Canberra australie 1
Canberra australie 1
Ontdek de hoofdstad van Australië

Canberra

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is niet Sydney, maar Canberra de hoofdstad van Australië. Canberra betekent ontmoetingsplaats betekent in de taal van de Ngabri Aboriginals. De stad heeft de titel als hoofdstad gekregen doordat Sydney en Melbourne het niet met elkaar eens konden worden over welke van de twee steden beter geschikt was. De regering schreef daarom in 1911 een prijsvraag uit voor het beste ontwerp voor een nieuwe hoofdstad. De winnaar werd de Amerikaanse architect Walter Burley Griffin, die een ontwerp had bedacht om Canberra ervoor in te richten.

De omgeving verkennen

Canberra is een een groene stad met veel parken, brede straten en het meer Lake Burley Griffin. Dit door mensen aangelegde meer is het middelpunt van de stad. Het meer is de perfecte omgeving om te wandelen, te fietsen en te zwemmen. In Canberra vindt u veel nationale monumenten en instellingen zoals het Parlementsgebouw, het Australian War Memorial en de National Library die het bezoeken waard zijn.

Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, er zijn hier veel musea en nationaal monumenten
Ontdek de prachtige gebouwen in Canberra

Vier de seizoenen met evenementen en festivals

In Canberra is er bijna ieder seizoen wel iets te vieren. Zo ziet u in de lente een miljoen bloemen op de Floriade, geniet u in de winter van heerlijke delicatessen op The Truffle Festival, en in de herfst worden iconische gebouwen omgetoverd tot kunstwerken en gaan heteluchtballonnen de lucht in tijdens de Enlighten Festival. De autofanaten kunnen iedere zomer terecht bij de Summernats.

Verken het beroemde meer van de hoofdstad

In het hart van Canberra ligt Lake Burley Griffin. Het meer is omgeven door galerieën, musea, cafés en parken. Peddel een weg over het meer in een klassieke waterfiets of geniet van een drijvende picknick op een GoBoat. Het meer is de perfecte manier om de omgeving als een echte local te ontdekken.

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.