Onze reisadviseurs

Onze reisadviseurs

Wij maken graag een persoonlijke afspraak om samen de rondreis van uw dromen te plannen. Maak alvast kennis met onze reisspecialisten voor Australië en Nieuw-Zeeland.

Ik kom zelf uit Nieuw-Zeeland en ben trots om reizen naar mijn eigen land te kunnen organiseren.

Andrew

Mijn ervaring in de reiswereld is begonnen in 1990 toen ik als 17-jarig jochie Nieuw-Zeeland verliet om te gaan werken op een jacht in Papua Nieuw Guinea, waarmee journalisten en onderzoekers langs de kust reisden. Het was een onvergetelijke en unieke ervaring en het was voor mij zo’n openbaring dat ik onmiddellijk verkocht was. Hierna heb ik mij in Nieuw-Zeeland bezig gehouden met het testen en controleren van accommodaties. In 1996 ben ik naar Nederland gekomen, in het gezelschap van een Nederlandse die ik in Nieuw-Zeeland heb ontmoet. In Nederland kwam ik in contact met een lokale reisspecialist die graag gebruik wilde maken van mijn kennis. Gedurende 5 jaar heb ik mij bij deze organisatie beziggehouden met de ontwikkeling van reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië, de Pacific en Azië waarbij de nadruk lag op de selectie van leveranciers en hun introductie op de Nederlandse markt.

Als ik mensen helemaal blij terug zie komen na hun reis, dan weet ik dat zij ook verliefd zijn op mijn thuisland.​

Hierna ben ik een marketingbedrijf begonnen gericht op reizen naar Azië en de Pacific en heb ik een aantal projecten begeleid voor diverse toeristenbureaus en luchtvaartmaatschappijen. In 2003 ben ik teruggegaan naar de universiteit voor een studie Master of Business Administration aan het NIMBAS in Utrecht. Door mijn specialisatie in milieumanagement en marketing heb ik lang nagedacht over de positie van de reisindustrie waarvan ik vind dat die hoognodig moet worden verbeterd om ervoor te zorgen dat reizen ook in de toekomst de moeite waard zal blijven.

Tegenwoordig ben ik 3 kinderen rijker en neem ik ze heel graag en vaak mee op reis door Nieuw-Zeeland. In TravelEssence heb ik al mijn ervaring en kennis bijeengebracht en ik hoop dat ons aanbod u bevalt.

Marie-Cecile

Ik werk sinds 2009 met veel plezier als reisspecialist voor TravelEssence. Australië en Nieuw-Zeeland zijn alle twee fantastisch mooie landen waar ik nooit genoeg van zal krijgen! Na 3 jaar gewoond te hebben in Wellington, Nieuw-Zeeland, ben ik blij dat ik elk jaar weer terug kan naar dit bijzondere land. Wat mij aanspreekt is de diversiteit in landschappen, de verlaten en ruige kustlijnen, de regenwouden, fjorden en niet te vergeten de indrukwekkende cultuur van de Maori's.

Naast Nieuw-Zeeland heb ik Australië ook diverse malen bezocht waardoor ook dit land een speciaal plekje in mijn hart heeft gewonnen! De droogte van de outback, de bijzondere natuur en watervallen van het noorden en de vele kangaroo's op Kangaroo Island het is allemaal uniek! Onze kleinschalige accommodaties en bijzondere activiteiten brengen u naar plekken waar u zelf niet snel zult komen.Ik vind het geweldig om reizen te verzorgen naar deze schitterende landen en mensen een onvergetelijke reis te bezorgen.

U kunt Marie-Cecile bereiken op +31 6 1413 3548.

Hendrik-Jan

Hallo, mijn naam is Hendrik-Jan en ik heb me in 2011 bij het enthousiaste team van TravelEssence aangesloten als reisspecialist. Al jaren speelt reizen een grote rol in mijn leven, zowel in studie, werk als privé.

