Last but not least

Last but not least | TravelEssence
09 april 2020 door

Wegens de centrale ligging is Christchurch een mooie plek om een rondreis door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te beginnen en ook te eindigen. De Canterbury regio rondom Christchurch kent de prachtige natuur die die we inmiddels van het land gewend waren, maar dan gecombineerd met het bruisende van een stad.

We zaten in de auto op weg naar onze laatste accommodatie. Na vijf maanden in Christchurch te hebben gestudeerd en een aansluitende rondreis van ruim twee weken met mijn moeder, zat het Nieuw-Zeeland avontuur er bijna op.

We waren verdrietig dat de vakantie op zijn eind liep, maar tegelijkertijd blij dat we nog één keer het gevoel van een nieuw huisje mochten ervaren. Het was een zomerse dag met een stralend blauwe lucht. We hadden de ramen open gedraaid en de warme wind blies naar binnen. Met onze lievelingsmuziek op de achtergrond is autorijden in deze omgeving helemaal niet verkeerd.

Sumner Beach

Met nog een paar minuten op de navigatie reden we Sumner binnen. De buitenwijk van Christchurch ligt aan de kust, aan het einde van de Port Hills. Het laatste stuk slingerde we in rap tempo steil omhoog. De wegen werden smaller en het uitzicht steeds mooier.

We parkeerden de auto. Vanuit hier moesten we volgens de reisbeschrijving nog een paar minuten lopen. Het huisje was alleen te voet te bereiken.

Welcome to Carmel

Eenmaal aangekomen werden we (uiterst) blij verrast. De laatste accommodatie was een ruime villa met een tuin en een balkon. Het huis was warm en stijlvol ingericht. Er lag een boekje klaar waarin hosts Sue en Paul de nodige informatie hadden geschreven. ‘Welcome to Carmel. Please make yourself at home and use any provisions you need. Wine, cheese, olives, bread etc. in the fridge for you.’

Na een ontdekkingstocht door alle kamers van het huis zijn we met een wijntje en in bikini neergestreken op de stoelen in de tuin. De buitendouche bracht de nodige verkoeling. Met uitzondering van uitstapjes naar de keuken hebben we in de tuin genoten tot de zon onder was.

Ik had ongeveer een avond nodig om te realiseren dat we vanuit het huis uitkeken op het strand waar ik heb leren surfen. Een mooiere afsluiting van de vakantie had ik me niet kunnen wensen.

Vanaf juli 2019 woonde Janne een half jaar in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde de Bachelor of Applied Science aan the Ara Institute of Canterbury. In de weekenden en vakanties werden er veel trips door het Noorder- en Zuidereiland gemaakt. Janne genoot van de Kiwi-vriendelijkheid en de prachtige, Nieuw-Zeelandse natuur. Sinds februari 2020 loopt ze stage op de marketingafdeling van TravelEssence.