Johnny's Journey

Johnny's Journey in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstJohnny Currie
Locatie West Coast
Omgeving In het bos, In de natuur
Duur Halve dag
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 
PrijsindicatieVanaf € 100,-

Ga op pad met de lokale bevolking, want dan ontdekt u Nieuw-Zeeland pas echt. Volgens ons is een exclusieve ontmoeting met een echte Kiwi dan ook een onmisbaar onderdeel van uw rondreis door Nieuw-Zeeland. Reis voor zo’n ontmoeting naar de westkust van het Zuidereiland voor een avontuurlijke dag met de lokale legende Johnny.

Johnny's Journey van Outwest Tours aan de West Coast van Nieuw-Zeeland

Ontmoet local Johnny aan de West Coast

Aan de West Coast van Nieuw-Zeeland vindt u de Awakari Valley, waar Johnny woont met zijn honden. Een wilde grijze coupe met een baard, rubberlaarzen en een modderige spijkerbroek typeren Johnny. Ooit was hij een boer en houthakker, maar hij heeft er nu voor gekozen anderen te verwelkomen in zijn paradijs. Hij vertelt hier zijn verhaal en laat de hoogtepunten van de vallei zien.

Zo vertelt hij dat de Awakari Valley eigenlijk niet aan de West Coast ligt, maar in het veel mooiere Buller District. De West Coast heeft algemene dingen, zoals bergen en gletsjers. Het Buller District heeft zijn specifieke schoonheden, zoals de eigen Pancake Rocks en de Maori grot. Tijdens de tour ‘Johnny’s Journey’ bezoekt u deze schoonheden.

Avontuurlijke rit tijdens Johnny's Journey in Nieuw-Zeeland

Johnny’s Journey

Mickey, een vriend van Johnny, neemt u mee in zijn 4WD. Hij rijdt off road en laat u de avontuurlijke wildernis ervaren. Zo zult u tijdens de rit stoppen bij uitkijkpunten, om edelherten te spotten. De herten zijn meer dan honderd jaar geleden geïmporteerd vanuit Schotland en het is mooi om deze dieren in de groene omgeving te zien.

Onderweg stopt Mickey om Johnny bij zijn huis op te halen. Gezamenlijk rijdt u onder andere naar de Pancake Rocks en de Maori grot. De tour wordt afgesloten in een hutje, waar Johnny bij de open haard vol trots zijn verhalen vertelt over het leven in de vallei en de geschiedenis. Hij vertelt dat hij is opgegroeid in het stadje Charleston en dat zijn vader niet wilde dat Johnny een ‘bushman’ werd. Toch besloot Johnny jaren geleden de Awakari Valley te kopen en te kiezen voor het back-to-basic leven.

Mickey en Johnny waren trouwens niet altijd goede vrienden... Lees hun verhaal maar op ons blog: van vijand tot vriend!

Edelherten tijdens Johnny's Journey in Nieuw-Zeeland