Matheson lake
Nz jetty lake wakatipu barton matthews 11 itinerary
Nz solo sup wanaka lake
Matheson lake
Nz jetty lake wakatipu barton matthews 11 itinerary
Nz solo sup wanaka lake
Ontdek de mooiste meren van Nieuw-Zeeland

Meren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft prachtige meren. De meeste zijn ontstaan door de uitschurende werking van ijs in de ijstijd en het smelten van gletsjerijs. De helderblauwe kleur van het water en de magische omgevingen met indrukwekkende bergen mag u niet missen als u het land bezoekt. Bewonder het heldere water van Lake Tekapo, bekijk de ondergelopen krater van Lake Taupo en spot bijzondere vogelsoorten rondom Lake Waikaremoana.

Wist u overigens dat Lake Taupo het grootste meer is van heel Australazië? U kunt comfortabel op een schip of sportief in een kajak stappen om alle geheimen van de Nieuw-Zeelandse waterwereld te ontdekken. In en rondom de meren is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals vissen, zwemmen of wandelen.

Wij zetten er een aantal van onze favorieten voor u op een rij:

Lake Matheson

Lake Matheson, ook wel Mirror Lake genoemd, ligt in de buurt van de Fox Glacier in Nieuw-Zeeland en staat bekend om de prachtige weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman. Het meer ontstond ongeveer 14.000 jaar geleden toen Fox Glacier zich terugtrok uit de richting van de oceaan. Lake Matheson is de thuisbasis voor vele watervogels en lange vinnen paling, waardoor het de traditionele voedsel ontmoetingsplaats vormt voor de Maori.

De weerspiegelingen van Mirror Lake

Het is mogelijk om in twee uur tijd rond het hele meer te lopen en daarbij alle uitzichten op de Southern Alps te bewonderen. Vergeet niet te stoppen bij Jetty Viewpoint, waar u van een prachtige weerspiegeling in het water kunt genieten. Deze weerspiegelingen worden mogelijk gemaakt door het donkerbruine water en zijn vooral op een kalme dag te bewonderen. De kleur van het water wordt veroorzaakt door uitloging van een organische stof uit omliggende, inheemse bosbodem.

Het is soms zo mooi, dat het net uit een schilderij kan komen
Maak onvergetelijke wandelingen door de weelderige natuur

Lake Taupo

Het grootste meer van Nieuw-Zeeland is Lake Taupo, gelegen in het centrum van het Noordereiland. Het kratermeer heeft een oppervlakte van 616 vierkante kilometer en ligt 350 meter boven het zeeniveau. Lake Taupo ligt in een adembenemend gebied wordt en omgeven door witte puimstenen stranden en beschutte rotsige inhammen. U kijkt vanaf het meer uit op de vulkanen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe en de besneeuwde Mount Ruapehu.

Vulkaanuitbarsting van de Taupovulkaan

181 na Christus vond de grootste vulkaanuitbarsting van de geschiedenis plaats, midden op het onbewoonde gedeelte van het Noordereiland. Het as van de uitbarsting bedekte het hele Noordereiland waardoor alle vegetatie verdween. Tijdens deze vulkaanuitbarsting ontstond een enorme krater, die vervolgens werd gevuld met water uit vele stromen en rivieren.

Activiteiten bij Lake Taupo

Lake Taupo is een paradijs voor visliefhebbers, want het zit vol met enorme forellen, rivierkreeften en witvissen. Het plaatsje Taupo wordt niet voor niets de hoofdstad van de forel genoemd. Daarnaast is het mogelijk om prachtige wandelingen maken naar Huka Falls, langs de oever van het meer en door de bossen. U kunt ook voor spanning Lake Taupo bezoeken: raften, vliegen met een helikopter, skydiven en bungyjumpen zijn dagelijkse activiteiten. Bij Mine Bay op Lake Taupo zijn prachtige Maori rotstekeningen per boot of kajak te bewonderen. Een tien meter hoge beeldhouwwerk beschermt Lake Taupo tegen alle vulkanische activiteiten.

Ontdek het grootste meer van Nieuw-Zeeland
Maak een kajak tocht over het water

Lake Tekapo

Lake Tekapo ligt in Mackenzie Country op het Zuidereiland. Het meer heeft een oppervlakte van 83 vierkante kilometer en ligt 700 meter boven het zeeniveau. De Maori noemden het meer “Takapo”, waarbij “Taka” voor slaapmat en “Po” voor nacht staat. Volgens een legende werd een groep Maori’s tijdens verkenning van het gebied in de nacht gestoord. Ze vluchtten uit angst, nadat ze de slaapmatjes haastig hadden opgerold. Tekapo is een verbastering van de originele naam.