Een aantal jaar terug, na mijn afstuderen, heb ik een lange reis gemaakt door onder andere Azië, Down Under, Noord- en Midden Amerika. Met name mijn tijd in Australië en Nieuw-Zeeland was om meerdere redenen onvergetelijk en vanaf dag 1 hebben de landen me gepakt.

De afwisseling die beide landen bieden, de rust, de overweldigende natuur, maar het meest nog de vriendelijke en relaxte mensen, alles in Australië en Nieuw-Zeeland spreekt me aan. In totaal heb ik meer dan een jaar Down Under gereisd. Inmiddels een aantal jaar verder ben ik blij dit werk te mogen doen, reizen samenstellen naar de mooiste landen van de wereld. Door onze sterke filosofie, de leuke accommodaties en de bijzondere activiteiten zal uw reis een onvergetelijke ervaring worden!

Om met Hendrik-Jan te spreken, belt u naar +31 6 3497 0459.

Michiel

Het voelt nog als de dag van gisteren dat ik in Sydney woonde. Elke dag na werk verruilde ik mijn pak voor een zwembroek en liep met een surfboard onder mijn arm naar Bondi Beach. Vaak gevolgd door een bbq met vrienden. Het buitenleven, de mensen en de ruimte maken zowel Australië als Nieuw-Zeeland fantastische landen om te wonen en reizen.

Tijdens mijn tijd in Sydney heb veel van de hele regio kunnen ervaren. Oud en Nieuw in Sydney, onder de sterrenhemel slapen in de outback, duiken op de Great Barrier Reef, cruisen over de Doubtful Sound, een helicopter over de Siberia Valley vliegen, speervissen op de Cook Eilanden, en eiland hoppen in Fiji... Het is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten.

Wat ik in Nederland doe? Sinds 2009 met heel veel plezier klanten van TravelEssence de landen laten ervaren waar ik mijn hart aan ben verloren. Gelukkig keer ik jaarlijks terug naar Australië en/of Nieuw- Zeeland om nieuwe producten te ervaren zodat we uw reis zo compleet en persoonlijk mogelijk voor u kunnen maken. Ik hoop dat u net zo enthousiast uit deze bijzondere landen terug zal keren als ik.

U kunt Michiel bereiken op +31 6 8185 0401.

Judi

Na mijn studie aan de Hotelschool in Maastricht, vertrok ik met een vriendin naar Australië en Nieuw-Zeeland. Met ieder een rugzak vol kleding, geld en een paspoort startten we onze reis op Schiphol.

6 maanden lang trokken we samen rond. Spannend natuurlijk, maar ook ontzettend gaaf! En waar we ook kwamen; ik wilde er eigenlijk nooit meer weg. Elke dag was weer een avontuur in deze twee landen die beiden zó divers zijn en zoveel te bieden hebben op het gebied van natuur, cultuur en avontuur.

Reizen is mijn passie! Ik heb veel andere landen en continenten bezocht, maar Australië en Nieuw-Zeeland blijven met stip bovenaan staan.

Nu mag ik me elke dag onderdompelen in al het moois van Australië en Nieuw-Zeeland. Mijn ervaringen delen en de mooiste en meest onvergetelijke reizen samenstellen, vol unieke plekjes, bijzondere excursies en ontmoetingen met locals. Zodat u, net als ik, ook een beetje verliefd wordt op die plek aan de andere kant van de wereld.

Contact opnemen met Judi? Bel dan +31 6 1549 6006.

Gerrie

Meer dan 17 jaar werkte ik als PR manager van het Nationaal Verkeersbureau van Australië. Tijdens deze periode heb ik het land talloze malen bezocht en immens veel ervaring opgedaan. Het was liefde op het eerste gezicht: de Outback, de overweldigende natuur, unieke flora en fauna en het fascinerende landschap. Maar vooral de warmte van de 'Aussies' en hun ontspannen levensstijl.

Met onze zorgvuldig geselecteerde vluchten, accommodaties, tours en de ‘laid back' mentaliteit van onze hosts, bezorg ik u graag een unieke ervaring op het vijfde continent.

