Boeken à la TravelEssence

Van droom tot droomreis | TravelEssence

“Eten voedt het lichaam, reizen voedt de ziel”
Andrew Morten, oprichter TravelEssence.

"Een reis boeken bij TravelEssence is als een sterrendiner reserveren. U bepaalt de datum, het gezelschap, het aantal gangen en geeft al uw voorkeuren aan. Aan de hand daarvan stellen wij een menu samen, met de allerbeste ingrediënten. Als dat volledig naar uw zin is, gaan we daarmee aan de slag. En dan: genieten zoals u en uw gezelschap nog nooit hebben genoten.”

Uw reis boeken in 5 stappen
Wilt u het beste uit uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland halen? Net als een sterrendiner, vergt het boeken van uw ideale reis veel voorbereiding. Bij TravelEssence gaat het boeken van uw rondreis over het algemeen in vijf stappen:

  • Stap 1: Contact
  • Stap 2: Eerste afspraak
  • Stap 3: Ons reisvoorstel
  • Stap 4: De definitieve boeking
  • Stap 5: Kaarten, tickets, vouchers

Stap 1: Contact

De één pakt de telefoon of stuurt een mailtje. De ander kijkt liever eerst de koala uit de boom. Hoe dan ook, de eerste stap om een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken is een afspraak maken met één van onze reisspecialisten.

Wilt u liever eerst meer informatie? Wij organiseren geregeld presentaties en staan op vakantiebeurzen. Hier staan we u graag te woord. Ook sturen we u met liefde informatie toe. U mag natuurlijk ook gewoon even bij een van onze kantoren binnenstappen.

Stap 2: Persoonlijk reisadvies

Als het om het samenstellen van uw reis gaat, gaan we bij voorkeur met u persoonlijk om de tafel. Dit kan bij ons op kantoor, of bij u thuis. Of het nu in Nederland is of in Vlaanderen, ‘s ochtends, 's avonds of in het weekend, we prikken een dag en tijd die u het beste uitkomt.

Tijdens het gesprek bespreken we hoe uw ideale reis naar Australië of Nieuw-Zeeland eruit ziet. Houdt u van natuur of juist van avontuur? Verblijft u graag op afgelegen plekken, in een stad, of wisselt u die twee graag af? We nemen tijdens zo’n gesprek ruim de tijd om uw wensen door te spreken.

Wanneer u uw voorkeuren heeft aangegeven laten we u aan de hand van kaarten, foto’s en filmpjes zien hoe uw reis eruit zou kunnen zien. Bent u enthousiast? Dan gaan we voor u aan de slag met een reisvoorstel.

Stap 3: Ons voorstel

Op basis van uw wensen ontvangt u een concept reisplan, met een van-dag-tot-dag programma, waarin alle reisonderdelen voor u staan beschreven. Uiteraard inclusief foto’s en een uitgebreide omschrijving.

Hier leest u ook wat wij verder voor u regelen. Zoals bijvoorbeeld uw persoonlijke huurauto, passage op veerboten, eventuele excursies en niet te vergeten: uw vlucht! U vliegt wat ons betreft met de meest vooruitstrevende maatschappijen, zoals Cathay Pacific. Dit staat garant voor een comfortabele vlucht met de nieuwste toestellen. Zo vliegt uw vlucht voorbij!

Belangrijk om te weten: het reisvoorstel dat we voor u maken, is geen definitieve boeking. U kunt dus altijd nog onderdelen aanpassen. Net zo lang tot u helemaal tevreden bent.

Stap 4: De definitieve boeking

Als alles volledig naar uw wens is, maken we uw reis definitief. Mocht een bepaald onderdeel niet meer beschikbaar zijn, dan leggen wij u een passend alternatief voor. Over het algemeen duurt het ongeveer 10 dagen voordat alles is bevestigd.

Wij werken nauw samen met onze accommodatiehouders. Door middel van een zelf ontwikkeld boekingssysteem zorgen we ervoor dat zij ruim van tevoren betaald worden. We vertellen ze ook welke gasten zij kunnen verwachten waar ze rekening mee moeten houden. Dat is een van de redenen waarom u altijd met open armen ontvangen wordt.

Stap 5: Kaarten, Tickets en Vouchers

Als alles is bevestigd, ontvangt u het definitieve reisschema, met een factuur voor de aanbetaling (25% van de reissom). Zes weken vóór vertrek vragen wij u de rest van de reissom te voldoen.

Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw vliegtickets en vouchers, samen met kaartmateriaal en routebeschrijvingen.

En dan: uw reis kan beginnen!

Alles is geregeld. U hoeft alleen nog uw koffers in te pakken en te zorgen dat u op tijd op de luchthaven bent. Het genieten kan beginnen!

Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn, dan zijn uw lokale hosts er altijd om u te helpen. Daarbij is er 24 uur per dag een Nederlands sprekende TravelEssence medewerker telefonisch bereikbaar.

Online boeken?

Wilt u zelf online uw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland boeken? Dan kunnen wij u helaas niet helpen.

Online boeken kan heel goed bij reisbureaus die aan veel cliënten één en dezelfde reis willen verkopen. Wij verzorgen uitsluitend unieke reizen, voor u op maat gemaakt. Daarom bespreken we graag persoonlijk uw wensen en verwachtingen. Zodat het echt úw reis wordt. Wij regelen het graag voor u!