Hobart
Ontdek de belangrijkste toegangspoort tot Tasmanië

Hobart

Hobart is de hoofdstad van Tasmanië en na Sydney de oudste hoofdstad van Australië. De stad biedt een mooie mix van erfgoed, landschap en cultuur. Hobart ligt tussen de uitlopers van Kunanyi en Mount Wellington. De stad dient als de belangrijkste toegangspoort tot Tasmanië. Dit maakt het een perfecte uitvalsbasis of startplaats voor reizigers die dit ongelooflijke eiland willen verkennen.

Kunanyi of Mount Wellington

Kunanyi, ook wel Mount Wellington genoemd, domineert het landschap van Hobart. Waar u ook gaat, u zult deze prachtige 1271 meter hoge berg overal boven het stadsbeeld zien zweven. Op slechts 20 minuten van Hobart heeft Kunanyi het beste uitzicht over de hoofdstad van het eiland.

Enjoy stunning Tasmania | Australia holiday
Vanuit Hobart kunt u verschillende excursies maken
Breng een bezoek aan MONA
© TravelEssence

MONA

Geen reis naar Hobart is compleet zonder een MONA-bezoek. Het Museum voor Nieuwe en Oude Kunst ligt op een korte rit met de veerboot van het stadscentrum, en bevindt zich in de heerlijke Moorilla Winery (kom daarna langs voor een proeverij) op het schiereiland Berriedale. Het avant-garde museum staat bekend als de nummer één must-do in de hoofdstad van Tasmanië.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.