Reisadviseur Bart bij een van de uitkijkpunten over Fiordland National Park

Bart

Mijn baantje in de Outback bij een roadhouse op 1500km van Perth en 1000km van Alice Springs, midden in de Gibson Dessert nabij een Aboriginal dorp, staat in mijn geheugen gegrift. Wat een bijzondere cultuur, de kennis van het land bij de oorspronkelijke bevolking is ongekend. Uiteraard mocht een bezoekje aan Nieuw-Zeeland tijdens mijn eerste reis Down Under niet ontbreken. Nog geen 2 jaar later stond ik opnieuw aan de andere kant van de wereld om nu 2 maanden de westkust van Australië te ontdekken en daarna 12 maanden te wonen en werken in Nieuw-Zeeland. Mijn "home away from home" werd Queenstown, adrenaline hoofdstad van de wereld. Snowboarden in augustus blijft een vreemde gewaarwording.

Niet lang na mijn thuiskomst vond ik mijn passie en heb ik bijna 8 jaar lang backpackers mogen helpen om de reis van hun leven te plannen door deze twee fantastische landen. Nu bij TravelEssence stel ik iedere dag met volle overtuiging de meest fantastische reizen samen naar de mooie kant van de wereld. Ik laat u graag de unieke plekjes en originele excursies beleven waarbij het lokale contact voorop staat. Daarnaast kan ik al mijn reiservaring gebruiken in het adviseren van u als toekomstige Australië en Nieuw-Zeeland liefhebber. Want dat u verliefd gaat worden op één of beide landen is zeker!

U kunt Bart bereiken op +31 6 5550 3425.

Ilona

Van jongs af aan ben ik al gek op Australië en Nieuw-Zeeland, dus zodra de kans zich voordeed ben ik gelijk voor een aantal jaar naar Australië afgereisd. Ik woonde daar enkele jaren bij een Australisch gezin in de prachtige Glasshouse Mountains in het achterland van Brisbane.

Elke mogelijkheid om door Australië te reizen heb ik aangegrepen en daardoor heb ik prachtige gebieden mogen zien. Van mooie kusten en tropische eilanden naar indrukwekkende berggebieden en de echte Outback. De natuur heeft niet alleen een diepe indruk op me gemaakt, maar ook de locals met hun heerlijke “no worries” mentaliteit. Inmiddels heb ik ook veel van Nieuw-Zeeland mogen ontdekken en zien.

Deze twee landen zullen altijd mijn favoriete landen in de wereld blijven en hoogstwaarschijnlijk ook de uwe. Ik help u graag uw bijzondere reis werkelijkheid te maken waarbij u het echte Australië en Nieuw-Zeeland leert kennen.

Contact opnemen met Ilona? Bel dan +31 6 8687 0608.

Ronald

Mijn naam is Ronald en ik heb het geluk als reisadviseur werkzaam te zijn bij TravelEssence. Ik ben zelf meerdere malen naar Australië gereisd en mijn eerste ontmoeting met Australië is alweer 15 jaar geleden. Destijds als backpacker en onlangs wederom vanwege een studiereis om de geweldige manier van reizen te ervaren volgens de filosofie van deze reisspecialist.

In Australië maakt het niet uit waar u een foto maakt, ze behoren stuk voor stuk op de cover van uw fotoalbum. Als u de weg vraagt aan een Aussie, kan het zomaar gebeuren dat u wordt uitgenodigd om ’s avonds een hapje mee te eten. De vriendelijkheid van de bewoners, de natuur, de steden, de wildlife, de geweldige ervaringen….eigenlijk moet iedereen een keer naar Australië zijn geweest.

Vanwege mijn passie voor dit land ben ik erg blij dat ik nu dagelijks mag adviseren en prachtige reizen op maat mag samenstellen voor mensen die de reis van hun leven gaan maken. Altijd leuk om achteraf de positieve ervaringen en verhalen te mogen horen. Graag laat ik ook jullie kennis maken met onze manier van reizen en daarmee bedoel ik: goed maar niet te snel; aandacht voor accommodaties en unieke plekjes; complete ontzorging van A tot Z!

