Zo pakt u uw koffer in voor een reis Down Under

Zo pakt u uw koffer in voor een reis Down Under | TravelEssence
01 juni 2017

Heeft u een rondreis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland op de planning staan? Dan wilt u natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid op reis gaan. Het inpakken van uw koffer voor zo'n lange reis kan best lastig zijn. Hoe zorgt u ervoor dat u niets vergeet en dat u onder het maximale aantal reiskilo's blijft? Geen stress, want wij geven u graag acht tips voor het inpakken van uw koffer.

Wij geven u de volgende tips voor het inpakken van uw koffer voor uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland:

Meer weten over uw rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland? Informatie aanvragen Aanmelden voor een online presentatie

Tip 1: Rol uw kleding op

Een gouden regel bij het inpakken van uw koffer is: niet vouwen, maar rollen! Zo bespaart u ruimte en komt uw kleding minder gekreukt uit de koffer. U hoeft niet elk kledingstuk apart op te rollen. Vouw een aantal van dezelfde kledingstukken in elkaar en rol deze op.

Tip 2: Zorg voor een georganiseerde koffer

Verdeel de soort kledingstukken in tassen. U kunt kiezen voor plastic tassen die u onderweg kunt vervangen, voor stoffen tassen die minder geluid maken of voor vacuümtassen die voor extra ruimte zorgen. Door bijvoorbeeld shirts, broeken en ondergoed in aparte tassen te doen, zorgt u voor een georganiseerde koffer en schonere kleding.

Tip 3: Maak een inpaklijst

Om te voorkomen dat u iets vergeet of dat u teveel meeneemt is het verstandig om een inpaklijst te maken. Begin al minimaal een week voor het inpakken met het maken van de lijst. In die week zullen een aantal items u te binnen schieten, die u anders misschien vergeet. Zodra u gaat inpakken verzamelt u eerst alles op uw bed, bank of tafel. U kunt dan samen met de inpaklijst controleren of u alles heeft.

Zet onderstaande items in ieder geval op de lijst, want dit zijn de meest vergeten items onder reizigers:

  • Opladers;
  • Zonnebril;
  • Extra set contactlenzen of bril;
  • Wereldstekker;
  • Medicijnen.

Tip 4: Wees streng voor uzelf

Pak alleen de spullen in die u écht nodig heeft. Het kan helpen om het verzamelen van uw spullen een paar dagen voor het inpakken te doen. Zo kunt u op het moment van inpakken met een frisse en praktische blik kijken of u dat alles wel echt mee moet nemen. Alles waarvan u ook maar een beetje twijfelt, pakt u dan natuurlijk niet in. Houd in uw achterhoofd dat ze in Australië en Nieuw-Zeeland ook gewoon winkels hebben, dus als u echt iets mist, kunt u het ter plekke nog kopen.

Tip 5: Neem alleen uw favoriete kledingstukken mee

Het is handig om van te voren al setjes kleding te maken en te zorgen dat verschillende kledingstukken met elkaar te combineren zijn. Het is namelijk onmogelijk om voor een rondreis door Australië en/of Nieuw-Zeeland elke dag een nieuwe outfit mee te nemen. Bij de meeste accommodaties kunt u, net als thuis, gewoon uw kleding wassen. Een tube wasmiddel is daarom onmisbaar in uw koffer.

Wij raden u aan om voor de bestemmingen Australië en Nieuw-Zeeland lichtgewicht kleding mee te nemen, zoals een regenjas en een windjack. Vooral in Nieuw-Zeeland is het verstandig laagjes te dragen, aangezien u daar te maken kunt hebben met vier seizoenen op een dag.

Tip 6: Trek juist niet de zware spullen aan

Om zoveel mogelijk ruimte te besparen, beslissen reizigers vaak de zwaarste kleding en schoenen aan te trekken. Niet doen! Als die spullen bij het inpakken al niet in de koffer passen, dan heeft u teveel spullen mee. Die grote wandelschoenen en die jas moet u juist in uw koffer doen. Op de terugweg kunt u wel deze spullen aantrekken, zodat u ruimte over heeft voor souvenirs.

Neem ook niet teveel schoenen mee, want die nemen veel ruimte in beslag. U kunt het beste kiezen voor een paar slippers, een paar goede wandelschoenen en een paar nettere schoenen. Om de ruimte zo goed mogelijk te benutten, kunt u uw sokken in de schoenen doen.

Tip 7: Pak ook uw toilettas handig in

Een toilettas neemt vaak veel ruimte in, daarom is het handig op kleine reisflesjes mee te nemen. Deze reisflesjes kunt u kopen bij verschillende drogisterijen. De reisflesjes kunt u gaandeweg bijvullen en nemen een stuk minder ruimte in. Tijdens een rondreis is een klein flesje shampoo of douchegel waarschijnlijk te weinig, maar bij accommodaties krijgt u ook weleens doucheproducten. In Australië en Nieuw-Zeeland kunt u ook makkelijk doucheproducten kopen en als u dan eenmaal met de auto reist is dit makkelijker mee te nemen.

Nog een aantal tips voor het inpakken van uw toilettas:

  • Plak een stukje tape om de dopjes om te voorkomen dat het gaat lekken in u toilettas. Neem de tape en een klein schaartje mee op reis om dit onderweg ook te kunnen doen.
  • Maak de sluiting van kettingen en armbanden open, haal deze door een rietje en maak vervolgens de sluiting dicht. Zo raken uw sieraden niet in de knoop.

Tip 8: Neem geen strandhanddoek en boeken mee

Ruil strandhanddoeken in voor een sarong of een hamamdoek. Dit zijn dunne doeken die veel minder ruimte innemen. U kunt zo’n doek bijvoorbeeld ook gebruiken als sjaal of kleed voor de koudere momenten.

Na een actieve dag is het fijn om op uw terras nog even een boek te lezen, maar stapels boeken meenemen in natuurlijk niet handig. Een e-reader of een tablet is dan een goede oplossing. Bij een aantal accommodaties vindt u ook een kleine bibliotheek.