Onze top 6 voor het tropische noorden van Australië

Onze top 6 voor het tropische noorden van Australië | TravelEssence
13 april 2017

Ervaar Tropical North Queensland in Australië. Een regio voor een rustgevende en tegelijkertijd actieve rondreis. Van overnachten midden in de natuur en relaxen in een hangmat, tot paardrijden op het strand en snorkelen op het kleurrijke Great Barrier Reef. Om nog maar niet te spreken over de rijke Aboriginal cultuur en het wildlife. TravelEssence heeft zo wat favorieten en wij delen onze top zes voor het tropische noorden van Australië graag met u.

1. Slaap op een bijzondere locatie midden in de natuur

Heeft u ook altijd de kinderdroom gehad om in een boomhut te slapen? Deze droom kan nog steeds uitkomen, namelijk in de Atherton Tablelands in Australië. Al wakker wordend in de boomhut hoort u de geluiden van uw, wel heel bijzondere, buren. Uw buren zijn namelijk het vogelbekdier, de kleurrijke papegaai en nog ruim honderdzestig andere vogelsoorten. Vanuit de boomhut stapt u zo het negen kilometer lange wandelpad op om het tropische regenwoud te ontdekken.

Een boomhut, waarin u kunt slapen, in Atherton Tablelands in het tropische noorden van Australië

Tip van TravelEssence collega Kimberley: Ga kletsen aan de waterkant om het vogelbekdier te spotten. Blijf vooral heel veel kletsen, want het kan soms wel twintig minuten duren voordat het dier zich laat zien. Vogelbekdieren komen namelijk af op het geluid van mensenstemmen, zo weten zij dat gevaarlijke dieren niet in de buurt zijn.

Een safaritent, waarin u kunt slapen, in Mareeba Wetlands in het tropische noorden van Australië

Heeft u last van hoogtevrees, maar wilt u toch graag in de natuur slapen? Of heeft u er simpelweg nog niet genoeg van? Op het traditionele land van de Aboriginals, de Mareeba Wetlands, overnacht u in een Afrikaanse safaritent. U wordt wakker in een natuurreservaat met tropische grasvlaktes, lagunes en wildlife. Geniet op uw terras van het spotten van vogels, een goed boek of een glas champagne terwijl u de zonsondergang bekijkt.

2. Ontdek de Aboriginal cultuur met een lokale gids

Een lokale gids neemt u al wandelend mee naar de interessante plekken van de Aboriginal cultuur van Tropical North Queensland. U komt hier van alles te weten over de cultuur, de tradities en de geschiedenis van de eeuwenoude cultuur van Australië. Zo ervaart u de hechte band tussen de Aboriginals en hun land, leert u welke planten eetbaar zijn en welke een medische werking hebben.

Naast een wandeling kunt u de Aboriginal cultuur ook vanaf het water leren kennen. Met een Aboriginal gids kajakt u onder andere langs culturele plekken, watervallen en stops waar u een duik in de rivier kunt nemen.

Reizigers zijn op pad met een Aboriginal gids in Australië. De lokale gids vertelt over de Aboriginal cultuur.

3. Ga paardrijden in het oudste regenwoud ter wereld

Paardrijden op het strand van Cape Tribulation in het Daintree National Park in Australië, ook wel het oudste regenwoud ter wereld

Daintree National Park is het oudste regenwoud ter wereld, waar bij de stranden van Cape Tribulation het regenwoud samenkomt met het Great Barrier Reef. Deze stranden zijn een perfecte plek om te paardrijden en tegelijkertijd de natuur te bewonderen. Al paardrijdend over het goudgele strand ziet u aan de ene kant het regenwoud en aan de andere kant het helderblauwe water van de oceaan.

Reisadviseur Anouk heeft vorige week nog paardgereden bij Cape Tribulation en zij was erg enthousiast.

4. Spot krokodillen bij Mission Beach

Bij Mission Beach kunt u onder de palmbomen in uw hangmat blijven liggen, maar u kunt ook op zoek gaan naar één van de oudste roofdieren op aarde: de zoutwaterkrokodillen. En dat onder het genot van een verfrissend biertje of een goed glas wijn. Tegen het avonduur stapt u namelijk op de boot, die voorzien is van fakkels om de krokodillen goed te kunnen zien.

Een zoutwaterkrokodil bij Mission Beach in Australië

5. Bewonder het Great Barrier Reef vanuit verschillende perspectieven

Reisadviseur Anouk is een geluksvogel, want naast paardrijden in de Daintree heeft zij ook mogen zwemmen met een schildpad op het Great Barrier Reef. Het gebeurt zo één keer per week dat de lokale gidsen een schildpad op het koraalrif tegenkomen en u een stuk kunt meezwemmen. Als er geen ontmoeting met een schildpad plaatsvindt, is het snorkelen op het Great Barrier Reef ook een mooie ervaring. Het kleurrijke koraal en de unieke vissen zullen u verrassen.

U kunt het Great Barrier Reef ook vanuit de lucht bekijken. Tijdens een helikoptervlucht ziet u het contrast van helderblauw water en donkere vlekken, dat doet denken aan mini-eilanden.

Het Great Barrier Reef in Australië vanuit de lucht, waar u kunt snorkelen of een zeiltocht kunt maken

6. Relax in een hangmat en kom tot rust

Relaxen in een hangmat op Lizard Island in Australië

Wilt u het gevoel hebben aan het einde van de wereld te zijn? En mag luxe en relaxen centraal staan? Lizard Island is een prima eiland om uw actieve rondreis af te sluiten. Het eiland, dat onderdeel is van het Great Barrier Reef, is een nationaal park met een lagune en 24 witte stranden. Eén van die stranden kan tijdelijk van u zijn. Ervaar het ultieme vakantiegevoel in een villa met uw eigen strand en een hangmat waar u de zonsondergang bekijkt.