Het beste van twee werelden: De Australië en Nieuw-Zeeland rondreis

Het beste van twee werelden | TravelEssence
11 november 2019

Australië en Nieuw-Zeeland zijn beide indrukwekkende landen. Ondanks dat de landen dichtbij elkaar liggen verschillen deze behoorlijk van elkaar. Zowel Australië als de twee eilanden van Nieuw-Zeeland hebben veel te bieden, en dat maakt kiezen tussen een van de landen een lastige opgave. Maar als u dan toch al naar de andere kant van de wereld bent, waarom kiest u er dan niet voor om beide landen in een rondreis te combineren?

Een rondreis door zowel Australië en Nieuw-Zeeland is goed te combineren. Bent u benieuwd waarom een rondreis door beide landen een goed idee is? Wij geven u in dit blog een aantal redenen en benoemen de highlights die het de moeite waard maken.

5 redenen waarom het een goed idee is om Australië en Nieuw-Zeeland te combineren:

  • De reisafstand tussen de twee landen is relatief kort door een goede vliegverbinding tussen de grotere steden van beide landen
  • Zowel Australië als Nieuw-Zeeland is door de veiligheid en bijzondere highlights zeer geschikt voor een rondreis
  • Australië en Nieuw-Zeeland hebben een ander klimaat en daardoor verschillende flora en fauna. De enorme verscheidenheid aan flora en fauna zult u niet terugvinden in slechts een van de landen
  • De landen hebben andere inheemse bevolking: de Aboriginals in Australië en de Maori’s in Nieuw-Zeeland. Door een rondreis in beide landen leert u over deze twee verschillende culturen
  • De natuur in de landen verschillen. Met een rondreis kunt u mooie natuurverschijnselen combineren. Zoals vulkanen uit Nieuw-Zeeland en de onderwaterwereld van Australië

De highlights van Australië

Er zijn natuurlijk verscheidene redenen om Australië te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige stranden, de wijngaarden of het grootste koraalrif ter wereld: Great Barrier Reef. Maar er zijn meer opties. Wij delen alvast drie van onze Australië highlights.

Onmisbaar: De Great Ocean Road

Een route van ongeveer 240 kilometer langs de zuidkust van Australië, oftewel De Great Ocean Road, is misschien wel de mooiste autoroute ter wereld. De route leidt u langs rotsformaties, zandstranden en karakteristieke vissersdorpen. Voor de avonturier is het ook mogelijk om vanaf deze route het regenwoud te bezoeken.

Ontdek wereldsteden op de fiets

Australië is groot, en de steden zijn dat ook. Ondanks dat de steden veel te bieden hebben wilt u vast geen dagen rondlopen om alle bezienswaardigheden te bekijken. Gelukkig hoeft dat ook niet, want onder leiding van een lokale gids kunt u de hotspots van Melbourne, Sydney en Brisbane met de fiets verkennen. Liever de natuur in met de fiets? Dat kan ook met een fietstocht door Victoria.

Fietstocht langs the Opera House in Sydney

Spot wildlife in een van de National Parks

Australië heeft veel unieke plant- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kangoeroe en de koala. In het noorden van het land kunt u het Kakadu National Park bezoeken. Dit is het grootste National Park van Australië met watervallen, grotschilderingen van Aboriginals en krokodillen. Vindt u Kakadu National Park te ver? Gelukkig zijn er nog 500 andere nationale parken waar u uit kunt kiezen tijdens uw rondreis.

De highlights van Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland ontbreekt het ook niet aan de bijzondere plekken. Zo zijn er berglandschappen met vulkanen en kunt u goed zeilen langs de kust. Wij delen graag nog 3 highlights van Nieuw-Zeeland.

Hike over een van de gletsjers

Aan de ruige westkust van Nieuw-Zeeland zijn meerdere gletsjers te vinden. Waaronder de 27 kilometer lange Tasman Glacier. Het hiken over een gletsjer is een ‘once in a life time experience!’ Onder begeleiding van een ervaren gids kunt u een hike over een van de gletsjers maken.

Hike over de Tasman Glacier

Met de kajak door Abel Tasman National park

Zin in een relaxte tocht waarbij u ongetwijfeld een zeehond tegenkomt? Dan is het ontdekken van het Abel Tasmanpark per kajak iets voor u. Het is ook mogelijk om de kajaktocht te combineren met een watertaxi. Of verleng de tocht naar meerdere dagen om zo meer plekken van het park te zien.

Kajaktocht in het Abel Tasmanpark

Ervaar de Maori cultuur

De Maori’s zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Bij de Maori’s horen rituelen en tradities die u tijdens uw reis kunt ervaren. Bezoek bijvoorbeeld een welkomstceremonie of ontdek samen met een Maori-familie de heilige plekken in de natuur. TravelEssence heeft meerdere activiteiten om de Maori cultuur te ervaren.

Waarom een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland met TravelEssence?

TravelEssence is zowel expert op het gebied van rondreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Door een reis te maken met ons kunt u ervan zijn dat u de mooiste plekken ziet in beide landen. U kunt met ons contact opnemen om alle individuele wensen te bespreken. Op deze manier kunnen we uw perfecte reis samenstellen.