Kajakken op zee in de Marlborough Sounds

Kajakken op zee in de Marlborough Sounds | TravelEssence
Locatie Marlborough
Omgeving Op zee, In de natuur
Duur Halve dag, Hele dag
Groepgrootte Prive gids
Maaltijd Inclusief lunch
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
 

Voor wie met een kajak de kustlijn van Nieuw-Zeeland wil verkennen, zijn de Marlborough Sounds een waar paradijs. Dit gebied bestaat uit talloze baaien en inhammen. Het zeewater is er glashelder en varieert in kleur van turkoois tot lichtgroen. Dat alles wordt omringd door een weelderig woud met torenhoge bomen, varens, en orchideeën. Geen wonder dat zoveel wilde dieren dit als hun thuis beschouwen. De Marlborough Sounds Adventure Company is al jaren actief in deze wateren. Zij kennen het gebied op hun duimpje en zijn lid van de Sea Kayak Operators Association of New Zealand, wat maakt dat u onbezorgd op verkenning kunt gaan.

Er is keuze uit korte of langere tochten onder leiding van een ervaren gids, waarbij u gegarandeerd de mooiste plekjes te zien krijgt. De heerlijke maaltijden en het eersteklas materiaal zijn inbegrepen. Wilt u liever op eigen gelegenheid de Sounds verkennen? Dan kunt u een kajak huren, maar vanwege veiligheidsreden kan dit alleen per twee personen. Wij lichten de opties kort voor u toe.

Een middagje kajakken

Deze tocht is ideaal voor degenen die op doorreis zijn en altijd al een keer hebben willen kajakken op zee. U peddelt samen met uw gids vanuit Ngakuta Bay naar de Grove Arm, een gebied dat is omgeven door bush en zandstranden. Onderweg zult u af en toe aanleggen om te genieten van dit prachtige natuurgebied.

Een hele dag op pad

Tijdens deze kajaktocht peddelt u in een ontspannen tempo langs de ongerepte oevers van de Grove Arm. Uw gids vertelt u met veel plezier meer over de geschiedenis van het landschap en de lokale Maori-legendes. Na de lunch peddelt u verder naar Anakiwa - een klein kustdorpje - waar u vogels, dolfijnen en zeehonden kunt spotten.

Een kajak huren

Mocht u zin hebben in een meerdaags kajak avontuur, dan is dit de beste optie. Voordat u in uw kajak klimt krijgt u een uitgebreide veiligheidsbriefing. De staf geeft u informatie over het weer en doet verschillende suggesties over welke routes u het beste kunt nemen. Bent u niet helemaal zeker van uzelf wat betreft kajakvaren op zee? Dan is het een goed idee om te kiezen voor en begeleide tocht van een dag, waarna u er op eigen gelegenheid op uit trekt.

Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds omvatten twintig procent van de totale kustlijn van Nieuw-Zeeland (ongeveer 1500 km). Dit ingewikkelde doolhof van waterwegen heeft prachtige kajak gebieden en bestaat uit de Queen Charlotte Sound, de Kenepuru Sound en de Pelorus Sound. Men kan er talloze wilde dieren spotten. Op verschillende jaargetijden zijn er dolfijnen (waaronder de zeldzame Hector-dolfijn), zeehonden, walvissen en een breed scala aan vogels. Kajakken op zee in de Sounds is een unieke ervaring die u niet mag missen.