Dagtour Kapiti Island

Dagtour Kapiti Island in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Foto door Rene Jalink
OntvangstFamilie Barrett
Locatie Kapiti Island
Omgeving In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Prive gids, 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Kapiti Island is het vogelparadijs van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een beschermd natuurgebied in de Tasman Zee en het ligt ten noorden van de stad Wellington. Naast bijzondere vogels ontdekt u hier ook de Maori cultuur. Het eiland is namelijk al sinds 1820 eigendom van de Maori familie Barrett. Acht generaties hebben op Kapiti Island in Nieuw-Zeeland gewoond en vandaag de dag wordt u verwelkomt door de Maori gastvrijheid.

In rust vogels spotten

Kapiti Island bestaat uit verschillende gebieden, maar alleen de gebieden Rangatira en North End zijn toegankelijk voor bezoekers. Hierbij hoeft u niet bang te zijn dat u de ervaring op het eiland moet delen met vele andere bezoekers. Per dag mogen er slechts 160 mensen Kapiti Island bezoeken. In het gebied Rangatira mogen 100 bezoekers per dag komen en in het gebied North End 60 bezoekers per dag. U kunt dus in alle rust de vogels spotten.

U kunt in alle rust vogels spotten op Kapiti Island in Nieuw-Zeeland, omdat er dagelijks maar 160 bezoekers mogen komen

De dagtour op Kapiti Island

Samen met een gids van Kapiti Island Nature Tours gaat u een dag op pad. U vertrekt met de ferry vanuit Paraparaumu. Dit plaatsje ligt een op een uur rijden van Wellington. Eenmaal aangekomen op het eiland begint u aan de wandeling. De gids vertelt u alles over de vogels en de geschiedenis van het eiland. Zo leert u ook meer over de Maori familie. Als u heel veel geluk heeft ziet u de Kiwi in zijn natuurlijke omgeving.

De ferry naar Kapiti Island vanuit Paraparaumu De ferry naar Kapiti Island vanuit Paraparaumu

Tussendoor wordt u een lunch aangeboden. Afhankelijk van het gebied luncht u bij Kapiti Nature Lodge of gaat u picknicken op Rangatira.

Een bord van Kapiti Island Nature Reserve in Nieuw-Zeeland

Een halve dag op Kapiti Island

U kunt ook kiezen om een halve dag de tour te doen. Dan maakt u ook een wandelingen door één van de twee gebieden, maar dan wordt de lunch vervangen door een kop koffie bij Kapiti Nature Lodge of bij Heritage Whare op Rangatira.


U kunt ook een 2-daagse tour doen over Kapiti Island, dan verblijft u op het eiland.