Herstel van het regenwoud

Herstel van het regenwoud

Bomen zijn van levensbelang voor de Maori-cultuur. Volgens de legende was het een boom die zich tussen hemel en aarde wrong om de ruimte te scheppen voor de Maori, en voor u. Hoog tijd dus om eens iets terug te doen.

TravelEssence gelooft heilig in duurzaam toerisme: toerisme, dat een duidelijke bijdrage levert aan het behoud en de ontwikkeling van natuur en cultuur. En dat gaat bij ons veel verder dan alleen in een schone wagen rijden, of een schenking aan natuurmonumenten. Wij presenteren u dan ook graag, in samenwerking met The Tuhoe Tuawhenua Trust, de plaatselijke Maori van Te Urewera, het Urewera Rainforest Restoration-project. Tijdens uw reis door Nieuw-Zeeland kunt u daar uw boompje aan bijdragen.

Leden van de Maori stam, wiens voorvaderen al eeuwen de streek bewonen, nemen u mee op een wandeling door het mythische Whirinaki Forest. Uw gids kent alle legendes en maakt u daar graag deelgenoot van tijdens een adembenemende tocht. Tijdens de dag gaat u bomen planten, van Nieuw-Zeelandse origine. Deze bomen zullen pas over 1000 jaar volwassen zijn, maar tot die tijd groeien ze onder uw naam. U krijgt dan ook de titel Kaitiaki Tautoko, ofwel eervol bewaker van het regenwoud.

Naast de natuur steunt u ook de lokale bevolking. De bomen hebben namelijk de eerste 5 jaar verzorging nodig, en wie kunnen dat beter dan de Maori van Te Urewera zelf? Een uniek werkgelegenheidsproject dat –vooral door de jeugd- in hartelijke dank wordt afgenomen.