Vogels spotten in Nieuw-Zeeland

Vogels spotten in Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Nieuw-Zeeland is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. U vindt er vogelsoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, waarvan de Kiwi de bekendste is. Wandelend door de Nieuw-Zeelandse natuur hoort u de meest uiteenlopende vogelgeluiden.

Spot vogels in de vrije natuur

De Kiwi vogel is het symbool van Nieuw-Zeeland, maar deze schuwe nachtvogel laat zich niet zo snel zien. Op Kapiti Island leven rond de 1200 Kiwi’s, waardoor u daar de grootste kans heeft om ze te spotten. Naast Kiwi’s leven op dit eiland ook andere vogels zoals de Weka en Takake. De familie Barrett vertelt u er alles over tijdens een verblijf op het eiland.

In Hawke’s Bay bekijkt u van dichtbij ‘s werelds grootste jan-van-gent kolonie op het vaste land. Maar dit is niet de enige plek in Nieuw-Zeeland waar u deze vogels kunt zien: ook tijdens een tour in het Farewell Spit Nature Reserve komt u langs een broedplaats van deze vogels. Op Otago Peninsula gaat u op pad met een gids, komt u oog in oog te staan met kleine blauwe pinguïns en geeloogpinguïns en ziet u hoe albatrossen over het water vliegen.

In alle natuurgebieden gelden regels voor de bescherming van de vogels. Daarnaast heeft de overheid van Nieuw-Zeeland zich tot doel gesteld om in 2050 een roofdiervrij land te zijn, om de inheemse vogels te beschermen.

Hieronder vindt u een selectie van onze tours waarbij u vogels kunt spotten in Nieuw-Zeeland.