Zeiltocht in het Abel Tasman National Park

Zeiltocht in het Abel Tasman National Park
Locatie Abel Tasman
Omgeving Op zee, In de natuur
Duur Hele dag, Twee dagen met overnachting
Maaltijd Inclusief lunch, Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar, Niet geschikt voor minder valide, Redelijke zwemconditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Het Abel Tasman National Park ligt op het puntje van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, in dezelfde baai waar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman als eerste Europeaan ooit een ontmoeting had met de Maori. Geen wonder dat het park zijn naam draagt. Hetzelfde geld voor Abel Tasman Sailing Adventures. Dit familiebedrijf verzorgt hier al meer dan twintig jaar diverse zeiltochten. Zij kennen de regio als geen ander en delen hun passie voor het zeilen graag met u.

Bij Abel Tasman Sailing Adventures kiest u tussen een dagtocht of een meerdaags zeilavontuur. U wordt hoe dan ook vergezeld door een ervaren schipper met uitstekende lokale kennis. Zeilervaring is dus geen noodzaak, maar zonnebrand wel. Dit gebied staat bekend om de meeste zonuren van heel Nieuw-Zeeland. Wij lichten beide opties kort voor u toe.

Zeilen, genieten en ontspannen

Een dag lang verkent u met een aantal medereizigers het Abel Tasman National Park. Tijdens het varen kunt u lekker achterover leunen, maar u mag ook een handje helpen door bijvoorbeeld even aan het roer te staan.

In een ruime catamaran zeilt u naar een aantal prachtige stranden en eilanden, waaronder Anchorage Beach. Hier gaat u van boord om uitgebreid te picknicken. Aansluitend is er tijd om een duik te nemen of om een wandeling te maken. Op de terugweg bezoekt u enkele rotsformaties zoals Split Apple Rock en brengt u een bezoek aan een kolonie speelse pelsrobben.

Een meerdaags zeilavontuur

Als u met het gezin of in een kleine groep reist en van een intieme sfeer houdt, dan is een zeiltocht van twee, drie of vier dagen een uitstekende optie. Onderweg kunt u uitgebreid luieren, zonnebaden, zwemmen, kajak varen en snorkelen. Ook is het mogelijk om te vissen of neer te strijken op een verlaten strand. ’s Avonds gaat de catamaran voor anker in een beschutte baai, waar u de stilte en rust van het Abel Tasman National Park kunt ervaren.

U bepaalt in overleg met de schipper zelf de vaarroute. Naar wens wordt u op plek A afgezet en vervolgens bij plek B weer opgehaald. De catamaran biedt plaats voor maximaal acht personen en heeft vier slaapvertrekken, een ruim dek en een binnenruimte waar u bent beschermd tegen de zon en wind. Alle maaltijden en diverse activiteiten zijn inbegrepen. Ook tijdens deze zeiltocht mag u de schipper een handje helpen.