Lokale tips: Waiheke Island in Nieuw-Zeeland

Lokale tips voor Waiheke Island in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Foto door Goueg
04 maart 2017

Wijn, strand en wandelen is Waiheke Island in Nieuw-Zeeland volgens Brooke. Zij is geboren op Waiheke Island en werkt tegenwoordig bij TravelEssence in Nederland. In het teken van wijn, strand en wandelen geeft zij haar lokale tips voor Waiheke Island.

Waiheke Island: getting out of the busy places. You are only 30 minutes from Auckland, but it feels like you're far away.
Brooke, Product Manager bij TravelEssence

Wijn

Als u aan Brooke vraagt waar zij aan denkt bij haar oude woonplaats Waiheke Island, dan zegt zij als eerste wijn. Dit komt door de vele wijngaarden die te vinden zijn op het eiland, vooral aan de westkant van Waiheke Island. Elke wijngaard heeft zijn eigen beleving en heerlijke lunch. Brooke en haar familie hebben drie favoriete wijngaarden:

  • Cable Bay met een uitzicht over de wijngaard en de baai. De Chardonnay is hier een aanrader en voor een culinair feest blijft u lunchen of dineren.
  • Mudbrick Vineyard is omgeven door tuinen en ook hier kunt u heerlijk lunchen.
  • Stonyridge Vineyard staat bekend om de Cabernet wijnen. Op de traditionele manier maken zij de wijnen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot.
  • De wijngaarden van Waiheke Island
    De wijngaarden van Waiheke Island
  • Stoney Ridge wijnen
    Stoney Ridge wijnen

Brooke’s tip: Bent u een jazzliefhebber? Dan kunt u in april plaatsnemen in één van de wijngaarden en genieten van de jazzmuziek. Elk jaar is er met Pasen het Jazz Festival op Waiheke Island. Een evenement waarvoor Brooke weer even terugkeert naar haar geboorteplaats.

Strand

Brooke gaat het liefst picknicken op de stranden van Waiheke Island. Op het strand kunt u echt ontspannen. Wilt u liever iets actief ondernemen? Dan kunt u kajakken in de Golf van Hauraki of een wandeling maken over het strand.

Brooke’s tip: De westkant van Waiheke Island is het dichts bevolkt. Voor wat meer gezelligheid bent u bij deze stranden aan het juiste adres. Mocht u echt tot rust willen komen, dan kunt u het beste een strand opzoeken aan de rustige oostkant van het eiland.

Het strand met zonsondergang. Local tips van Brooke over Waiheke Island Foto door Goueg

Wandelen

Op Waiheke Island kunt u diverse wandelingen maken. Vooral aan de oostkant van het eiland zijn wandelpaden te vinden. Zo ligt Stony Batter Historic Reserve in het oosten van Waiheke Island. Hier kunt u een historische wandeling maken langs overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Aan de westkant kunt u de Ferry to Church Bay wandeling maken. U komt door bossen en langs de kust, waar u verschillende vogels kunt spotten. Tijdens de wandeling heeft u uitzicht op de haven richting Auckland. De wandeling eindigt bij de allereerste kerk van Waiheke Island.

Brooke’s tip: Tussen het oosten en westen ligt Whakanewha National Park. U kunt hier mooie wandelingen maken langs watervallen.

Over Waiheke Island

U kunt Waiheke Island bereiken vanuit Auckland. Vanuit deze stad gaat een ferry, die u binnen veertig minuten op het eiland afzet. Volgens Brooke is de boottocht op zich is al erg mooi door de omgeven natuur. U vaart namelijk door de Golf van Hauraki. Eenmaal aangekomen op Waiheke Island bereikt u een mooie bestemming voor families en koppels.