Contact opnemen met Ronald? Bel dan +316-34829128

Ben

Wat begon als een 3 weekse vakantie liep uit naar 3 jaar wonen en werken in een land wat inmiddels als een tweede thuis voelt. In juni 2018 werd het tijd om weer terug te keren naar Nederland. Later dat jaar ben ik begonnen als reisadviseur bij TravelEssence.


In Nieuw-Zeeland heb ik een commercieel vliegbrevet weten te behalen. Een jongensdroom die werkelijkheid werd. Met zonsondergang mensen meenemen om walvissen en dolfijnen vanuit de lucht te spotten werd ineens de normaalste zaak van de wereld. In onze vrije tijd vlogen we wel eens met kleine vliegtuigjes naar afgelegen velden in de bergen of langs de kust om daar vervolgens te kamperen onder de vleugel. Dat is wat voor mij Nieuw-Zeeland zo bijzonder maakt: onvergetelijke momenten meemaken op plekjes waar anderen niet snel zullen komen. Weg van de massa. Dat vindt u ook terug in de filosofie van TravelEssence.

Ik heb al veel van dit prachtige land mogen ervaren. Daarom vind ik het geweldig om samen met u een unieke reis samen te stellen naar het land waar u ongetwijfeld ook veel onvergetelijke momenten zult gaan beleven.

Contact opnemen met Ben? Bel dan +31611056537

Sylvia

Het is alweer tien jaar geleden dat ik met mijn rugzak een reis rond de wereld maakte en hierbij ook Australië aandeed. Wat maakte dit land een enorme indruk op mij! De oprechte vriendelijkheid van de bevolking, de diversiteit in natuur, de vele wilde dieren. Oud & nieuw in Sydney, duiken tussen gekleurde vissen, de weidsheid van de Outback, kangoeroes en koala's spotten, prachtige wandelingen door tropisch regenwoud... Het werd een reis om nooit te vergeten.

Door mijn huidige werk heb ik het geluk om elk jaar dit prachtige land te mogen bezoeken. Niet alleen bekijk ik veel accommodaties en neem ik deel aan diverse mooie tours, maar beleef ik de reis zoals u hem ook gaat beleven, een geweldige droomreis. Reizen in een plezierig tempo met unieke accommodaties en bijzondere ervaringen. Slapen onder de sterrenhemel bij Uluru, met een helicopter boven het Great Barrier Reef, maar vooral ook de leuke gesprekken met de locals en alle tips die zij kunnen geven waardoor u op unieke plaatsen terechtkomt. Juist door deze eigen ervaringen kan ik, samen met u, een prachtige reis samenstellen. Graag ga ik met u in gesprek om uw wensen en ideeën om te zetten in een onvergetelijke vakantie. Een vakantie waar u de komende jaren nog met regelmaat aan terugdenkt.

Denkt u over een reis naar Australië? Ik kan maar een ding zeggen: Doen! Ik weet zeker dat dit land ook een plekje in uw hart gaat veroveren.

U kunt Sylvia bereiken op +31 6 1105 3623

Simone

Mijn naam is Simone. Met mijn achtergrond in de reiswereld, is het niet heel gek dat ik ook het reisvirus te pakken heb gekregen. Ieder jaar wil ik graag weer een nieuwe bestemming van mijn bucketlist afstrepen.In November 2018 ben ik naar Nieuw-Zeeland geweest. Dit land heeft absoluut een plekje in mijn hart gekregen. Wat een prachtige natuur. Ik vond het heerlijk om van de vele landschappen te genieten, zoals de ijzige fjorden, mooie baaien in het Abel Tasman National Park of het vulkanische landschap in omgeving Tongariro. Ieder stukje Nieuw-Zeeland is weer anders. De helikopter vlucht naar de gletsjer was voor mij toch wel een hoogtepunt. Als je op zo’n gletsjer staat is dat wel heel indrukwekkend.

Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme over Nieuw-Zeeland samen met u aan tafel te bespreken, zodat we voor u net zo’n mooie beleving kunnen samenstellen als dat ik heb gehad in Nieuw-Zeeland.