Mountainbiken & fietsen in Nieuw-Zeeland

Mountainbiken & fietsen in Nieuw-Zeeland | TravelEssence

Mountainbiken of fietsen in Nieuw-Zeeland is een absolute aanrader. Hier vindt u een eindeloos netwerk van bospaden, verlaten spoorwegen, platteland routes en andere spectaculaire parcoursen die u door een reeks indrukwekkende landschappen leiden. Daarnaast is het fietsen te combineren met tal van andere leuke activiteiten als wandelen, wilde dieren spotten en wijnproeven.

Fietsen in Nieuw-Zeeland door de natuur: voor ieder wat wils

U kunt bijna overal mountainbiken in Nieuw-Zeeland. Daarnaast zijn er routes voor elk niveau. De meeste paden zijn bedoeld om natuurgebieden te verkennen, maar zijn zelden ver verwijderd van steden en dorpen. In Wanaka, op het Zuidereiland, fiets u langs bergen, meren, gletsjers en door enorme bossen. Hier kunt u zich ook laten afzetten met een helikopter! In Clyde vindt u een historische route genaamd de Otago Rail Trail. Hier komt u oude tunnels, bruggen en spoorwegen tegen.

Fietsfanaten zullen zich ook op het Noordereiland uitstekend vermaken. Neem bijvoorbeeld Lake Taupo. Dit is het grootste meer van Nieuw-Zeeland, waaromheen talloze onverharde fietspaden mooi uitzicht verschaffen op de omgeving. Hetzelfde geldt voor Whanganui River. De vallei van deze rivier is een lust voor het oog en nog leuker om doorheen te fietsen. Kortom, keuzes genoeg! Om u een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder een bescheiden selectie gemaakt van onze favoriete fietstours en routes.