nz auckland viaduct harbour partner best travel time
NZ wellington cable car
Nz south Christchurch Street Art Miles Holden
Dunedin g1cda15da7 1920
nz auckland viaduct harbour partner best travel time
NZ wellington cable car
Nz south Christchurch Street Art Miles Holden
Dunedin g1cda15da7 1920
Ontdek wat Nieuw-Zeeland allemaal te bieden heeft

Steden in Nieuw-Zeeland

Naast de adembenemende natuur, unieke flora en fauna en Maori cultuur, zijn er in Nieuw-Zeeland ook een aantal levendige steden. De grootste steden van Nieuw-Zeeland zijn Auckland en Wellington op het Noordereiland en Christchurch en Dunedin op het Zuidereiland. Ontdek de ontspannen sfeer van Auckland, de prijswinnende restaurants van Wellington, de prachtige parken en tuinen van Christchurch en het Schotse erfgoed van Dunedin.

Deze steden wilt u zeker niet missen

Auckland

Ontdek de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland! Deze sfeervolle stad is een multiculturele smeltkroes van eten, muziek, kunst en cultuur. Het is de ultieme bestemming voor reizigers die stad en strand willen combineren.

Ook de natuur rondom Auckland is spectaculair. In de regio liggen alleen al meer dan veertig uitgedoofde vulkanen. Een ruige kustlijn, goed bereikbare eilanden, diverse culturen en restaurants: er is voor ieder wat wils in Auckland. Benieuwd wat Auckland u te bieden heeft?

Zeevliegtuig voor de skyline van Auckland
Geniet van de skyline van de grootste stad van Nieuw-Zeeland
Panoramisch uitzicht op Auckland vanaf Mount Eden
Combineer stad en natuur
© TravelEssence

Wellington

Wellington is een kleine maar fijne stad, vol met bezienswaardigheden. Het is de perfecte stop tussen uw bezoek aan het Noordereiland en Zuidereiland. Het is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, en is ook direct benoemd tot de coolste kleine hoofdstad ter wereld.

De sfeer is er creatief en energiek. U bezoekt er interessante musea en maakt een ritje in de iconische kabelbaan. Wellington wordt ook gezien als de culinaire hoofdstad van Nieuw-Zeeland, wat betekent dat u uw hart kunt ophalen in prijswinnende restaurants, koffietentjes, wijnhuizen en bierbrouwerijen. Ontdek de vele mogelijkheden in Wellington!

De haven van Wellington in de avond
Bewonder de haven van Wellington wanneer de nacht valt
© Ian Trafford
Interieur van QT Museum Wellington Restaurant
Ervaar de rijke en bruisende eetcultuur van Wellington
© TravelEssence

Christchurch

Christchurch is een van de meest unieke steden van Nieuw-Zeeland. Hier vindt u een mix van moderne innovatie en historisch erfgoed. Het is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het Zuidereiland, maar de stad zelf mag zeker niet ontbreken in uw reisplan. Bewonder de vele muurschilderingen in het centrum van de stad, ga mee met een stadstour in de historische tram of bezoek een van de meer dan 1200 parken en tuinen.

De regio’s van Christchurch en Canterbury worden omgeven door zowel de Alpen als de oceaan. Ga zwemmen met dolfijnen, trotseer de pistes van Mt Hutt, bewonder de sterrenhemel boven Lake Tekapo of stap aan boord van een van de meest schilderachtige treinroutes ter wereld. Christchurch heeft het allemaal!

Een straat in de Riverside Market in Christchurch
Neem plaats bij een van de vele eettentjes op de Riverside Market
De historische tram van Christchurch
Stap in de historische tram voor een stadstour door Christchurch

Dunedin

Bent u een geschiedenis liefhebber? Dan wilt u Dunedin niet overslaan. De historische herenhuizen doen hier denken aan Victoriaanse en Edwardiaanse tijden en ademen een Schotse sfeer. Niet voor niets wordt Dunedin het Edinburgh van het zuiden genoemd. Bezoek het enige kasteel van Nieuw-Zeeland of verken de vele boekenwinkels in deze City of Literature.

Wilt u de kuiten trainen? Rijd dan naar het noorden van de stad en trotseer vervolgens te voet Baldwin Street. Dit is de meest steile straat ter wereld! Trek erop uit naar de Otago Peninsula en geniet van weidse landschappen en wilde dieren. Hier vindt u een kolonie albatrossen en verschillende soorten pinguïns. Ontdek Dunedin!

Het universiteitsgebouw van Dunedin
De historische gebouwen zijn goed bewaard gebleven
Een luchtfoto van Larnach Castle in het landschap van Otago
Bezoek het enige kasteel van Nieuw-Zeeland
© DunedinNZ

Kom een stap dichterbij uw droomreis

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Neem contact met ons op voor de beste tips en adviezen, of bezoek een van onze gratis online presentaties. Maak kennis met onze reisspecialisten en stel al uw vragen.