Op pad met de Maori in het Waipoua Forest

Footprints Waipoua | Nieuw-Zeeland | Nieuw-Zeeland | TravelEssence
Locatie Hokianga
Omgeving In het bos
Duur 1-2 uur, 2-4 uur
Groepgrootte 1 tot 4 personen, 5 tot 10 personen
Moeilijkheid Geschikt voor iedereen
Natuur
Cultuur
Green
 

Bezoek Waipoua Forest, een van de weinige oerbossen in Nieuw-Zeeland met de oudste en grootste kauri-bomen ter wereld. Het bos, gelegen op het Noordereiland, is tevens van grote betekenis voor de Maori. Tijdens een tour met Footprints Waipoua komt het gebied tot leven door de verhalen en legendes van uw Maori gids en leert u meer over de flora en fauna van het bos.

’s Werelds oudste kauri-boom

Kauri’s behoren tot ‘s werelds grootste bomen. Deze bomen met een massieve zilvergrijze stam worden gemiddeld tussen de zeventig en negentig meter hoog en hebben een stamomtrek van acht tot tien meter. Pas na 800 jaar zijn ze volledig volgroeid. Vroeger was het merendeel van Nieuw-Zeeland bedekt met kauri-bossen. Doordat zowel de Maori als de Europeanen deze bomen kapten voor voornamelijk de scheepsbouw, zijn de meeste bossen volledig verdwenen. Tegenwoordig mogen deze bomen niet meer gekapt worden.

Wandel met Footprints Waipoua door het Waipoua Forest en bezoek de kauri-bomen.

In het Waipoua Forest is nog een aantal indrukwekkende exemplaren te vinden zoals de Te Matua Ngahere, een drieduizend jaar oude kauri-boom en de 51 meter hoge Tane Mahuta – ook wel bekend als “Lord of the Forest”. Tijdens de tour met Footprints Waipoua bezoekt u deze imposante bomen. De lokale Maori voelen een enorme spirituele verbondenheid met de kauri-bomen waarover uw gids graag meer vertelt. Zo begroeten de Maori de kauri-bomen met Waiata, een sacraal gezang.

Beleef het Waipoua bos wanneer de schemer valt

Tijdens de Twilight Encounter tour bent u getuige van het moment dat de schemer valt in het bos. De kleuren en geuren veranderen, het wordt donker en uw zintuigen staan op scherp, wat zorgt voor een bijzondere beleving van dit oerbos.

Voor vier uur gaat u op pad met een Maori gids die u vertelt over de legenden en spirituele betekenis van het regenwoud. U maakt de rituele begroeting van de bomen mee en bewondert de vogels en andere bewoners van het woud. Ook leert u hoe de Maori gebruikmaakt van de planten voor medicinale doeleinden en hoe belangrijk de kauri-bomen niet alleen voor de Maori zijn, maar ook voor het ecosysteem van het bos. Een unieke combinatie van natuur en cultuur.

Maak een wandeling met Footprints Waipoua door het Waipoua Forest in Nieuw-Zeeland