Parels op de Great Ocean Road #DreamNowTravelLater

Parels op de Great Ocean Road #DreamNowTravelLater | TravelEssence
04 mei 2020

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

In deze blog vertelt reisadviseur Sylvia over de verborgen parels van de Great Ocean Road, een van de mooiste routes in Australië.

Komt dat zien, komt dat zien!

Op een prachtige dag in maart reed ik langs de Great Ocean Road in het zuiden van Australië. Omdat ik ruim de tijd had kon ik op veel verschillende plaatsen stoppen om te genieten van het uitzicht. Wat is het hier mooi!

De Great Ocean Road slingert 240 kilometer langs de kust van de Indische Oceaan. Als u door het oostelijke deel rijdt, komt u langs pittoreske plaatsjes en rijdt u dwars door natuurgebieden. Daarnaast is er ook het westelijke deel, wat bestaat uit een aaneenschakeling van hoge kliffen, zandstranden, kloven, regenwouden en karakteristieke dorpen. Naar mijn mening een van de mooiste kustroutes ter wereld!

Ik begon mijn route aan de westkant. Naast de bekende "Twelve Apostles" waar het altijd vrij druk is. Gelukkig had ik genoeg tijd om ook andere mooie, minder toeristische, uitzichtpunten te bekijken. Zo bezocht ik onder andere de London Arch en wandelde ik over de mooiste stranden, waar ik keek hoe stoere surfers de hoge golven bedwongen.

Beestenboel aan de oostkust

Naarmate ik verder reed richting het oostelijke deel, veranderde het landschap. De weg voerde door oude bossen met de grootste eucalyptusbomen van heel Australië. Een absolute aanrader is ook het bezoeken van Otway National Park. Hier zitten veel koala's in de bomen en de kans dat je er één spot is erg groot. Als er auto's langs de kant van de weg geparkeerd staan is het sowieso slim om ook te stoppen, grote kans dat er ergens een koala te zien is!

Last but not least: Ga in Apollo Bay fish & chips eten en kijk goed uit voor de kaketoes! Voordat u het weet gaan zij er vandoor met uw visje :)

Neem direct contact op met Sylvia

  • Koala gespot in een van de vele eucalyptusbomen langs de route van de Great Ocean Road
    Koala gespot in een van de vele eucalyptusbomen langs de route van de Great Ocean Road
  • Deze kaketoe eet maar wat graag mee en schuift alvast aan
    Deze kaketoe eet maar wat graag mee en schuift alvast aan
Onze online presentaties geven meer informatie over reizen in Australië. Meld u gratis aan!

Of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief