Onze reisadviseurs

Wij maken graag een persoonlijke afspraak om samen de rondreis van uw dromen te plannen. Maak alvast kennis met onze reisspecialisten voor Australië en Nieuw-Zeeland.

Ik kom zelf uit Nieuw-Zeeland en ben trots om reizen naar mijn eigen land te kunnen organiseren.

Andrew

Mijn ervaring in de reiswereld is begonnen in 1990 toen ik als 17-jarig jochie Nieuw-Zeeland verliet om te gaan werken op een jacht in Papua Nieuw Guinea, waarmee journalisten en onderzoekers langs de kust reisden. Het was een onvergetelijke en unieke ervaring en het was voor mij zo’n openbaring dat ik onmiddellijk verkocht was. Hierna heb ik mij in Nieuw-Zeeland bezig gehouden met het testen en controleren van accommodaties. In 1996 ben ik naar Nederland gekomen, in het gezelschap van een Nederlandse die ik in Nieuw-Zeeland heb ontmoet. In Nederland kwam ik in contact met een lokale reisspecialist die graag gebruik wilde maken van mijn kennis. Gedurende 5 jaar heb ik mij bij deze organisatie beziggehouden met de ontwikkeling van reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië, de Pacific en Azië waarbij de nadruk lag op de selectie van leveranciers en hun introductie op de Nederlandse markt.

Als ik mensen helemaal blij terug zie komen na hun reis, dan weet ik dat zij ook verliefd zijn op mijn thuisland.​

Hierna ben ik een marketingbedrijf begonnen gericht op reizen naar Azië en de Pacific en heb ik een aantal projecten begeleid voor diverse toeristenbureaus en luchtvaartmaatschappijen. In 2003 ben ik teruggegaan naar de universiteit voor een studie Master of Business Administration aan het NIMBAS in Utrecht. Door mijn specialisatie in milieumanagement en marketing heb ik lang nagedacht over de positie van de reisindustrie waarvan ik vind dat die hoognodig moet worden verbeterd om ervoor te zorgen dat reizen ook in de toekomst de moeite waard zal blijven.

Tegenwoordig ben ik 3 kinderen rijker en neem ik ze heel graag en vaak mee op reis door Nieuw-Zeeland. In TravelEssence heb ik al mijn ervaring en kennis bijeengebracht en ik hoop dat ons aanbod u bevalt.

Marie-Cecile

Ik werk sinds 2009 met veel plezier als reisspecialist voor TravelEssence. Australië en Nieuw-Zeeland zijn alle twee fantastisch mooie landen waar ik nooit genoeg van zal krijgen! Na 3 jaar gewoond te hebben in Wellington, Nieuw-Zeeland, ben ik blij dat ik elk jaar weer terug kan naar dit bijzondere land. Wat mij aanspreekt is de diversiteit in landschappen, de verlaten en ruige kustlijnen, de regenwouden, fjorden en niet te vergeten de indrukwekkende cultuur van de Maori's.

Naast Nieuw-Zeeland heb ik Australië ook diverse malen bezocht waardoor ook dit land een speciaal plekje in mijn hart heeft gewonnen! De droogte van de outback, de bijzondere natuur en watervallen van het noorden en de vele kangaroo's op Kangaroo Island het is allemaal uniek! Onze kleinschalige accommodaties en bijzondere activiteiten brengen u naar plekken waar u zelf niet snel zult komen.Ik vind het geweldig om reizen te verzorgen naar deze schitterende landen en mensen een onvergetelijke reis te bezorgen.

U kunt Marie-Cecile bereiken op +31 6 1413 3548.

Hendrik-Jan

Hallo, mijn naam is Hendrik-Jan en ik heb me in 2011 bij het enthousiaste team van TravelEssence aangesloten als reisspecialist. Al jaren speelt reizen een grote rol in mijn leven, zowel in studie, werk als privé.

Een aantal jaar terug, na mijn afstuderen, heb ik een lange reis gemaakt door onder andere Azië, Down Under, Noord- en Midden Amerika. Met name mijn tijd in Australië en Nieuw-Zeeland was om meerdere redenen onvergetelijk en vanaf dag 1 hebben de landen me gepakt.

De afwisseling die beide landen bieden, de rust, de overweldigende natuur, maar het meest nog de vriendelijke en relaxte mensen, alles in Australië en Nieuw-Zeeland spreekt me aan. In totaal heb ik meer dan een jaar Down Under gereisd. Inmiddels een aantal jaar verder ben ik blij dit werk te mogen doen, reizen samenstellen naar de mooiste landen van de wereld. Door onze sterke filosofie, de leuke accommodaties en de bijzondere activiteiten zal uw reis een onvergetelijke ervaring worden!

Om met Hendrik-Jan te spreken, belt u naar +31 6 3497 0459.

Michiel

Het voelt nog als de dag van gisteren dat ik in Sydney woonde. Elke dag na werk verruilde ik mijn pak voor een zwembroek en liep met een surfboard onder mijn arm naar Bondi Beach. Vaak gevolgd door een bbq met vrienden. Het buitenleven, de mensen en de ruimte maken zowel Australië als Nieuw-Zeeland fantastische landen om te wonen en reizen.

Tijdens mijn tijd in Sydney heb veel van de hele regio kunnen ervaren. Oud en Nieuw in Sydney, onder de sterrenhemel slapen in de outback, duiken op de Great Barrier Reef, cruisen over de Doubtful Sound, een helicopter over de Siberia Valley vliegen, speervissen op de Cook Eilanden, en eiland hoppen in Fiji... Het is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten.

Wat ik in Nederland doe? Sinds 2009 met heel veel plezier klanten van TravelEssence de landen laten ervaren waar ik mijn hart aan ben verloren. Gelukkig keer ik jaarlijks terug naar Australië en/of Nieuw- Zeeland om nieuwe producten te ervaren zodat we uw reis zo compleet en persoonlijk mogelijk voor u kunnen maken. Ik hoop dat u net zo enthousiast uit deze bijzondere landen terug zal keren als ik.

U kunt Michiel bereiken op +31 6 8185 0401.

Sebastiaan

In 2009 maakte ik voor het eerst contact met Down Under. Door mijn studie kwam ik terecht op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, waar ik stage ging lopen voor mijn opleiding Hotelschool Den Haag. Ik koos bewust voor een stage in een kleinschalige accommodatie in plaats van een grote hotelketen. Het persoonlijke contact met de gasten, de gezelligheid en de mooie locaties spraken mij daarbij het meeste aan. Het mooie was dat ik daardoor meer dan een jaar in Nieuw-Zeeland en Australië heb gewoond en gewerkt.

Australië en Nieuw-Zeeland blijven je elke dag verrassen met de dramatische landschappen en de vriendelijke mensen. Vooral de mentaliteit van de mensen bleef mij keer op keer verrassen. Het zijn echte levensgenieters die graag kennis en humor met je willen delen.

Bij TravelEssence werk ik sinds begin 2014 en hier kan ik precies dezelfde passie terugvinden van die kleinschaligheid binnen de hospitality. De locaties waar we mee samenwerken hebben allemaal een eigen unieke factor, waardoor de reizen als zeer persoonlijk en vooral bijzonder worden ervaren. Graag deel ik mijn kennis, om samen met u de reis van uw leven te creëren.

Sebastiaan is te bereiken via +31 6 4680 9796.

Judi

Na mijn studie aan de Hotelschool in Maastricht, vertrok ik met een vriendin naar Australië en Nieuw-Zeeland. Met ieder een rugzak vol kleding, geld en een paspoort startten we onze reis op Schiphol.

6 maanden lang trokken we samen rond. Spannend natuurlijk, maar ook ontzettend gaaf! En waar we ook kwamen; ik wilde er eigenlijk nooit meer weg. Elke dag was weer een avontuur in deze twee landen die beiden zó divers zijn en zoveel te bieden hebben op het gebied van natuur, cultuur en avontuur.

Reizen is mijn passie! Ik heb veel andere landen en continenten bezocht, maar Australië en Nieuw-Zeeland blijven met stip bovenaan staan.

Nu mag ik me elke dag onderdompelen in al het moois van Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn ervaringen delen en de mooiste en meest onvergetelijke reizen samenstellen, vol unieke plekjes, bijzondere excursies en ontmoetingen met locals. Zodat u, net als ik, ook een beetje verliefd wordt op die plek aan de andere kant van de wereld.

Contact opnemen met Judi? Bel dan +31 6 1549 6006.

Gerrie

Meer dan 17 jaar werkte ik als PR manager van het Nationaal Verkeersbureau van Australië. Tijdens deze periode heb ik het land talloze malen bezocht en immens veel ervaring opgedaan. Het was liefde op het eerste gezicht: de Outback, de overweldigende natuur, unieke flora en fauna en het fascinerende landschap. Maar vooral de warmte van de 'Aussies' en hun ontspannen levensstijl.

Met onze zorgvuldig geselecteerde vluchten, accommodaties, tours en de ‘laid back' mentaliteit van onze hosts, bezorg ik u graag een unieke ervaring op het vijfde continent.

Bart

Mijn baantje in de Outback bij een roadhouse op 1500km van Perth en 1000km van Alice Springs, midden in de Gibson Dessert nabij een Aboriginal dorp, staat in mijn geheugen gegrift. Wat een bijzondere cultuur, de kennis van het land bij de oorspronkelijke bevolking is ongekend. Uiteraard mocht een bezoekje aan Nieuw-Zeeland tijdens mijn eerste reis Down Under niet ontbreken. Nog geen 2 jaar later stond ik opnieuw aan de andere kant van de wereld om nu 2 maanden de westkust van Australië te ontdekken en daarna 12 maanden te wonen en werken in Nieuw-Zeeland. Mijn "home away from home" werd Queenstown, adrenaline hoofdstad van de wereld. Snowboarden in augustus blijft een vreemde gewaarwording.

