Een zomerse kerst in Nieuw-Zeeland

Een zomerse kerst in Nieuw-Zeeland
Foto door Sheila C.
12 december 2018

U zingt “All I want for Christmas” terwijl het 25 graden is en bekijkt de etalages vol kerstversiering in uw korte broek. De wanten, oliebollen en hoop op een witte kerst heeft u thuis gelaten, want u bent in Nieuw-Zeeland. Dit jaar viert u de feestdagen onder de zon samen met de ‘Kiwi’s’ en onder het genot van een verfrissend biertje in plaats van een glühwein. En zodra u het nieuwe jaar inluidt, staan uw vrienden in Nederland nog hun boterhammen met kaas te smeren voor de lunch.

De feestdagen zijn verder niet anders dan in Nederland. De kerstcadeaus worden in overvloed gekocht en ook bij de Nieuw-Zeelanders heerst er kerststress. Eerste kerstdag staat in het teken van familie en op tweede kerstdag begint de hectiek van ‘Boxing Day’: in de winkels start de uitverkoop en de wegen zijn druk bezocht. Na alle familieverplichtingen vertrekken de Kiwi’s naar de bergen of het strand om zomervakantie te vieren. Hierdoor is eind december een drukke periode Down Under. Daarom geven we een aantal tips om het nieuwe jaar rustig in te luiden.

De eerste zonsopgang in Gisborne

Gisborne is een speciale bestemming om oud en nieuw te vieren. Hier wordt u namelijk op 1 januari wakker met de allereerste zonsopgang op aarde.

Oud en nieuw op de stranden van Nieuw-Zeeland

De laatste zonnestralen verdwijnen in het water. Na de barbecue met Nieuw-Zeelands bier neemt u plaats op het strand om naar de vuurwerkshow te kijken en met locals te proosten. In de ochtend ziet u de eerste zon opkomen van het nieuwe jaar. Klinkt dit voor u als een mooie oud en nieuw?

Goudgele stranden in het Abel Tasman National Park

Dan is Bay of Islands – met vele vakantieparken en bars met live muziek – dé plek, ook als u met uw gezin reist. Ook op het Zuidereiland zijn er prachtige plekken om het nieuwe jaar in te luiden:

  • De boten en lange stranden van Marlborough Sounds;
  • De goudgele stranden van Tasman Bay en Golden Bay;
  • De rustige omgeving van de ruige westkust.

Met vuurwerk het nieuwe jaar in

Nieuw-Zeeland kent strenge regels rondom het afsteken van vuurwerk en het is voor de Kiwi’s niet gebruikelijk om met oud en nieuw vuurwerk af te steken. Wilt u toch het nieuwe jaar in met vuurwerk? In de grote steden worden vuurwerkshows gehouden en bij Lake Taupo ziet u vuurwerk gecombineerd met het uitzicht op de vulkanen van het Tongariro National Park. Tijdens de show zorgt Latin muziek voor een onvergetelijke nieuwjaar wisseling in carnavalssferen.