Varen in de Coromandel

Varen in de Coromandel
OntvangstBoom Sailing
Locatie Coromandel
Omgeving Op zee
Duur 2-4 uur
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Niet inbegrepen
Natuur
Cultuur
Adrenaline
Green
 

Ervaar de liefde van de Nieuw-Zeelanders voor het zeilen tijdens een tocht met Boom Sailing. Ga mee op zeilavontuur aan boord van de catamaran ‘Fully Charged’ rond het schiereiland de Coromandel. Vanaf het dek ziet u het uitzicht voortdurend veranderen, terwijl een zachte zeebries door uw haren waait. Boom Sailing biedt verschillende boottochten aan, variërend van een volle dag zeilen langs de hoogtepunten van de Coromandel tot aan een avontuurlijke dag op een America’s Cup boot.

Zeil over het water bij Whitianga

Met de wind in de zeilen glijdt u met de catamaran ‘Fully Charged’ over het water bij Whitianga, in het noordoosten van het Noordereiland. Nadat u Mercury Bay heeft verlaten, zet kapitein Mat en zijn crew koers naar de hoogtepunten van het schiereiland. Zo komt u onder andere langs Cathedral Cove, Hahei Marine Reserve en Cooks Beach.

U brengt drie uur door op het water, waarbij de kapitein verhalen vertelt over de omgeving en een aantal hapjes en drankjes serveert. Tijdens de tocht gaat de boot voor anker in een rustige baai, zodat u in het heldere water kunt zwemmen of al snorkelend het onderwaterleven kunt ontdekken. Liggend op de trampoline van de catamaran heeft u onafgebroken uitzicht op de omgeving. Wie weet spot u een aantal dolfijnen, die meezwemmen met de boot. Voor meer actie kunt u kapitein Tom of Mat helpen met het hijsen van de zeilen.

Vaar mee op een America’s Cup boot

Met de Excess – een snelle boot met twee draagvleugels – vliegt u bijna over het water in de Coromandel en voelt het alsof u aan de America’s Cup meedoet. De Excess was een testexemplaar voor de uiteindelijke Nieuw-Zeelandse America’s Cup-boot die in 2013 meedeed aan de race in San Francisco.

De America’s Cup is de oudste sportprijs ter wereld en werd voor het eerst in 1851 gehouden. Deze prestigieuze zeilwedstrijd staat bekend om de hypermoderne boten die meevaren, of beter gezegd, met volle snelheid over het water vliegen. Vandaar dat het gezien wordt als de Formule 1 van de zeilsport.