Culturele Maori tour in Whangarei

Culturele Maori tour in Whangarei
OntvangstRangimarie & Mervyn Harding
Locatie Whangarei Heads
Omgeving In de natuur
Duur Halve dag
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Maaltijd Inclusief lunch, Traditional Maori-Hangi lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Een bezoek aan Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder kennis te hebben gemaakt met de Maori-cultuur. Ervaar de warmte en gastvrijheid van de Maori tijdens een tour van Tu Tika Tours in Whangarei. Niet alleen leert u meer over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, maar u wordt helemaal ondergedompeld hun cultuur. Mervyn en Rangimarie nemen u graag op in hun familie en laten u kennismaken met verschillende culturele aspecten.

Maak deel uit van een Maori familie

Met een Powhiri, een welkomstceremonie, verwelkomt de familie Harding u bij hen thuis. Hier geniet u van een kop thee en proeft u traditioneel Maori brood. Ook leert u hoe u op traditionele wijze een bloem maakt van korari (vlas) en zingt u samen met Mervyn en Rangimarie een Maori lied. Vervolgens bereidt u op de traditionele manier een ‘hangi’ lunch. Zo ervaart u de cultuur van de Maori en bent u voor even volledig onderdeel van de familie.

Terwijl de lunch of ‘Hangi’ langzaam gaar wordt, gaat u met Mervyn op stap om een aantal plekken in Whangarei te bezoeken die een waardevolle betekenis in zijn cultuur hebben. Mervyn brengt de plekken tot leven met eeuwenoude verhalen. Bij thuiskomst wacht er een heerlijke lunch op u. Na de lunch zit de tour er helaas op en wordt er in Maori-stijl afscheid genomen.