In het hart gesloten #DreamNowTravelLater

In het hart gesloten  #DreamNowTravelLater | TravelEssence
01 mei 2020

In de TravelEssence-serie "Liefdesverklaringen aan Down Under" delen onze reisadviseurs en collega's enkele van hun beste herinneringen uit Nieuw-Zeeland en Australië met u. Om te informeren, weg te dromen en te inspireren voor uw eigen reis in de toekomst.

Reisadviseur Bart vertelt graag over zijn waanzinnige helikoptervlucht boven Doubtful & Dusky Sound, enkele van de beroemdste fjorden in Nieuw-Zeeland.

Kim’s ophaalservice

Het heliplatform was vanaf mijn accommodatie ongeveer tien minuten rijden. Om 11.00 uur vloog ik samen met een Nieuw-Zeelander - die voor het eerst in zijn eigen land op vakantie ging - de lucht in. Onze piloot heette Kim. Tot mijn verbazing zette Kim na drie minuten alweer de landing in. Blijkbaar moesten we nog wat andere gasten ophalen bij de Fjordland Lodge in Te Anau. Voor de deur van je accommodatie opgehaald worden voor een heli tour, wat een ervaring!

Fiordland National Park

Toen we weer vertrokken werd er koers gezet naar het magnifieke Fiordland National Park. Dit is het grootste natuurpark van Nieuw-Zeeland. Het beslaat zo’n 12.000 km2 (ongeveer eenderde van Nederland). Het uitzicht was spectaculair. De harde lijnen van het berglandschap, afgewisseld met de mooi groene bossen en het bizar blauwe water van de fjord zal ik nooit meer vergeten. Ik was al eens door de fjord gevaren, maar vanaf boven zag het er nog mooier uit.

Onderweg stopten we op een van de mooiste uitkijkpunten van het park. Hier gaf Kim aan dat we precies in zijn voetstappen moesten lopen, maar ik ben een eigenwijze Nederlander en bepaalde mijn eigen stappen. Gevolg: een paar natte voeten. Boven op de rotsen groeit een sponsachtig mos dat is doordrenkt met water. Volgens Kim werd dit mos vroeger gebruikt als koelelement.

  • Reisadviseur Bart bij een van de uitkijkpunten over Fiordland National Park
    Reisadviseur Bart bij een van de uitkijkpunten over Fiordland National Park
  • De helikopter tijdens een van de tussenstops
    De helikopter tijdens een van de tussenstops

Jurassic Park

Het vliegen in een helikopter was een nieuwe ervaring voor mij, het toestel gleed rustig door de lucht en ik voelde me erg veilig. Soms waande ik mijzelf in de setting van de film Jurassic Park, maar dan zonder de dinosaurussen. Terwijl we over de beboste bergen van de fjord vlogen galmde de beroemde soundtrack van John Williams door mijn geheugen. Dankzij deze rondvlucht zal Fiordland National Park altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Bent u benieuwd naar welke uitzichten u zoal tegenkomt tijdens deze rondvlucht? Bekijk dan de trailer van Atu Whenua, een film geproduceerd door onze piloot Kim! Deze film is exclusief te zien in de bioscoop van Te Anau, maar als u daar toch bent kunt u natuurlijk beter genieten van the real thing.

Onze online presentaties geven meer informatie over reizen in Nieuw-Zeeland. Schrijf je nu in! Online presentatie volgen