Whispering Trails

Culturele Maori ervaringen in Nieuw-Zeeland | Whispering Trails | TravelEssence
OntvangstMaria & Joe
Locatie Hokianga
Omgeving In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Prive
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 
PrijsindicatieVanaf € 160,-

Maria en Joe nodigen u uit om onderdeel te worden van hun Maori familie om zo hun manier van leven te ervaren. Zij leven namelijk als ‘Tangata Whenua’ (mensen van het land), jagers, verzamelaars en werkers voor het milieu. Door een kijkje te nemen in het leven van Maria en Joe leert u meer over hun connectie met het land en zult u de Maori cultuur beter begrijpen. In tijden van de technologie en de stedelijke levensstijlen bestaat hun leven uit een wereld van simplistische schoonheid. Sluit u daarom af van het drukke leven en laat u omgeven door de ruige natuur, landschappen en uitzichten.

TravelEssence culturele Maori ervaringen bij Whispering Trails

Maak kennis met Maria en Joe

Bij alles wat Maria en Joe doen laten zij zich leiden door het gefluister van hun voorouders, wat op z’n Maori Kōrero tuku iho heet. Hierbij luisteren ze naar de geschiedenis, verhalen, gedachten en herinneringen van de voorouders. Gefluister betekent in het Engels whispering, dus vandaar de naam Whispering Trails voor de tours die zij verzorgen. Voor Maria en Joe is Whispering Trails een verlenging van hun culturele waarden en de inzet voor het milieu. Het hart van de onderneming is dan ook ‘maanaki’: koesteren, onderhouden en behouden.

TravelEssence culturele Maori ervaringen bij Whispering Trails

Maria en Joe behoren tot een van de grootste Maori stammen in Nieuw-Zeeland, namelijk tot de Ngāpuhi stam. Maria is groot fan van Kapa Haka, Maori podiumkunsten, en weet u daar alles over te vertellen. Joe is geboren in Hokianga, waar Whispering Trails te vinden is. Voordat hij Whispering Trails oprichtte heeft hij in dit gebied jarenlang als jachtgids gewerkt. Hij kent het gebied dus als geen ander en deelt graag de speciale plekken en zijn kennis met u.

TravelEssence culturele Maori ervaringen bij Whispering Trails

Ontdek Hokianga en ga op pad met de lokale Maori

Een dagtour met de Maori Maria en Joe is oprecht en persoonlijk. Zij willen de ware aard van het leven op het land laten zien en u een onderdeel van hun wereld laten voelen. Het is een culturele ervaring, weg van het reguliere toerisme. Deze ervaring vindt plaats in Hokianga, een plaatsje aan de westkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hokianga ligt op ongeveer vier uur van de stad Auckland.

De tours van Whispering Trails kennen geen vast programma, want elke tour is een privé tour die Maria en Joe inrichten op basis van uw interesses, conditie en de weersomstandigheden. Door de jarenlange ervaring en kennis van Maria en Joe in dit gebied, hebben zij toegang tot speciale afgesloten plekken van Maori stammen. Zij zullen u dan ook meenemen naar deze unieke plekken tijdens het wandelen, verzamelen, jagen en vissen. We zullen de verschillende onderdelen van de tours even kort voor u toelichten.

Hikoi Ngahere, wandelen door het regenwoud

U maakt een wandeling door Waima Forest Ranges, waar u meer leert over de betekenis van de aspecten van Papatuanuku (Moeder Aarde). Zo wandelt u naar een zeldzame boom voor de lokale Maori bevolking en krijgt u verhalen te horen over de cultuur en natuur. Mocht het weer meezitten en uw conditie het toelaten, dan wandelt u naar Te Raupua om te lunchen. Dit is een van de hoogste punten van de regio Northland in Nieuw-Zeeland, waar u een panoramisch uitzicht heeft.

TravelEssence culturele Maori ervaringen bij Whispering Trails

Kohikohinga, verzamelen

U gaat schelpdieren verzamelen om deze vervolgens te koken en uiteraard te eten, samen met een speciaal Maori brood. Onderweg vertellen Maria en Joe u over wat voor hen de noodzaak is van het traditionele eten voor de komende generaties.

Whakangau, jagen

Voor Maria en Joe staat jagen voor het helpen van het evenwicht tussen de natuurlijke omgeving en het verkrijgen van eten voor de families, vrienden en gemeenschappen. Tijdens het jagen zullen zij hun kennis over het jagen, de dieren en de omgeving met u delen. Zij kunnen niet garanderen dat u daadwerkelijk op dieren kunt jagen, aangezien het midden in de natuur is en er mogelijk niets te jagen valt. Maar het blijft een unieke ervaring.

Hī Ika, vissen

Maria en Joe nemen u mee naar hun favoriete plekken in Hokianga om te vissen. Ze zullen u vertellen over de oorsprong en geschiedenis van deze plekken en de vissen. Maar ook over de stamboom van hun Maori familie. Net als bij het jagen, geldt bij het vissen ook dat zij u niet kunnen garanderen dat er een vis gevangen wordt. Dit is aan Tangaroa, oftewel de God van de Zee.