Auto huren in Nieuw-Zeeland

Auto huren in Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Huur een auto in Nieuw-Zeeland en rijd dwars door de Zuidelijke Alpen en haar bergketens over de Arthurs Pass. Langs de glasheldere meren, bossen en met sneeuw bedekte bergen van de Milford Sound Highway. Over slingerende wegen met uitzicht op de kust of sla een zijweg in om meer te zien van het lokale leven van de Nieuw-Zeelanders. Tijdens een autorondreis door Nieuw-Zeeland rijdt u de mooiste routes door de vele ansichtkaarten die de natuur rijk is. Voor zo’n autorondreis heeft u natuurlijk een huurauto nodig en daarom vertellen wij u meer over het huren van een auto in Nieuw-Zeeland.

Doe het rustig aan tijdens uw autorondreis door Nieuw-Zeeland

U heeft vakantie, dus geniet en ervaar op een rustig reistempo de schoonheid van het land. Wij adviseren u om rustig aan te doen met een reistempo van twee tot vier nachten per locatie en reisafstanden van twee tot vier uur rijden. Op deze manier ziet u mooie contrasten, heeft u tijd om de gebieden te ontdekken en zullen ook uw reisdagen plezierig zijn. Onderweg heeft u dan nog eens tijd om lekker te picknicken bij een waterval, een wandeling te maken door een nationaal park of op uw gemak foto’s te maken van al het moois dat u tegenkomt.

Wist u dat u het rustige reistempo en de mooiste routes veel minder ervaart als u een camperreis door Nieuw-Zeeland maakt?

Doe het andersom

Doe het niet alleen rustig aan, maar doe het ook andersom. Begin op het Zuidereiland en reis naar het Noordereiland. U begint dan in het meest rustige deel van het land en in amper vijf minuten van de luchthaven rijdt u de prachtige landschappen in. Naarmate u verder naar het noorden reist ontmoet u meer mensen en is de overgang naar Nederland minder extreem. En ook niet geheel onbelangrijk: een auto huren in Nieuw-Zeeland is goedkoper als u van het zuiden naar het noorden reist.

Huurauto in Australië

Wij werken al lange tijd samen met verschillende autoverhuurbedrijven, waardoor wij kunnen zeggen dat de huurauto’s in Nieuw-Zeeland comfortabel en van goede kwaliteit zijn. Ze zijn voorzien van voldoende bagagecapaciteit, airconditioning en een cd-speler of aansluiting voor uw mobiele telefoon of tablet. De reisspecialisten van TravelEssence zullen samen met u kijken wat het beste type huurauto voor uw reis door Nieuw-Zeeland is. Dit hangt af van uw wensen en reisgezelschap.

Goed om te weten voor een auto huren in Nieuw-Zeeland

Het is goed om te weten dat de huurauto’s in Nieuw-Zeeland niet standaard zijn voorzien van navigatie. Deze dient u apart te huren bij de verhuurmaatschappij. Onze tip is om de app Maps.me of Google Maps te downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Met deze apps kunt u kaarten downloaden die u offline kunt gebruiken, zodat u in Nieuw-Zeeland niet onnodig internet verbruikt.

Voor het huren van een auto in Nieuw-Zeeland heeft u, naast uw Nederlandse rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs nodig. Daarover en meer leest u in ons blog over verkeersregels in Nieuw-Zeeland. Daarnaast heeft u een creditcard nodig op naam van de bestuurder en raden wij u aan de algemene voorwaarden van de verhuurmaatschappij goed door te nemen. Hierin staan uitzonderingen op de wegen waar u mag rijden. Op sommige wegen mag u niet rijden en bent u dan dus ook niet verzekerd. Hierbij kunt u denken aan off road wegen.