Ontdek Doubtful Sound per kajak

Ontdek Doubtful Sound per kajak | TravelEssence
Locatie Doubtful Sound
Omgeving Op zee, In het bos, In de natuur
Duur Twee dagen met overnachting
Groepgrootte Maximaal 8 personen
Maaltijd Niet inbegrepen
Moeilijkheid Minimale leeftijd 16 jaar
Natuur
Adrenaline
Green
 

De Doubtful Sound is de op twee na grootste fjord in het Fiordland National Park. De ruige pieken die hier uit het water steken zijn bedekt met groen regenwoud en verhullen tal van inhammen. Om er te komen is al een avontuur op zich. Dit kan namelijk alleen over Lake Manapouri per boot en vervolgens over de Wilmot Pass per bus. Deze fjord ligt dus vrij afgelegen en dat maakt het een speciaal kajakgebied. Doubtful Sound staat niet voor niets bekend als ‘The Place of Silence’. Om dit fenomeen van dichtbij mee te maken, gaat u met Real Journeys op een tweedaagse kajaktocht.

De tocht is inclusief de oversteek per cruiseboot vanuit Te Anau over Lake Manapouri en de bustocht over de Wilmot Pass. Real Journeys maakt gebruik van stabiele, veilige kajaks en comfortabele kampeeruitrusting. U hebt voor dit onvergetelijke avontuur geen ervaring nodig; uw gids staat u met raad en daad terzijde, zodat u alleen maar hoeft te genieten.

Kajakken en overnachten in Doubtful Sound

Stelt u zich eens voor, geen telefoon, internet of televisie. Alleen u, een kleine groep kajakkers en de wildernis van Doubtful Sound. De route wordt bepaald door het weer. Door ongeveer vijf uur per dag te kajakken leert u schoonheid van bijzondere landschap - en haar inwoners - echt waarderen. Met een beetje geluk kunt u namelijk ook pinguïns, zeehonden en dolfijnen spotten.

Op de eerste dag houdt u een lunchpauze op een strand dat omringd wordt door regenwoud. Hierna peddelt u naar het bos van Hall Arm, waar u kamp opslaat voor de nacht. Samen met uw mede-kajakkers maakt u een maaltijd klaar, en als de avond eenmaal is gevallen kan u op het strand liggen om de sterrenhemel te bekijken. De volgende dag peddelt u in het stille ochtendgloren langs bergwanden en watervallen naar het grootste eiland van Doubtful Sound, waarna u langzaam terugkeert naar het beginpunt van de reis.

Doubtful Sound

Dankzij de geïsoleerde ligging van Doubtful Sound, is het gebied door de jaren heen vrijwel onveranderd gebleven. Het regenwoud is er ongelofelijk dichtbegroeid en biedt onderdak aan een tal van vogelsoorten. Als u goed luistert kunt u hun liederen horen. De wateren van de fjord zitten ook vol met leven. Naast dolfijnen en zeehonden, kunt u hier in bepaalde jaargetijden zelfs walvissen spotten. Het weer in Doubtful Sound kan soms wat onstuimig zijn. Jaarlijks regent het er veel, maar een eventuele hoosbui toont juist het sprookjesachtige karakter van dit natuurgebied. Het zal u de adem benemen!