Wandelen op het eiland Mou Waho in Lake Wanaka

Wandelen op het eiland Mou Waho in Lake Wanaka | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstChris
Locatie Wanaka
Omgeving In de natuur
Duur Halve dag
Groepgrootte Prive gids, 1 tot 4 personen
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Green
 

In Lake Wanaka ligt het verlaten Mou Waho eiland. Dit eiland is een roofdiervrij natuurreservaat en dat is maar goed ook, want hier leeft de zeldzame Weka vogel. Deze vogel kan niet vliegen waardoor het een makkelijke prooi is voor roofdieren. Met Eco Wanaka Adventure maakt u een boottocht over Lake Wanaka en ontdekt u al wandelend dit bijzondere eiland.

Wandelen met Eco Wanaka Adventures op Mou Waho in Lake Wanaka

Verken de thuisbasis van de weka vogel

Na de boottocht over het meer maakt u onder leiding van gids Chris een uur durende wandeling over Mou Waho. Hij vertelt u van alles over de vogels, planten en andere dieren die u tijdens de wandeling tegenkomt. U wandelt naar het hoogste punt van het eiland, waar u een meer aantreft. Dit is de perfecte plek om uit te rusten met een kop thee of koffie en het uitzicht over de twee meren en de omliggende Zuidelijke Alpen in u op te nemen.

De weka vogel op het eiland Mou Waho in Lake Wanaka, Nieuw-Zeeland

Daarna vervolgt u de weg terug naar beneden, waar de boot terug naar Wanaka op u ligt te wachten. Als onderdeel van de eco-ervaring heeft u de mogelijkheid om een boom te planten. Zo draagt u een steentje bij aan het behoud van deze prachtige plek.