3 op reis à la TravelEssence - Deel 3

3 Op Reis à la TravelEssence - deel 3 | TravelEssence | Australië - Tasmanië
18 september 2019 door

Dit zijn alweer de twee laatste afleveringen van de serie die 3 Op Reis in samenwerking met TravelEssence in Australië maakte. Dit keer wordt u door Nienke de la Rive Box meegenomen naar het ongerepte Tasmanië. Kijk mee en ontdek hoe mooi dit eiland is! Heeft u eerdere afleveringen over Adelaide, Kangaroo Island, de Grampians en Great Ocean Road nog niet gezien? Ook deze vindt u terug op onze site. Ze zijn zeker de moeite waard!

Hobart

De hoofdstad van de kleinste staat van Australië is Hobart. Deze gemoedelijke stad ligt aan een haven. Het is een bruisende stad, waar u tegelijkertijd heerlijk tot rust kunt komen. Er is namelijk voor ieder wat wils: cultuur, mooie gebouwen, musea, leuke marktjes, maar ook bent u in no-time in de vrije natuur.

Hobart is een prima startpunt om verschillende plekken op Tasmanië te verkennen. Zo vertrekt hier de ferry naar Maria Island, een eiland dat vroeger werd gebruikt als gevangenis. Ook als u geen genoeg kunt krijgen van de Australische dieren, bent u hier op de juiste plek!

Bekijk de 3 Op Reis aflevering in Hobart hier.

Genietend van het uitzicht

Tasmanië

Een groot deel van Tasmanië bestaat uit ongerepte natuur. Het landschap is uitgestrekt en verrassend, de lucht schoon en het water helder. Het is als een reis terug in de tijd waar de natuur nog gewoon haar gang kan gaan. De natuurgebieden op het eiland zijn zelfs zo kostbaar, dat ze door UNESCO zijn gebundeld tot de Tasmanian Wilderness World Heritage Area.

Nationale parken lenen zich uitstekend voor allerlei outdoor-activiteiten, maar ook een wandeling kan al indrukwekkend zijn. Zelfs als u een dagje rustig aan wilt doen, zal Tasmanië niet teleurstellen. Breng bijvoorbeeld en bezoekje aan het verrassende MONA museum of ga wijnproeven bij een van de wijngaarden.

Naast een schitterende natuur, een veelvoud aan diersoorten, rust en ruimte staan de Tasmaniërs ook nog eens bekend als de vriendelijkste mensen van Australië….wat wilt u nog meer?

Bekijk de 3 Op Reis aflevering in Tasmanië hier.

Met een glimlach sluiten wij deze 3 op reis reeks af en we zien u graag terug bij onze volgende blogs!