Helikoptervlucht naar White Island in Nieuw-Zeeland

Helikoptervlucht naar White Island in Nieuw-Zeeland | TravelEssence
OntvangstVolcanic Air
Locatie White Island
Omgeving Bij het strand, In de natuur, Vulkaan
Duur 2-4 uur
Groepgrootte 5 tot 10 personen
Moeilijkheid Goede conditie nodig
Natuur
Cultuur
Adrenaline
 

Zodra u landt op het natuurwonder White Island heeft u het gevoel dat u landt op de maan. Het eiland is een vulkaaneiland met de bekendste werkende vulkaan van Nieuw-Zeeland. White Island ligt in het noorden van het Noordereiland en op vijftig kilometer van de kust. Doordat het kratermeer verandert van diepte en temperatuur, verandert het landschap van White Island ook voortdurend.

Vulkaan op White Island in Nieuw-Zeeland

Naast de vulkaan vindt u op het eiland ook overblijfselen van een fabriek uit 1923. Vroeger werd er op White Island in Nieuw-Zeeland zwavel gewonnen. In 1914 kwamen alle mijnwerkers door een vulkaanuitbarsting om het leven. Een aantal jaar na deze gebeurtenis werd het winnen van zwavel voortgezet, totdat in 1933 alle mijnwerkers het eiland verlieten.


Helikoptervlucht met Volcanic Air

Om de vulkaan vanuit de lucht te zien, maakt u een helikoptervlucht met Volcanic Air. De thuisbasis van Volcanic Air is aan het meer van Rotorura. Vanuit Rotorua vliegt u in noordelijke richting en langs de kust naar White Island. Tijdens deze vlucht heeft u uitzicht op de vulkaankrater. U landt op de vulkaan om hier te beginnen aan de wandeling. Na de drie uur durende tour vliegt u terug met uitzicht op Bay of Plenty.

Helikoptervlucht naar White Island in Nieuw-Zeeland

Vulkaanuitbarstingen en aardbevingen komen nog wel eens voor op White Island. U krijgt dan ook voordat de tour begint veiligheidsinstructies. Daarnaast bezoekt u het eiland met een ervaren gids, draagt u een helm en een masker voor de zwavellucht.

  • Wandeling over White Island in Nieuw-Zeeland
    Wandeling over White Island in Nieuw-Zeeland
  • Wandeling over White Island in Nieuw-Zeeland
    Wandeling over White Island in Nieuw-Zeeland

Wandeling over White Island

Na de landing op de vulkaan begint u aan de wandeling. De gids vertelt tijdens de wandeling over de historie en de geologie van het eiland. U klimt naar de mijnbouw ruïnes om de overblijfselen van de fabriek te zien.