3 Op Reis à la TravelEssence - deel 2

3 Op Reis à la TravelEssence - deel 2 | TravelEssence | Australië
22 augustus 2019 door

Zoals u inmiddels weet hebben TravelEssence en 3 Op Reis wederom de handen ineengeslagen om u een prachtig stuk van Australië te laten zien. De afleveringen van 3 Op Reis vatten wij voor u samen, zodat u een idee krijgt welke TravelEssence pareltjes u nog meer kunt bezoeken tijdens uw rondreis door Australië. Ook kunt u in alle rust de afleveringen terug bekijken. In deel 1 was te lezen over Adelaide en Kangaroo Island en nu zijn de Grampians en de Great Ocean Road aan de beurt!

Grampians National Park

Grampians National Park vindt u in de staat Victoria, op ongeveer drie uur rijden van Melbourne. Dit reusachtige natuurgebied kent waanzinnige dalen, rotsen, bossen en is immens belangrijk voor de Aboriginals, zoals ook in deze aflevering van 3 Op Reis is te zien. U kunt hier talloze wandelroutes verkennen met adembenemende uitzichtpunten. Houdt u van iets meer avontuur? Ga dan mountainbiken, abseilen, klimmen, kanoën of vissen. In de Grampians kan het allemaal. Naast spannende activiteiten treft u hier ook een scala aan wildlife. Zo is de kans vrij groot dat u kangoeroes, koala’s en emoes krijgt te zien.

Naast picknicken kunt u in de Grampians ook heerlijk dineren. Wij kennen een hotel in Dunkeld, aan de rand van het gebied, waar alleen gekookt wordt met producten uit eigen tuin. Daarnaast komt u alles te weten over de lokale wijnen en u krijgt ze natuurlijk ook te proeven.

Bekijk de 3 Op Reis aflevering in Grampians National Park hier.

Presentatrice Nienke de la Rive Box geniet van het uitzicht

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een van de bekendste wegen ter wereld. Deze weg brengt u langs de mooiste plaatjes van de Australische zuidkust, zoals Torquay, Lorne en Port Fairy. Wilt u een kleine “surf stop” maken? Dat kan! Bells Beach is bijvoorbeeld en is erg geliefd bij de locals. Wandelen kan het best in in Great Otway National Park, waar u een toch kunt maken langs de kliffen naar een historische vuurtoren.

De grootse attractie van de Great Ocean Road zijn de Twelve Apostels. Deze bijzondere rotsformaties trekt veel bezoekers. Ooit waren het twaalf rotspartijen (zoals de naam doet vermoeden), maar één is sindsdien verzwolgen door de zee. Bij zonsondergang, wanneer het laatste licht weerkaats op de rotsen, kunt u hier prachtige foto’s maken.

Bekijk de 3 Op Reis aflevering over de Great Ocean Road hier.

De Great Ocean Road tovert een glimlach op het gezicht van Nienke