Places - Stirling Range
Places - Stirling Range

Stirling Range National Park

Stirling Range National Park is de enige grote bergketen ten zuiden van West-Australië, The Stirling Range. De bergketen draagt de Aboriginal naam Koi Kyenunu-ruff en betekent ‘de mist die van de berg rolt’. De bergen behalen op een aantal plekken hoogtes van meer dan duizend meter boven de zeespiegel.

Bluff Knoll

Als u het beste van het park wilt zien, maak dan een 4WD tocht over Stirling Range Drive. Deze 42 kilometer lange route slingert door het hart van het park van de westelijke naar de oostelijke uitkijkpunt onder Bluff Knoll. Bluff Knoll is de populairste berg van de keten en de enige plek in West-Australië waar het af en toe sneeuwt. Vanaf de top heeft u 360 graden uitzicht op de omgeving.

Dwaal rond in de ruige wildernis van Stirling National Park
Maak een onvergetelijke hike door de bergen

Ruig en onvoorspelbaar

Ook heeft het park een tropisch regenwoud, waar veel wilde bloemen groeien en inheemse dieren leven zoals papegaaien, emoes, wallabies en kangoeroes. Besluit u om een wandeling zonder gids te maken door het park? Trek dan stevige en comfortabele wandelschoenen aan en stel zogeheten ‘rangers’ op de hoogte van uw tocht. De oppervlakten zijn ruig en ongelijk en het weer is onvoorspelbaar.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.