Niet lang na mijn thuiskomst vond ik mijn passie en heb ik bijna 8 jaar lang backpackers mogen helpen om de reis van hun leven te plannen door deze twee fantastische landen. Nu bij TravelEssence stel ik iedere dag met volle overtuiging de meest fantastische reizen samen naar de mooie kant van de wereld. Ik laat u graag de unieke plekjes en originele excursies beleven waarbij het lokale contact voorop staat. Daarnaast kan ik al mijn reiservaring gebruiken in het adviseren van u als toekomstige Australië en Nieuw-Zeeland liefhebber. Want dat u verliefd gaat worden op één of beide landen is zeker!

U kunt Bart bereiken op +31 6 5550 3425.

TravelEssence Reisadviseur Anouk

Anouk

Reizen is het enige dat geld kost, maar waar je rijker van terug komt. Herinneringen maken voor het leven. Dat is waar ik gelukkig van word. Soms loop ik door een bos en brengt een bepaalde geur, kleur of geluid mij terug naar een van de mooie landen waar ik ben geweest, Australië, Zuid-Afrika, Amerika, Indonesië, Curacao of een van vele prachtige Europese landen. Bij zulke momenten tovert mijn glimlach tevoorschijn. Mijn doel is deze glimlach ook bij u tevoorschijn te toveren tijdens uw reis en erna wanneer u er weer aan terug denkt.

Australië is zo een prachtig mooi en divers land. Iedereen kan hier zijn hart ophalen, van jong tot oud, avonturiers, natuur- en dierenliefhebbers, fotografen, noem maar op. Van het indrukwekkende eeuwenoude regenwoud tot de adembenemende Outback tot een eindeloze kustlijn, het land is hartverwarmend. Wij willen u dit laten beleven buiten de gebaande paden door samen te werken met kleinschalige accomodaties en bijzondere tours zoals het op pad gaan met een echte Aboriginal en te leren van hen welke wonderen van de natuur zij ontdekt hebben.

Graag deel ik met u mijn ervaringen en kennis om zo uw droomreis samen te stellen. Pas wel op, misschien krijgt u wel de 'Australië-fever' te pakken.

Om met Anouk te spreken belt u +31 6 1171 4133.

Ilona

Van jongs af aan ben ik al gek op Australië en Nieuw-Zeeland, dus zodra de kans zich voordeed ben ik gelijk voor een aantal jaar naar Australië afgereisd. Ik woonde daar enkele jaren bij een Australisch gezin in de prachtige Glasshouse Mountains in het achterland van Brisbane.

Elke mogelijkheid om door Australië te reizen heb ik aangegrepen en daardoor heb ik prachtige gebieden mogen zien. Van mooie kusten en tropische eilanden naar indrukwekkende berggebieden en de echte Outback. De natuur heeft niet alleen een diepe indruk op me gemaakt, maar ook de locals met hun heerlijke “no worries” mentaliteit. Inmiddels heb ik ook veel van Nieuw-Zeeland mogen ontdekken en zien.

Deze twee landen zullen altijd mijn favoriete landen in de wereld blijven en hoogstwaarschijnlijk ook de uwe. Ik help u graag uw bijzondere reis werkelijkheid te maken waarbij u het echte Australië en Nieuw-Zeeland leert kennen.

Contact opnemen met Ilona? Bel dan +31 6 8687 0608.

Ronald

Mijn naam is Ronald en ik heb het geluk als reisadviseur werkzaam te zijn bij TravelEssence. Ik ben zelf meerdere malen naar Australië gereisd en mijn eerste ontmoeting met Australië is alweer 15 jaar geleden. Destijds als backpacker en onlangs wederom vanwege een studiereis om de geweldige manier van reizen te ervaren volgens de filosofie van deze reisspecialist.

In Australië maakt het niet uit waar u een foto maakt, ze behoren stuk voor stuk op de cover van uw fotoalbum. Als u de weg vraagt aan een Aussie, kan het zomaar gebeuren dat u wordt uitgenodigd om ’s avonds een hapje mee te eten. De vriendelijkheid van de bewoners, de natuur, de steden, de wildlife, de geweldige ervaringen….eigenlijk moet iedereen een keer naar Australië zijn geweest.

Vanwege mijn passie voor dit land ben ik erg blij dat ik nu dagelijks mag adviseren en prachtige reizen op maat mag samenstellen voor mensen die de reis van hun leven gaan maken. Altijd leuk om achteraf de positieve ervaringen en verhalen te mogen horen. Graag laat ik ook jullie kennis maken met onze manier van reizen en daarmee bedoel ik: goed maar niet te snel; aandacht voor accommodaties en unieke plekjes; complete ontzorging van A tot Z!

Contact opnemen met Ronald? Bel dan +316-34829128