Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Kaikoura
Omgeving Op zee
Duur 2-4 uur
Groepgrootte 5 tot 10 personen, meer dan 10 personen
Moeilijkheid Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar, Redelijke zwemconditie nodig
Natuur
Adrenaline
Green
 

Zwemmen tussen honderd dolfijnen in de open zee. Veel mensen hebben deze activiteit op hun bucketlist staan. In Kaikoura, een klein kustplaatsje op het Zuidereiland, duikt u verschillende keren het water in met Dolphin Encounters voor een onderwaterballet met Dusky dolfijnen.

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Kaikoura is een van de weinige plekken ter wereld waar u dicht bij de kust zo makkelijk in contact kan komen met dolfijnen en walvissen. De samenkomst van de noordelijke en zuidelijke zeestromen zorgt namelijk voor voedselrijk water. In het algemeen leven er tussen de honderd en duizend dolfijnen voor de kust van Kaikoura. Zwemmen met dolfijnen is hier het hele jaar door mogelijk, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Speelkwartier met de Dusky dolfijnen

Bij Dolphin Encounters krijgt u vooraf instructies over het zwemmen met de dolfijnen en tips waarmee u de aandacht van deze dieren kunt trekken. Gehuld in een wetsuit en met een snorkel op stapt u in een boot en gaat u met een kleine groep het water op: op zoek naar dolfijnen. Wanneer ze zijn gespot, glijdt u het water in voor een speelkwartier met deze intelligente dieren. De dolfijnen zwemmen langs en onder u door. Voor even bent u onderdeel van hun natuurlijke omgeving. Een ervaring om nooit te vergeten.

De excursie duurt ongeveer drie en een half uur en behalve dolfijnen komt u onderweg ook andere dieren tegen zoals pelsrobben en albatrossen. Wilt u liever niet het water in, dan kunt u de dolfijnen ook vanaf de boot observeren.

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura