Witte reigers spotten in Waitangiroto Reserve

Witte reigers spotten in Waitangiroto Reserve | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Okarito
Omgeving in het regenwoud
Duur 2-4 uur
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Green
 

De Kiwi is natuurlijk de meest iconische vogel in Nieuw-Zeeland, maar de witte reiger is net zo geliefd. De Maori geloven dat het zien van slechts één witte reiger in uw leven u geluk brengt. Dit komt omdat deze vogels, ook wel bekend als de heilige Kotuku, vrij zeldzaam zijn.

De enige bekende broedplaats voor witte reigers in Nieuw-Zeeland ligt aan de westkust van het Zuidereiland aan de oevers van Okarito Lagoon diep in Waitangiroto Reserve. Waarom zij elk jaar precies hier neerstrijken blijft een mysterie. Het feit maakt wel dat een bezoek aan deze broedplaats u een leven vol geluk en een onvergetelijke ervaring zult bezorgen.

Witte reiger spotten in Okarito Nieuw-Zeeland

Op pad met een milieubewuste familie

Als u besluit om dit avontuur aan te gaan, dan gaat u op pad met de familie Arnold. Zij runnen namelijk White Heron Sanctuary Tours. Dit familiebedrijf bestaat al meer dan zesentwintig jaar en organiseert natuurtochten die het delicate ecosysteem van het Waitangiroto Reserve niet verstoren. De Nieuw-Zeelandse milieubescherming heeft White Heron Sanctuary Tours daarom als enige tourorganisatie toestemming gegeven om het broedgebied van de witte reiger te bezoeken.

Cruise naar Waitangiroto Reserve

Het Kahikatea-regenwoud en de witte reiger

De tocht start bij het kantoor van de familie Arnold in Whataroa, gelegen op ongeveer dertig kilometer ten noorden van de Franz Josef Glaciers. Met een minibus wordt u naar een boot gereden om vervolgens naar het Waitangiroto Reserve te varen. Deze cruise duurt ongeveer twintig minuten. Eenmaal aangekomen in het natuurreservaat maakt u een kleine wandeling door het Kahikatea-regenwoud.

Wandelen door het regenwoud

Onderweg krijgt u voldoende gelegenheid om foto’s te maken. Zo kunt u varens en wilde orchideeën vastleggen, maar ook de besneeuwde toppen van Mount Cook en Mount Tasman. Uiteindelijk arriveert u bij een speciaal gebouwde kijkhut waar u in de witte reiger in zijn natuurlijke nest omgeving observeert. Tijdens deze twee en een half uur durende tocht worden vaak meer dan tweehonderd witte reigers gezien. Daarnaast is het Waitangiroto Reserve ook het leefgebied van de Royal Spoonbill en de Little Shag. Uw gids vertelt u graag meer over deze magnifieke vogels en de omgeving.

De witte reigers in hun broedgebied