Mt John en het observatorium van University of Canterbury

Het water van Lake Tekapo heeft een opvallende, helderblauwe kleur. Deze blauwe kleur wordt veroorzaakt door fijngemalen deeltjes, die door de gletsjers zijn aangevoerd en blijven zweven in het smeltwater. Dit zogenoemde rotsmeel zorgt voor de blauwgroene waas van het meer. Vanwege het heldere water plaatste de University of Canterbury een observatorium op de top van Mount John. Als u een wandeling maakt naar het hoogste punt van Mt John, geniet u dus niet alleen van een prachtig uitzicht maar heeft u ook de mogelijkheid om het observatorium te bezoeken.

Church of the Good Shepherd

Bezoek Church of the Good Shepherd, de eerste kerk van Mackenzie Country. De kerk uit 1935 is misschien wel de meest gefotografeerde kerk van Nieuw-Zeeland en biedt een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. In de buurt van deze kerk staat een bronzen beeld van een Nieuw-Zeelandse Collie herdershond. Het beeld werd door bewoners van Mackenzie Country geplaatst, ter erkenning van de onmisbare rol van de herdershond in hun leven.

Church at Lake Tekapo | New Zealand holiday
Verken het prachtige Lake Tekapo
NZ Lake Tekapo with snowy mountains
U kunt hier ook schitterende wandelingen maken

Lake Wakatipu

Lake Wakatipu is een binnenlands meer op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het meer heeft een lengte van 80 kilometer en is daarmee het langst meer van het land. Het ligt in de zuidwestelijk in Otago regio en wordt afgevoerd door de Kawarau Rivier. De naam Wakatipu is vermoedelijk afkomstig van de Waitaha mensen en betekent “groeiende kano”. Volgens een Maori-legende is het meer ontstaan door de verbranding van een slapende reusachtige boeman. Het water stijgt en daalt zeven centimeter in vijf minuten, omdat het hart van de boeman nog steeds klopt.

Activiteiten bij Lake Wakatipu

Lake Wakatipu staat bekend om de adembenemende omgeving en wordt omringd door bergen en steile, rotsige hellingen. Het is een populaire plaats voor toeristen die van avontuur houden: er vinden activiteiten plaats als paragliden, bungeejumpen en het maken van prachtige wandelingen door de ongerepte natuur. Daarnaast is het mogelijk om mooie wijngaarden in de buurt van Gibbston Valley te bezoeken

Explore Lake Wakatipu by jet boat | New Zealand holiday
Bij Lake Wakatipu kunt u een tal van activiteiten ondernemen
Geniet van fenomenale uitzichten

Lake Wanaka

Lake Wanaka ligt in de Otago regio op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, 300 meter boven het zeeniveau. Het meer heeft een oppervlakte van 192 vierkante kilometer en is daarmee het vier-na-grootste meer van het land. Wanaka is een stad bij het meer, waaraan het meer z’n naam te danken heeft. Wanaka ligt in een U-vormige vallei, die ruim tienduizend jaar geleden is gevormd door glaciale erosie tijdens de laatste ijstijd. Het meer wordt gevoed door de Matukituki en Makarora rivieren en is de bron van de Clutha rivier.

Activiteiten bij Lake Wanaka

Lake Wanaka staat bekend om de verschillende schapenhouderijen die rond 1861 zijn opgericht aan de zuidkant van het meer. Daarnaast is het een populaire badplaats, waar in de zomer wordt gevist, gevaren en gezwommen. De nabijgelegen bergen en snelstromende rivieren vormen samen een prachtige omgeving die u absoluut niet wilt missen. Maak prachtige wandelingen door het adembenemende gebied, bezoek het liefdevolle plaatsje Wanaka en geniet van alle rust om u heen.

The Lake Wanaka Preservation Act of 1973

Lake Wanaka heeft als één van de weinige Nieuw-Zeelandse meren een ongewijzigde kustlijn. Het meer wordt beschermd door een bijzondere wetgeving, the Lake Wanaka Preservation Act of 1973. De Nieuw-Zeelandse minister van Behoud (Conservation) benoemt de leden van ‘Guardians of Lake Wanaka’ en zij adviseren de minister over de bescherming van het meer.

U kunt hier perfect suppen
Geniet van een schitterend uitzicht

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.