Wandelen in Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw-Zeeland

Als wandelaar in Nieuw-Zeeland kunt u letterlijk alle kanten uit. Van een kort ommetje tot een lichte dagwandeling of een meerdaagse trektocht. U kiest zelf welke wandel- of hiketocht het beste bij u past. En daarbij gaat het niet alleen om het wandelen. Tijdens een wandeltocht beleeft u de natuur van het Noordereiland en Zuidereiland van heel dichtbij.

Hiking - ook wel tramping - in Nieuw-Zeeland

Beleef de wildernis van natuurgebieden zoals Mount Aspiring National Park, Abel Tasman National Park of Te Urewera Rainforest te voet. Als u kiest voor een wandeltocht in Nieuw-Zeeland, kan het zomaar zijn dat u per boot, helikopter of 4WD naar het beginpunt van de wandeling wordt gebracht. Wandel door bossen met duizend jaar oude Kauri bomen, over bergen en langs meren en watervallen. Onderweg vertelt uw gids u alles over de geschiedenis en de geologie van het gebied. Of laat een lokale Maori gids u tijdens een wandeltocht meer vertellen over de heilige plekken in Nieuw-Zeeland. Met zijn verhalen brengt hij de natuur tot leven.

Een bijzondere ervaring is het wandelen op een gletsjer. Beklim onder begeleiding van ervaren gidsen de bekendste gletsjers van het Zuidereiland: de Franz Josef of Fox Glacier. Dit kunt u met of zonder helikoptervlucht over de gletsjers doen. Tijdens de hike loopt u over ijsformaties en door spleten en kloven. Benieuwd hoe zo’n wandeling eruit ziet? Kijk dan eens naar deze aflevering van 3 op Reis waarin Geraldine de Tasman Glacier beklimt. Hieronder vindt u een kleine selectie van onze wandeltochten door Nieuw-Zeeland.