3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Tasman Glacier & Lake Tekapo

3 op Reis in Nieuw-Zeeland: Tasman Glacier & Lake Tekapo
13 februari 2017

In samenwerking met TravelEssence maakte BNN voor het programma 3 op Reis een rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De reis begint per camper car in Christchurch, waarna Geraldine doorreist naar het stadje Geraldine. In deze eerste aflevering laat zij u ook Lake Tekapo en de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland zien. Geraldine wordt verrast door het landschap van het Zuidereiland.

Tijdens de actieve rondreis over het Zuidereiland verblijft Geraldine zowel in kleinschalige accommodaties als in de eigen camper car. U kunt ook de tweede aflevering over Wanaka terugkijken en de derde aflevering, waarin Geraldine Makarora en Queenstown bezoekt.

Mount John & Lake Tekapo

Geraldine reist naar het helderblauwe Lake Tekapo. Vanaf Mount John heeft zij prachtige uitzicht over het meer en de Alpen van Nieuw-Zeeland. Mount John is één van de tien donkerste plekken op aarde. Hier kunt u dus de sterrenhemel bewonderen.

Mount Cook National Park & Tasman Glacier

Een bezoek aan Mount Cook National Park is ook één van de hoogtepunten tijdens een reis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Tijdens een helikoptervlucht kunt u het nationale park vanuit de lucht zien. De helikopter brengt u naar de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland: naar de Tasman Glacier. Na een wandeling over de gletsjer gaat Geraldine met de gids een ijsgrot in. Bij een bezoek aan deze grot kan zij alleen nog maar ‘wow, wow, wow’ zeggen. Sprakeloos is Geraldine, de natuur is hier zo puur. Benieuwd hoe lang deze gletsjer is? Dat vertelt de gids aan Geraldine u in de aflevering van 3 op Reis.

Tijdens de rondreis wordt Geraldine nogmaals verrast door Nieuw-Zeeland. Dit keer door de wisselvalligheid van het weer. Van een zonnetje, naar sneeuw en regen. “Four seasons in one day”.

Maar we gaan natuurlijk niet te veel verklappen. Heeft u de aflevering gemist? Of wilt u gewoonweg de aflevering nogmaals zien? U kunt hieronder de aflevering van 3 op Reis in Nieuw-Zeeland terugkijken.


Rondreis door Australië

Dennis maakte in 2016 voor 3 op Reis een reis naar Australië. Hij maakte een roadtrip van Melbourne naar Sydney. In de eerste aflevering was Dennis in Melbourne, in de tweede aflevering maakte hij de roadtrip en in de laatste aflevering bezocht hij Sydney.