Ga eten waar de locals eten in Sydney!

Ga eten waar de locals eten in Sydney! | TravelEssence
21 juni 2017

Sydney, een van de food-paradijzen van Australië! De grootste en oudste stad van Australië kent veel wijken met gezellige eettentjes. Maar waar eet de lokale bevolking nu precies? Want door te gaan eten en drinken waar de Sydneysiders zelf komen, ontdekt u Sydney pas echt. We delen daarom met u leuke plekken om te ontbijten, koffie te drinken, te lunchen, de dag af te sluiten met een borrel en te dineren. Veel van deze plekken liggen in de twee wijken Potts Point en Surry Hills, in het oosten van Sydney.

Tip: Op de websites van de restaurants in Sydney kunt u zien of het restaurant een BYO-restaurant is. Ook wel de ‘Bring Your Own’-restaurants, waar u uw eigen wijn en bier mee mag nemen.

Ga eten waar de locals eten in Sydney: eten op een tafel in Sydney, met handen van de locals

Potts Point: een wijk met gezellige restaurants in Sydney

Potts Point is de oude industriële buurt van Sydney, de thuisbasis voor kunstenaars en de wijk waar onze collega Robert heeft gewoond. Volgens Robert zijn er in Potts Point veel leuke tentjes te vinden. Tijd om een aantal restaurants en bars voor u op een rijtje te zetten.

The Butler: lekker eten met uitzicht over Sydney

Voor een modern menu, geïnspireerd op de Franse en de Caribische keuken, neemt u plaats in de patio bar van The Butler in Victoria Street. U strijkt neer in een urban jungle met exotische planten en een panoramisch uitzicht op Sydney. De lichtroze en groene accenten, een terras met houten meubilair en grote ramen met uitzicht op de skyline, maken The Butler een fijne plek om te dineren. En dat terwijl de locals aan de tafeltjes naast u zitten voor een van de gerechten of een cocktail.

MacLeay Street: de bourgondische straat van Potts Point

MacLeay Street in Potts Point is een straat met mooie boetieks en internationale eetgelegenheden. Een straat die populair is onder de locals in Sydney. Een aantal favoriete restaurants zijn:

  • Cho Cho San: een minimalistisch en licht interieur waar u gerechten uit de Japanse keuken proeft.
  • The Apollo: een Grieks restaurant, waarbij het oude gebouw al een bezienswaardigheid op zich is.
  • MacLeay St Bistro: een bekende bistro onder de locals voor brunch en diner.
  • Fratelli Paradiso: van Japans en Grieks naar Italiaans. Hier geniet u van een lunch, diner en vooral heerlijke wijnen. Fratelli Paradiso is een persoonlijke aanrader van onze collega Ilona.

Harry’s Café de Wheels: pasties voor onderweg

Voor een typische Sydney ervaring gaat u langs bij Harry om zijn pasties te proeven. Het is een eetkraampje langs de weg van Cowper Warf Street. Harry’s Café de Wheels bestaat al meer dan zeventig jaar en staat bekend om de traditionele en verse pasties. Een prima delicatesse tijdens uw wandeling door Sydney en in het bijzonder de wijk Potts Point.

Surry Hills: van ontbijt tot wijn en diner

Surry Hills is een wijk in Sydney waar het straatbeeld bestaat uit trendsetters, boekliefhebbers en barhoppers. Ook deze wijk is een favoriet van collega Robert. Kleuren kenmerken de wijk met cafés, eetgelegenheden en bars. Oftewel, een waar food-paradijs met de beste restaurants in Sydney.

Een typisch Sydney ontbijt bij Bills en Reuben Hills

Bills was het eerste ontbijttentje in Sydney met een typisch Sydney ontbijt op de kaart. Dit restaurant staat naast het ontbijt ook bekend om de producten die seizoensgebonden, vers en lokaal zijn. Ook populair zijn de brunch, lunch, cocktails en diner bij Bills. Voor een Australisch ontbijt kunt u de hele dag door terecht bij Reuben Hills. Niet omdat u de hele dag door wilt ontbijten, maar omdat de gerechten zo lekker zijn dat u daar de hele dag van wilt genieten.

Ga eten waar de locals eten in Sydney: ontbijten in Sydney

Australische wijnbars in de straten van Surry Hills

Een knusse wijnbar met Australische gerechten is The Winery Laneway, gekenmerkt door een gezellig interieur en fijne tuin met terras voor een zomerse avond. Mille Vini, met een donkerbruine Chesterfield bank en grote wijnkoelkasten, is ook een goede wijnbar volgens de locals. Deze wijnbar ligt aan de Crown Street.

Restaurants in Surry Hills

Samen met de Sydneysiders verzamelt u in het smalle straatje Kensington Street, waar Aziatisch gegeten wordt bij Spice Alley. Zowel binnen als op het terras kunt u plaatsnemen voor een gerecht van de noordelijke buren van Australië. Spice Alley ligt op de rand van de wijk Surry Hills en Chippendale.

Nomad is een restaurant waar de locals samenkomen voor een bijzondere beleving met Australische wijnen en gerechten, met elke dag vers brood. In het restaurant heerst een moderne industriële, maar tegelijkertijd gezellige, sfeer. U kunt kiezen voor een eigen eethoekje of een plek tussen de locals midden in het restaurant. Kiest u voor het laatste, dan heeft u nog keuze uit een plek aan de bar voor een kijkje in de keuken of een plek aan het raam om de dagelijkse gang van zaken in Sydney te bekijken.