3 op Reis in Australië: Roadtrip Zuidoostkust

3 op Reis in Australië: Roadtrip Zuidoostkust
25 februari 2017

Kunt u ook geen genoeg krijgen van 3 op Reis Down Under? BNN maakte voor het programma 3 op Reis rondreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Dit in samenwerking met TravelEssence. Zo maakte Dennis in 2016 een roadtrip van Melbourne naar Sydney. Tijdens deze reis liet hij zich inspireren door de avonturen van de ontdekkingsreiziger James Cook.

We hebben al teruggekeken naar de eerste aflevering van 3 op Reis in Melbourne. Nu kijken we graag met u terug naar de 1200 kilometer lange roadtrip van Dennis langs de Zuidoostkust van Australië. In derde aflevering is Dennis in Sydney.

Kangoeroes tijdens een roadtrip langs de Zuidoostkust van Australië voor het programma 3 op Reis

3 op Reis langs de Zuidoostkust van Australië

Na een bezoek aan Melbourne rijdt Dennis naar Lake Entrance, waar het draait om strand, meren en duinen. Onderweg verblijft hij in lokale en kleinschalige accommodaties, zoals het luxe Gipsy Point Lakeside. Op twee uur rijden van deze accommodatie ligt Point Hicks. Met dank aan James Cook is dit een historische plek in Australië geworden. Een rotsblok in Point Hicks was namelijk het eerst stukje Australië dat James Cook zag vanaf zee.

De volgende stop is het plaatsje Eden, het meest zuidelijke stadje van New South Wales. In de winter kunt u hier walvissen spotten. Vanaf Eden is het ruim een uur rijden naar Tanja, waar Dennis verblijft bij Tanja Lagoon Camp. Hij wordt hier verwelkomt door Aussie Cowboy Sam en slaapt in een luxe safari tent midden in de natuur. Sam neemt Dennis mee om het gebied te verkennen. Verse oesters, net uit zee, verrassen Dennis en de crew van 3 op Reis.

  • Een luxe tent van Tanja Lagoon Camp in Australië
    Een luxe tent van Tanja Lagoon Camp in Australië
  • Uitzicht vanaf de safari tent van Tanja Lagoon Camp in Australië
    Uitzicht vanaf de safari tent van Tanja Lagoon Camp in Australië

Onderweg naar Sydney kunt u net als bij 3 op Reis stoppen bij Hyams Beach in Jervis Bay. Dit is het witste strand ter wereld. Zo wit, dat Dennis en zijn team even de oogjes moesten knijpen. U kunt ook stoppen bij Kurnell. Dit is net als Point Hicks een historische plek met dank aan James Cook. Kurnell was namelijk de plek waar James Cook voor het eerst aan land ging.

Rondreis door Nieuw-Zeeland

Geraldine maakte voor 3 op Reis ook een reis Down Under, namelijk naar Nieuw-Zeeland. Zij maakte een actieve rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De Tasman Glacier en Lake Tekapo kwamen in de eerste aflevering al aan bod. In de tweede aflevering bezocht zij Wanaka. De laatste aflevering staat in het teken van Makarora en Queenstown.