Ontdek al wandelend de Coromandel

Ontdek al wandelend de Coromandel | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Coromandel
Omgeving Bij het strand, In het bos, In de natuur
Duur Hele dag
Groepgrootte Prive
Maaltijd Zelf lunch meebrengen
Moeilijkheid Goede conditie nodig
Natuur
Green
 

In de Coromandel kunt u niet alleen kajakken en varen, maar het schiereiland leent zich ook uitstekend voor wandelen. Ontdek dichte bossen, hoge kliffen, mooie baaien en stranden tijdens een wandeltocht. Met een tour van Coromandel Adventures komt u langs de meest fotogenieke plekken van het schiereiland. Vergeet daarom niet uw camera mee te nemen. Na afloop van deze tour begrijpt u waarom Nieuw-Zeelanders graag tijd doorbrengen in de Coromandel.

Wandelen in de Coromandel met Coromandel Adventures

Wandel de Coastal Walkway

Voordat u wordt afgezet bij Stony Bay door Coromandel Adventures, vertellen de lokale gidsen u eerst meer over de geschiedenis, flora en fauna van het schiereiland. Door de verhalen komt het gebied tot leven. Hierna kan de drie à vier uur durende wandeling beginnen. De route leidt u over een historisch pad die eeuwenlang gebruikt is door Maori en Europese kolonisten.

Wandelen in de Coromandel met Coromandel Adventures

Het pad voert u het regenwoud in, waar u tussen de bomen door een glimp opvangt van de ruige kustlijn en de helderblauwe zee. U loopt langzaam omhoog naar het letterlijke hoogtepunt, namelijk een uitkijkpunt vanwaar u zicht heeft op de omgeving, met in de verte Great Barrier Island. U rust er even uit voordat u aan de afdaling begint. Het laatste stuk van de wandeling loopt u door het boerenlandschap naar Fletcher Bay, waar u na afloop kunt genieten van een welverdiend drankje.