavirus 17 mei 2021

Update COVID-19

Het Rijksvaccinatieprogramma draait inmiddels een aantal maanden op volle sterkte en steeds meer mensen worden gevaccineerd tegen COVID-19. Met de dalende besmettingscijfers en vermindering in ziekenhuisopnames zien we duidelijk de positieve effecten daarvan.

Ook in Australië en Nieuw-Zeeland ligt het vaccinatieprogramma op schema. Als alles volgens plan verloopt, is zowel de Australische als de Nieuw-Zeelandse bevolking eind 2021 gevaccineerd. Inmiddels is ook de verwachte 'travelbubble' tussen beide landen een feit en kunnen bewoners van Australië en Nieuw-Zeeland zonder beperkingen over en weer reizen.

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer de Australische en Nieuw-Zeelandse grenzen open zullen gaan voor Europeanen, lijkt het aannemelijk dat er ook een reisbubbel gecreëerd zal worden voor reizigers die al gevaccineerd zijn en uit gebieden met lage besmettingsaantallen komen. Uiteraard zullen we u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

Plan uw droomreis zonder risico's

Ziet u uit naar een rondreis door Nieuw-Zeeland of Australië? Dankzij de huidige ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties is het reëel om naar de toekomst te kijken. Zo krijgen wij steeds meer klanten die een reis boeken voor het begin van 2022. De beschikbaarheid van onze comfortabele accommodaties raakt zelfs beperkt. Wees er daarom op tijd bij. Neem contact met ons op als u in 2022 een op maat gemaakte reis wilt maken.

Kunt u niet wachten tot 2022? Gelukkig kunt ook een vakantie boeken voor eind 2021. Dit heeft als voordeel dat u in het schouderseizoen reist, waardoor tarieven lager uitvallen. Mocht uw reis vanwege de COVID-19-pandemie niet door kunnen gaan, dan annuleren wij uw reis kosteloos of we boeken hem voor u om.

Met onze flexibele voorwaarden, kunt u zorgeloos uw rondreis bij ons boeken. Heeft u uw reis inmiddels al geboekt, dan is er een pagina met aanvullende informatie. Vast inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze online presentaties.

Hoe is de situatie in Australië en Nieuw-Zeeland op dit moment?

Om u te voorzien van een actueel overzicht van de huidige situatie in Australië en Nieuw-Zeeland, verzamelen we informatie en nieuws uit diverse betrouwbare bronnen.

Reisbeperkingen en toegangsstops

Australië

Het totaal aantal Corona besmettingen in Australië ligt op ruim 28.000, waarvan 909 mensen aan het virus overleden. Een groot deel van de besmettingen concentreerde zich in de stad Melbourne in de staat Victoria. Door strenge lockdown maatregelen hebben de Australiërs het virus kunnen indammen en het aantal besmettingen inperken.

Voor Australië geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Australisch staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Uitzonderingen zijn o.a. naaste familieleden van Australische burgers en permanente ingezetenen waaronder echtgenoten, minderjarigen, wettelijke voogden en samenwonende partners.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Australië verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Australische overheid.

Binnenlands reizen

Veel Australische deelstaten hebben hun binnengrenzen gesloten. Uitgebreide informatie over de regels en restricties per staat, vindt u hier. Beschikbaarheid van openbaar vervoer is per staat verschillend.

Quarantaine

Reizigers die in Australië aankomen, moeten 14 dagen in verplichte quarantaine in daarvoor aangewezen hotels. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Australië, vindt u hier.

Nieuw-Zeeland

Het totale aantal besmettingen door het Coronavirus in Nieuw-Zeeland bedraagt ruim 2300, waarvan 25 mensen aan het virus zijn overleden. In de stad Auckland bevond zich een grote besmettingshaard. De strenge maatregelen die hierop volgden hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe uitbraak beperkt is gebleven.

Inmiddels zijn maatregelen in Nieuw-Zeeland versoepeld en kunnen bewoners weer vrij in eigen land rondreizen. Ook in Auckland, waar eerder nog en strenge lockdown was, zijn de maatregelen opgeheven.

Voor Nieuw-Zeeland geldt 'code oranje'. Dit houdt in dat alleen Nieuw-Zeelandse staatsburgers of permanente inwoners naar het land kunnen afreizen. Verder zijn alleen strikt noodzakelijke reizen toegestaan. Meer informatie vindt u hier.

Visum

Voor reizigers die met een tijdelijk visum in Nieuw-Zeeland verblijven en door de huidige omstandigheden langer in het land moeten blijven dan verwacht, dienen verlenging van het visum aan te vragen, voordat deze verloopt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Quarantaine

Reizigers die in Nieuw-Zeeland aankomen, moeten bij aankomst 14 dagen in verplichte quarantaine in de daarvoor aangewezen hotels in Auckland of Christchurch. Meer informatie over de regelgeving rond het COVID-19 virus in Nieuw-Zeeland vindt u hier.

Waar kan ik meer lezen over reisadviezen?

Gezondheidsadviezen voor reizen naar het buitenland worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Actuele informatie over de veiligheidssituatie in individuele landen is te vinden op de pagina's van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bronnen:

We houden u op de hoogte van verdere bevindingen en nieuws rond het COVID-19 virus.

Het TravelEssence Team

Michiel klanten tafel laptop

Aanvullende voorwaarden voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Update: 21 september 2020 We hebben een aantal bijzondere maanden achter de rug. De Corona crisis heeft, ook op de… lees meer

Nu boeken, maar toch flexibel blijven

Flexibel boeken

Staat u te popelen om een reis te boeken? Twijfel niet langer. Boek nu een reis Down Under. Mochten wij tot 4… lees meer

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.