Zeilen in Mercury Bay

Zeilen in Mercury Bay
Locatie Coromandel
Omgeving Op zee
Duur Meerdere dagen met overnachting
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Heeft u altijd al een keer op een ouderwetse schoener willen varen? Stap dan aan boord de Windborne en verken Mercury Bay. Dit achttien meter lange zeilschip stamt uit 1928 en is in 1981 volledig gerenoveerd, zonder dat de klassieke kenmerken verloren zijn gegaan. Een dergelijk schip heeft natuurlijk een uitzonderlijke schipper. Kapitein Avon Hansford heeft al meer dan vijfendertig jaar zeilervaring en een uniek repertoire van zeeverhalen om dat te bewijzen. Hij kent de Mercury Island en de omliggende kustgebieden als zijn broekzak. U bent dus in goede handen.

De Windborne is een schip met veel karakter, charme en comfort. Ze is een breed en stabiel vaartuig met een groot dek. Daarnaast heeft de Windborne een salon met een ruime zithoek, een kleine keuken, een toilet en een douche. In totaal kunnen zes passagiers hier overnachten in drie privé cabines. Het is raadzaam om warme kleding, een hoed, zonnebril en zwemkleding mee te nemen. Snorkeluitrusting is bij de tocht inbegrepen. Tijdens het zeilen mag u de kapitein een handje helpen en zelfs aan het roer staan.

Een dag uit varen met Kapitein Avon Hansford

Tijdens deze eendaagse zeilexcursie stippelt u samen met Kapitein Hansford de route uit. Zo kunt u het beroemde Cathedral Cove bezoeken of een zeiltocht maken naar Great Mercury Island. Dit is vrij uniek, want maar weinig toeristen varen deze kant op. Daarnaast is Mercury Island het enige eiland in de Mercury-groep dat geen natuurreservaat is, dus u kunt hier zorgeloos aan land gaan.

Als het echt warm weer is, zoekt de schipper een afgelegen baai waar u de mogelijkheid heeft om te zwemmen, snorkelen of om een wandeling te maken op het strand. Tijdens het varen vangt de schipper verse vis voor de lunch.

Zeilen op zee en slapen onder de sterren

U kunt ook kiezen om in vier dagen tijd van Whitianga naar Great Barrier Island te varen. Dit is een echt avontuur. Overdag verkent u wateren waar vrijwel geen toeristen komen en ’s nachts ligt de schoener voor anker in een beschutte baai. Eenmaal aangekomen bij Great Barrier Island kunt u de benen strekken en een aantal mooie wandelingen maken. Tijdens de trip bent u meer dan welkom om het bed in uw cabine te verruilen voor het dek en een nachtje onder de sterren te slapen.

Natuurliefhebbers moeten hun camera niet vergeten. Onderweg kunt u zomaar walvissen en dolfijnen spotten. Ook bezoekt u bij Motutaiko Island, waar een hele kolonie van kleurrijke zeevogels zich schuilhoudt.