Te Urewera - Overnight tour

Te Urewera - Overnight tour
OntvangstHinewai McManus
Locatie Urewera
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Twee dagen met overnachting
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief alle maaltijden
Moeilijkheid Redelijke conditie nodig
Natuur
Cultuur
Green
 

Overnacht in het regenwoud Te Urewera, het drie na grootste park van Nieuw-Zeeland met het grootste ongerepte bos van het Noordereiland. Het park met de dichte regenwouden, begroeide rivierbeddingen en omliggende bergen vormt al eeuwenlang de thuisbasis van de Tuhoestam. In het hart ligt het diepe meer Lake Waikaremoana, dat ongeveer tweeduizend jaar geleden werd gevormd bij een aardverschuiving.

  • Uw lokale Maori-gids deelt zijn kennis met u
    Uw lokale Maori-gids deelt zijn kennis met u
  • Een lokale Maori-gids vertelt u meer over het regenwoud
    Een lokale Maori-gids vertelt u meer over het regenwoud
  • Leer meer over de lokale Maori cultuur tijdens een ovenachting in het Bush Camp in Ngaputahi
    Leer meer over de lokale Maori cultuur tijdens een ovenachting in het Bush Camp in Ngaputahi

Unieke samenwerking voor behoud van het regenwoud

Met Te Urewera Treks maakt u een wandeling door het regenwoud en helpt u het bos te herstellen door er bomen te planten, die over duizend jaar nog steeds deel uitmaken van het bos. Deze unieke samenwerking tussen Te Urewera Treks en TravelEssence is opgezet om het regenwoud te behouden. Daarom wordt er ook bij elke boeking 25 NZD overgemaakt naar het Urewera Rainforest Restoration Trust.

Overnachten in een Bush Camp

De overnachting is bij het Bush Camp in Ngaputahi, waar de Maori-gids op u wacht. De tent waarin u verblijft, is voorzien van een tweepersoonsbed en een kleine veranda.

’s Avonds wordt er een barbecue aangestoken en Nieuw-Zeelandse wijn en bier geserveerd. De volgende dag staat in het teken van de wandeling. De Maori-gids vertelt over de verhalen en legenden van de Maori en legt uit wat de belangrijke rol is van de Rimu, Totara en Matai bomen in de Maori-tradities. Na de lunch kunt u deze bomen planten. Uw aandeel in de restauratie van dit landschap verleent u de status van Kaitiaki Tautoko: beschermer van het woud.