Te Urewera Treks & Bomen Planten

Te Urewera Treks & Bomen Planten | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstHinewai
Locatie Urewera
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte 1 tot 4 personen, 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Green
 

Wij zijn trots op het feit dat we samenwerken met Te Urewera Treks en de plaatselijke Maori in het Urewera-gebied aan een gezamenlijk project tot herstel van het regenwoud dat in de jaren ’50 van de vorige eeuw werd gesloopt. Het gaat daarbij niet slechts om het geven van een donatie en hopen dat er hier en daar een paar bomen geplant worden. In plaats daarvan plant u zelf negen inheemse bomen, waarvan er drie rond 75 jaar oud zullen worden, drie rond 250 jaar en drie meer dan 1000 jaar. Op deze manier levert u een bijdrage aan de Nieuw-Zeelandse natuur waarvan heel wat generaties na u nog zullen kunnen genieten.

Uw aandeel in de restauratie van dit bijzondere landschap verleent u de status van Kaitiaki Tautoko: beschermer van het regenwoud. Als bijdrage aan het herstel en behoud van het regenwoud, doneert TravelEssence voor elke deelnemer $25 aan het Urewera Rainforest Restoration Trust.

Naast het planten van bomen leert u tijdens deze dag meer over de legendes en verhalen van de plaatselijke Maori. Tijdens een wandeling langs oeroude bomen die tot hoog boven het woud oprijzen, vertelt uw lokale Maori-gids u over de belangrijke rol van bomen in de Maori-traditie. U kunt ook een of meer nachten logeren in het “bushcamp” midden in het regenwoud. De Urewera’s is een gebied van bijzondere schoonheid, gelegen op het Noordereiland, ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Rotorua.

Bezoek www.restorerainforest.com voor meer informatie over dit project en hoe u een wezenlijke bijdrage kunt leveren aan het milieu en de CO2-uitstoot kunt compenseren.